Οριστικό: Δεν διεξάγεται το Απόλλων-ΑΕΛ

Δημοσιεύθηκε 24.1.2024
Οριστικό: Δεν διεξάγεται το Απόλλων-ΑΕΛ

Είναι οριστικό, δεν θα διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:00 στο στάδιο «Alphamega» για τη β' φάση του κυπέλλου.

Λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα και της έντασης που υπήρχε στις εξέδρες, η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενημερώνοντας σχετικά τον διαιτητή, ο οποίος με τη σειρά του πήρε την απόφαση να μην διεξαχθεί το ματς.

Η ένταση ξεκίνησε μία περίπου ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της αναμέτρησης με οπαδούς των δύο ομάδων να ρίχνουν φωτοβολίδες και κροτίδες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας η οποία έκανε χρήση και του Αίαντα.

Απόλλων-ΑΕΛ: Άρχισαν νωρίς τα επεισόδια, ρουκέτες έξω από το «Αlphamega»

Το σκηνικό μεταφέρθηκε εντός γηπέδου καθώς λίγο πριν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΛ στο βόρειο πέταλο ξεκίνησαν να ρίχνουν φωτοβολίδες σε οπαδούς του Απόλλωνα στην ανατολική εξέδρα, κάποιοι εκ των οποίων τις έριχναν πίσω στη βόρεια. Παράλληλα οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις.

Χαμός στο «Alphamega» - Ανταλλαγή φωτοβολίδων στις εξέδρες, καθυστέρηση στην έναρξη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σοκαριστικές εικόνες από το «Alphamega», τρομοκρατημένα τα παιδιά

Οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν για τα αποδυτήρια ενώ ακολούθως πάρθηκε η απόφαση από τον Σέρβο διαιτητή Σερντάν Γιοβάνοβιτς να υπάρξει αναμονή δέκα λεπτών ώστε να εκτονωθεί η ένταση και να ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Στις 19:10 οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα (το οποίο διεξαγόταν με αστυνομικούς παρατεταγμένους στο γήπεδο, μπροστά από τα δύο πέταλα) και ακολούθως αποχώρησαν για να επιστρέψουν για την έναρξη του αγώνα.

Στις 19:25 οι παίχτες των δύο ομάδων επέστρεψαν με τους διαιτητές κι όλα ήταν έτοιμα για το ξεκίνημα του ντέρμπι όμως ξαφνικά ο διαιτητής αποχώρησε για τα αποδυτήρια, με τους βοηθούς του να τον ακολουθούν.

Ήταν όλα έτοιμα για την έναρξη, αλλά έφυγαν ξανά οι διαιτητές!

Λόγος ήταν το γεγονός πως ο τέταρτος διαιτητής, ο οποίος σε αυτό το διάστημα συνέχιζε τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της Αστυνομίας, ενημέρωσε πως δεν υπήρχε εγγύηση για την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Ακολούθησε σύσκεψη στον χώρο των αποδυτηρίων μεταξύ των διαιτητών, των Αστυνομικών και των προέδρων των δύο ομάδων και γύρω στις 19:40 πάρθηκε η απόφαση για αναβολή του ντέρμπι.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ