Αποκτούν... αξία οι «ξενιτεμένοι»!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 17.3.2024
Αποκτούν... αξία οι «ξενιτεμένοι»!

Στην πρόσφατη κλήση του Τιμούρ Κετσπάγια για τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Κύπρου απέναντι σε Λετονία (21/03) και Σερβία (25/03) βρίσκονταν 13 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άνοιξαν τα φτερά τους για άλλες πολιτείες. Και μάλιστα, οι Πιέρος Σωτηρίου και Μαρίνος Τζιωνής δεν βρίσκονται σε αυτήν, κάτι που θα μεγάλωνε τον αριθμό των... ξενιτεμένων μας.

Το βήμα για το εξωτερικό αποτελεί και έναν τρόπο για να μεγαλώσει η χρηματιστηριακή αξία κάποιου ποδοσφαιριστή και ειδικά Κύπριου. Μέσω της απόδοσής του, ίσως πάρει μετεγγραφή σε ακόμη πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, από την πρώτη 20άδα, μόλις εφτά αγωνίζονται στο ντόπιο πρωτάθλημα.

Ο Κύπριος παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Στέλιος Ανδρέου ο οποίος στα 21 του χρόνια εκτιμάται στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο πρώην... μαυροπράσινος αγωνίζεται στη Σαρλερουά Βελγίου και έχει την πρωτιά για λίγο, υπερισχύοντας του Γρηγόρη Κάστανου που διαπρέπει στο φημισμένο Καμπιονάτο και του Ιωάννη Πίττα ο οποίος βρίσκεται στη Σουηδία και την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Ο άλλοτε στράικερ του Απόλλωνα κατέγραψε μεγάλη άνοδο αφού από το 1,2 του Ιουνίου του 2023 έκανε... πέταγμα στοα 1,8 εκατομμύριο, όσα και ο μέσος της Σαλερνιτάνα.

Στην 4η και 5η θέση με 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι οι άλλοτε συμπαίκτες στην Ομόνοια Λοΐζος Λοΐζου και Μαρίνος Τζιωνής, αλλά είναι κάπως παραγκωνισμένοι σε Σπόρτινγκ Κάνσας και Χέρενφεϊν. Από εκεί και πέρα, ο Πιέρος Σωτηρίου, που είναι στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, με αξία 1,2 εκατ.(όση και ο Νικόλας Ιωάννου της Κόμο), έχασε θέση από τον αμυντικό της Στάνταρ Λιέγης Κωνσταντίνο Λαΐφη (1,3), αφού είχε πτώση 200.000 ευρώ σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο και είναι πλέον στην 8η θέση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην πρώτη ενδεκάδα φιγουράρει και ο Χρίστος Σιέλης ο οποίος μέσα σε μία διετία στον Βόλο διπλασίασε την αξία του. Τον Ιούνιο του 2022 κοστολογείτο στις 400.000 και τώρα εκτιμάται στις 800.000 ευρώ.

Η πρωτιά του Κακουλλή

Αποχωρώντας στο τέλος Ιανουαρίου ο Λοΐζος Λοΐζου για τη Χέρενφεϊν άφησε την... πρωτιά στον συμπαίκτη του στην Ομόνοια Ανδρόνικο Κακουλλή, όσον αφορά τους Κύπριους παίκτες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο πρωτάθλημά μας. Ο επιθετικός των πρασίνων είναι στην 9η θέση και κοστολογείται στις 900.000 ευρώ, έχοντας άνοδο 200.000 χιλιάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023. Ακολουθείται από τον Χάμπο Κυριάκου (10ς) που βρίσκεται στις 800.000, ενώ στην 20άδα φιγουράρουν άλλοι δύο τριφυλλοφόροι, οι Νικόλας Παναγιώτου (12ος) και Ιωάννης Κούσουλος (14ος), και δύο παίκτες της Ανόρθωσης, οι Κωστάκης Αρτυματάς (15ος) και Άντερσον Κορέια (20ός). Ανάμεσά τους είναι ο Ματίας Σπόλιαριτς του Άρη (16ος).

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ