Σα Πίντο Vs Αναστασίου, επεισόδιο έκτο!

Δημοσιεύθηκε 12.3.2024
Σα Πίντο Vs Αναστασίου, επεισόδιο έκτο!

Ρικάρντο Σα Πίντο και Γιάννης Αναστασίου θα τεθούν, το προσεχές Σάββατο (16/3, 16:00), αντιμέτωποι για πρώτη φορά στο κυπριακό πρωτάθλημα, στο «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Αυτή δεν θα είναι, ωστόσο, η πρώτη μεταξύ τους μονομαχία. Κάθε άλλο. Ο Πορτογάλος και ο Ελλαδίτης προπονητής «γνωρίζονται» καλά καθώς τέθηκαν στο παρελθόν αντιμέτωποι όχι μία και δύο αλλά πέντε φορές, σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα!

Ο απολογισμός τους, πλήρως ισορροπημένος, με κάθε έναν μετράει από δύο νίκες, ενώ είχαν και μία ισοπαλία, στην πρώτη τους... κόντρα. Τις περισσότερες μεταξύ τους «μάχες» τις έδωσαν στην ελληνική Super League το 2014, όταν ο Αναστασίου προπονούσε τον Παναθηναϊκό και ο Σα Πίντο αρχικά τον ΟΦΗ (σεζόν 2013/14) και ακολούθως τον Ατρόμητο (2014/15).

«Αντάμωσαν» για πρώτη φορά την 1η Φεβρουαρίου 2014 όταν ο ΟΦΗ του Πορτογάλου υποδέχθηκε στο Ηράκλειο τον Παναθηναϊκό του Ελλαδίτη κόουτς, φέρνοντας τη μοναδική τους ισοπαλία (1-1).

Στο επόμενο δίμηνο τέθηκαν αντίπαλοι ακόμη δύο φορές καθώς οι ομάδες τους κληρώθηκαν μαζί στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο ΟΦΗ κέρδισε το πρώτο εντός έδρας ματς με 1-0, (19/3/14) όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη καθώς στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 (16/4/14) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου νίκησε τον ΠΑΟΚ, με τον προπονητή της Ομόνοιας να κατακτά έτσι το μοναδικό μέχρι σήμερα τρόπαιο της καριέρας του.

Αργότερα στο ίδιο έτος, αλλά για την επόμενη σεζόν, με τον Σα Πίντο να έχει πλέον «μετακομίσει» στο Περιστέρι, οι δύο προπονητές αναμετρήθηκαν για τέταρτη φορά, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο (2/11/2014). Ο Αναστασίου κατέγραψε τη δεύτερη και διαδοχική νίκη του απέναντι στον Σα Πίντο, με το τριφύλλι να επικρατεί με 2-0, στην τελευταία τους κόντρα επί ελλαδικού εδάφους, αλλά όχι και γενικότερα.

4795066048576723 image

Έμελλε τρία χρόνια αργότερα οι Σα Πίντο και Αναστασίου να συναντηθούν και πάλι, αυτή τη φορά στο Βέλγιο. Με τον Πορτογάλο στη Σταντάρ Λιέγης και τον Ελλαδίτη στην Κόρτραϊκ, ο νυν προπονητής του ΑΠΟΕΛ «υποδέχθηκε» τον προσεχή αντίπαλό του στις 15 Οκτωβρίου 2017, με την ομάδα του Σα Πίντο να κερδίζει με 3-1 αυτήν του Αναστασίου.

Το Σάββατο, 6,5 χρόνια μετά την τελευταία τους κόντρα και δέκα μετά την πρώτη τους, Σα Πίντο και Αναστασίου θα τεθούν αντιμέτωποι για έκτη φορά, στο «αιώνιο» ντέρμπι και είτε κάποιος από τους δύο θα πάρει... κεφάλι στο μεταξύ τους σκορ καταγράφοντας την τρίτη του νίκη, είτε θα έχουμε τη δεύτερη ισοπαλία τους, αποτέλεσμα που δεν θα ευνοήσει ούτε τον ΑΠΟΕΛ ούτε την Ομόνοια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ