Άλωσε ξανά το «ΠΑΠ», στα ημιτελικά μετά από 14 χρόνια ο Άρης!

Δημοσιεύθηκε 29.2.2024
Άλωσε ξανά το «ΠΑΠ», στα ημιτελικά μετά από 14 χρόνια ο Άρης!

Θεωρήθηκε μειονέκτημα για τον Άρη το ότι θα έδινε εκτός έδρας τον μονό προημιτελικό με την Ανόρθωση όμως δεν λήφθηκε υπόψη το σερί νικών του στο «Α. Παπαδόπουλος». Το οποίο διευρύνθηκε στις τέσσερις (!) με την ομάδα της Λεμεσού να επικρατεί με 3-2 (προηγήθηκε με 3-0 στο 35΄) και να εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, με την «Κυρία» από την άλλη να ολοκληρώνει τη σεζόν χωρίς τρόπαιο και -κατά πάσα πιθανότητα- χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εξαιρετικά αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης, ο οποίος έκανε γκολ τρεις από τις τέσσερις φάσεις του, με δυνατό σουτ του Καζού (13΄), εξαιρετικό πλασέ του Μπένγκτσον (25΄) και σουτ του Γκομίς (35΄), την ώρα που η Ανόρθωση είχε περισσότερες τελικές (έξι) και τρεις-τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ήταν άστοχη.

Στο β' μέρος η «Κυρία» ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, πιέζοντας δηλαδή για το γκολ που θα της έδινε ελπίδες και το βρήκε στο 57' με εκτέλεση πέναλτι του Καστέλ, μετά από ανατροπή του Μαρμούκ από τον Ζάντρο που υποδείχθηκε από το VAR. Παρά τη μεγάλη ώθηση από τον κόσμο της που πίστεψε στην ανατροπή η Ανόρθωση δεν απείλησε στο επόμενο διάστημα, όμως στο 79' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκασαμά να μειώσει σε 3-2 και να κάνει... θρίλερ το τελευταίο διάστημα του αγώνα. Το δεύτερο γκολ ήρθε εντέλει στο 90+5΄ με δεύτερο πέναλτι του Καστέλ (ανατροπή Τσίκο από Ζόκε) όμως στο διάστημα που απέμεινε δεν μπόρεσε η «Κυρία» να βρει και τρίτο τέρμα.

Ο Άρης, ο οποίος πέτυχε την έκτη διαδοχική του νίκη επί των κυανολεύκων, θα δώσει το παρών του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου για έβδομη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά τη σεζόν 2009/10, κρατώντας, έτσι, ανοιχτή και τη δεύτερη δίοδο προς τη διάκριση, καθώς κυνηγά τρόπαιο και Ευρώπη -και- μέσω του πρωταθλήματος. Μαζί του στην τετράδα βρίσκονται Ομόνοια, Πάφος και Απόλλωνας, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να αναμένει την κλήρωση για να μάθει αντίπαλο.

Από την άλλη, η Ανόρθωση έχασε ένα παιχνίδι το οποίο είχε θεωρηθεί ο αγώνας της χρονιάς για την ίδια, καθώς το κύπελλο ήταν όχι μόνο το μοναδικό τρόπαιο που μπορούσε να διεκδικήσει, αλλά και το μοναδικό... ρεαλιστικό μονοπάτι προς την Ευρώπη, καθώς στο πρωτάθλημα είναι στην έκτη θέση και στο -7 από την τρίτη και καλείται να κάνει ένα μικρό «θαύμα» για να τερματίσει στην τρίτη θέση, ή έστω στην τέταρτη η οποία θα δώσει εισιτήριο υπό προϋποθέσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα, πρόκριση για τον Άρη

90+5' ΓΚΟΛ, 3-2 μειώνει η Ανόρθωση με εκτέλεση πέναλτι του Καστέλ.

90+4' Πέναλτι για την Ανόρθωση. Για ανατροπή του Τσίκο από τον Ζόκε.

90+1' Δεν δίνεται κάτι.

90' Εξετάζεται από το VAR πέναλτι για την Ανόρθωση, για χέρι του Μουσούντα.

86' Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Καστέλ, μαζεύει ο Ζάντρο.

85' Μπρόρσον στη θέση του Νίκολιτς.

85' Κίτρινη κάρτα στον Μάτισικ.

79' Τρομερή ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Γκασαμά από ιδανική θέση να σουτάρει έξω, μετά από απίθανη ενέργεια του Τσίκο.

78' Μάτισικ αντί Σαβό.

74' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μοντνόρ, έξω το σουτ του.

74' Γκασαμά στη θέση του Φερέιρα.

67' Κίτρινη κάρτα σε Γιαγκό και Τσίκο.

65' Κοκόριν και Μοντνόρ στις θέσεις των Μπένγκτσον και Γκομίς.

61' Κίτρινη στον Μακούν.

60' Πλασέ του Σεμέδο, έπεσε και μάζεψε ο Αρμπολέδα.

57' ΓΚΟΛ, 3-1 μειώνει η Ανόρθωση με εκτέλεση πέναλτι του Καστέλ.

56' Κίτρινη κάρτα στον Ζάντρο.

56' Πέναλτι για την Ανόρθωση.

56' Στο on-field review ο διαιτητής εξετάζοντας πέναλτι για την Ανόρθωση, για χτύπημα του Ζάντρο στον Μαρμούκ.

51' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με δυνατό σουτ του Περέα (μετά από σουτ του Τσίκο που αποκρούστηκε από τον Ζάντρο), κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

46' Ιωάννου στη θέση του Τιουνέ.

46' Σεμέδο αντί Μαγιαμπέλα.

Δεύτερο ημίχρονο

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

45' Νέα καλή φάση για την Ανόρθωση με δυνατό σουτ του Καστέλ αυτή τη φορά, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζάντρο.

43' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με δυνατό σουτ του Φερέιρα που πέρασε μόλις έξω.

39' Κίτρινη κάρτα στον Τιουνέ.

-Η Ανόρθωση πίεζε για το 2-1 όμως αντιθέτως δέχθηκε το τρίτο και πλέον έχει... ένα πανύψηλο βουνό μπροστά της.

35' ΓΚΟΛ, 3-0 ο Άρης με Γκομίς! Έπαιξε όμορφα το ένα-δύο με τον Σαβό και βρέθηκε σε θέση βολής πλασάροντας εύστοχα.

33' Σουτ του Τσίκο, κόντραρε, κόρνερ.

32' Κεφαλιά του Τεχέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, μόλις έξω.

29' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ο Αρμπολέδα νίκησε τον Μαγιαμπέλα σε τετ-α-τετ κι έδιωξε σε κόρνερ.

25' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Άρης με τον Μπένγκτσον! Μετά από ενέργεια του Σαβό από δεξιά και γύρισμα για τον Μαγιαμπέλα, ο Νοτιοαφρικανός δεν πρόλαβε την μπάλα, όμως ο επερχόμενος Σουηδός έπιασε με τη μία ένα εξαιρετικό πλασέ, νικώντας τον Αρμπολέδα.

16' Σουτ του Περέα, έπεσε στη γωνία του και μάζεψε ο Λέουβενμπεργκ.

-Ελέγχθηκε για αρκετή ώρα το γκολ από το VAR για κατά πόσο ο Γκομίς ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε τη φάση, εντέλει μέτρησε κανονικά.

13' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με Καζού! Από γύρισμα του Μαγιαμπέλα από δεξιά, ο Μαρμούκ δεν έδιωξε σωστά κι η μπάλα κατέληξε στον Καζού που σούταρε νικώντας τον Αρμπολέδα.

10' Κεφαλιά του Καστέλ μετά την εκτέλεση κόρνερ, πάνω από τα δοκάρια.

10' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση! Ο Καστέλ έκλεψε από τον Μουσούντα, έκανε το πλασέ από πλάγια, έσωσε ο Ζάντρο, κόρνερ.

-Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση αλλά με πολύ... θόρυβο από τους Ανορθωσιάτες, τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια, Τιουνέ (46΄ Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (74΄ Γκασαμά), Περέα, Τσίκο, Καστέλ.

ΑΡΗΣ: Ζάντρο, Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Ζόκε, Νίκολιτς (85΄ Μπρόρσον), Μπένγκτσον (66΄ Μοντνόρ), Μαγιαμπέλα (46΄ Σεμέδο), Γκομίς (66΄ Κοκόριν), Σαβό (78΄ Μάτισικ).

ΣΚΟΡΕΡ: 57΄ πεν. 90+5΄ πεν. Καστέλ / 13΄ Καζού, 25΄ Μπένγκτσον, 35΄ Γκομίς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39΄ Τιουνέ, 61΄ Μακούν, 67΄ Τσίκο / 56΄ Ζάντρο, 67΄ Γιαγκό, 85΄ Μάτισικ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Jovanovic Srdjan

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Obrenovic Rade

AVAR: Τεχράνυ Ανδρέας

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ