Τα θεμέλια από... την Ουγγαρία

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 25.7.2024
Τα θεμέλια από... την Ουγγαρία

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ αρχίζει απόψε (21.00) και θέλει να είναι μακρύ. Το συγκρότημα του Χουάν Φεράντο συγκρούεται εκτός έδρας με την Πάκσι Ουγγαρίας στο πλαίσιο του Β΄ προκριματικού γύρου του Conference League και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να καταστεί φαβορί για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς την 1η Αυγούστου στο «ΑΕΚ Αρένα». Είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά που η ΑΕΚ ξεκινά το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό με εκτός έδρας παιχνίδι. Τη σεζόν 2022-23 ξεκίνησε από τη Δανία, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τη Μίντιλαντ στο πλαίσιο, τότε, του Β΄ προκριματικού γύρου του Τσιάμπιονς Λιγκ. Πέρσι (2023-24) ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τη Λευκορωσία κόντρα στην Τορπέντο, κερδίζοντας με 3-2. Στις δύο προηγούμενες χρονιές, ο Άνταμ Γκιούρτσο ήταν ο παίκτης που σκόραρε τα πρώτα επίσημα (ευρωπαϊκά) γκολ της ομάδας.

Τα ερωτηματικά

Σχετικά με το πλάνο, εφόσον ο Χουάν Φεράντο επιλέξει σύστημα με δύο επιθετικούς (4-4-2), τότε στη γραμμή κρούσης θα παίξουν οι Καμπρέρα και Σολ, με τον τελευταίο να κινείται ως κρυφός φορ. Εφόσον, όμως, επιλέξει σύστημα 4-2-3-1 (και τα δύο συστήματα χρησιμοποιήθηκαν στα φιλικά), τότε μάλλον ο Σολ θα μείνει στον πάγκο και ρόλο οργανωτή θα αναλάβει ο Ντίμερς. Το πιθανό αρχικό σχήμα θα απαρτίζουν ο Αλομέροβιτς στη θέση του τερματοφύλακα, με τους Σάντσες και Γκαρσία να αγωνίζονται στα δύο άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Δεν αποκλείεται, όμως, να παίξει ο Εκπολό δεξί μπακ. Στο κέντρο της άμυνας ο Μιλίσεβιτς θεωρείται σίγουρος, ενώ την άλλη θέση ερίζουν οι Ενρίκες και Ρομπέρζ. Στα χαφ, οι Λέδες και Σουάρεθ έχουν προβάδισμα για το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ η άλλη θέση θα εξαρτηθεί από το σχήμα που θα επιλέξει ο Φεράντο. Ο Φαράζ θα κινείται στο δεξί φτερό της επίθεσης, ενώ τη θέση στο αριστερό άκρο διεκδικούν με ίσες πιθανότητες οι Γκάμα και Γκιούρτσο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ