ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε με εννέα (!) γκολ και ρεκόρ η Μπάγερν, ζορίστηκε η Ρεάλ αλλά κέρδισε

Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε με εννέα (!) γκολ και ρεκόρ η Μπάγερν, ζορίστηκε η Ρεάλ αλλά κέρδισε

Η αχαλίνωτη Μπάγερν διέλυσε με απίθανη εννιάρα (9-2) την Ντινάμο Ζάγκρεμπ εντός έδρας για να σπάσει το ρεκόρ γκολ σε αγώνα Champions League και να ξεκινήσει «ηχηρά» στα «αστέρια». Αγχώθηκε, αλλά υπέταξε με τριάρα (3-1) τη Στουτγκάρδη η Ρεάλ Μαδρίτης.

Τι βραδιά επεφύλασσε η πρεμιέρα του νέου Champions League! Έξι παιχνίδια και 28 γκολ που πασπάλισαν με χρυσόσκονη το πρώτο πιάτο των «αστεριών» και δημιούργησαν ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό για τα «προσεχώς».

Αχαλίνωτη Μπάγερν, έσπασε ρεκόρ με το... καλησπέρα

Ασύλληπτο ματς στο Μόναχο! Η Μπάγερν έστησε... πάρτι στην «Allianz Arena» και διέλυσε με 9-2 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις «αστεράτες» υποχρεώσεις της. Έγινε μάλιστα με αυτόν τον τρόπο η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει τόσα τέρματα σε ένα παιχνίδι Champions League, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της στη διοργάνωση. Απόλυτος πρωταγωνιστής των Βαυαρών ο Χάρι Κέιν που σκόραρε τέσσερα γκολ!

Η ομάδα του Κομπανί επέβαλε από την πρώτη στιγμή την ισχύ της και ήδη στο ημίχρονο βρέθηκε να έχει αέρα τριών τερμάτων και δύο ακόμα ακυρωθέντα γκολ. Ο Κέιν άνοιξε το σκορ στο 19' από την άσπρη βούλα, ο Γκερέιρο με σουτάρα έκανε το 2-0 στο 33' και στο 38' ο Ολίσε με κεφαλιά το 3-0.

Οι Κροάτες βρήκαν δύο τέρματα σε δύο λεπτά με τους Πέτκοβιτς και Ογκιβάρα (49' και 50'), όμως το... πλήρωσαν ακριβά. Η Μπάγερν πάτησε ακόμα περισσότερο το πόδι στο γκάζι και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο εξωφρενικό 9-2 με γκολ των Κέιν (57', 73' πεν., 78' πεν.), Ολίσε (61'), Σανέ (85') και Γκορέτσκα (90+2'), «φωνάζοντας» σε όλους πως δεν... αστειεύεται.

Ο Κουρτουά ήταν... τείχος, ο Ρούντιγκερ λυτρωτής

Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν απίθανος, η Στουτγκάρδη δεν μπόρεσε να τον νικήσει και η Ρεάλ έκλεισε την πρεμιέρα με φουλ... αγχωτικό τρίποντο (3-1). Η Στουτγκάρδη μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε κι έβαλε δύσκολα με το... καλησπέρα στη Ρεάλ. Οι Γερμανοί με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα, πλησίασαν αρκετά φορές στο γκολ, αλλά ο Κουρτουά είχε τρομερές επεμβάσεις. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Βέλγος νικήθηκε από τον Λέβελινγκ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Στίλερ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Η Ρεάλ απάντησε με το σουτ του Τσουαμενί, αλλά δεν είχε τις λύσεις για να φανεί περισσότερο απειλητική. Αντίθετα, οι Σουηβοί είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία, αφού ο Μιλό τόσο στο 8ο λεπτό όσο και στο 14' νικήθηκε από τον Κουρτουά.

Ο Βέλγος έπαιζε μόνος του, αφού η ομάδα του είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Μάλιστα, στο 29' στάθηκε τυχερός, μιας και η προσπάθεια του Ούνταβ βρήκε στο δοκάρι. Στο 34' η Ρεάλ ζήτησε πέναλτι, αλλά το VAR είδε πως δεν υπήρξε καμία παράβαση στον Ρούντιγκερ. Μια ευκαιρία του Μπαπέ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η «Βασίλισσα» στα πρώτα 45λεπτά.

Το ξεκίνημα πάντως ήταν ιδανικό για τους Μαδριλένους, αφού στο 46ο λεπτό ο Γάλλος σταρ πέτυχε το 1-0 με πλασέ έπειτα από ασίστ του Ροντρίγκο. Ωστόσο, η Στουτγκάρδη απάντησε και στο 68' έφερε το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Ούνταβ. Η πίεση της Ρεάλ έφερε αποτελέσματα και στο 83' ο Ρούντιγκερ λύτρωσε την ομάδα του πετυχαίνοντας το 2-1. Ο Εντριχ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-1 για τη «Βασίλισσα», σε ένα ματς, όπου ο Κουρτουά έκανε τα πάντα για να μην πέσει η ομάδα του θύμα έκπληξης.

Δύο γκολάρες και νίκη για τη Σπόρτινγκ

Θετικό ήταν το ξεκίνημα στο Champions League για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας που νίκησε τη Λιλ με 2-0. Οι Γάλλοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 40ό λεπτό.

Το σκορ για τη Σπόρτινγκ άνοιξε με υπέροχο γυριστό σουτ ο Γιόκερες στο 38ο λεπτό. Δύο λεπτά μετά, τα πράγματα χειροτέρεψαν για τη Λιλ που είδε τον Γκόμες να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 65' ο Ντεμπάστ με «βολίδα», υπογράφοντας έτσι τους πρώτους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Αμορίμ.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ