Για την ώρα πρόκειται για... υπέρβαση για τον ΑΠΟΕΛ

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 10.1.2024
Για την ώρα πρόκειται για... υπέρβαση για τον ΑΠΟΕΛ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του ΑΠΟΕΛ δεν θα περίμενε τον περασμένο Σεπτέμβριο πως μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου η ομάδα του θα ήταν με... αέρα στην κορυφή, έχοντας απόσταση πέντε βαθμών από τη 2η θέση και επτά βαθμών από Άρη και Πάφο, που τότε θεωρούνταν τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πέραν του ότι άλλη μία σεζόν ξεκίνησε με τα μαύρα σύννεφα του οικονομικού να πλανώνται πάνω από τον Αρχάγγελο, το ξεκίνημα των γαλαζοκιτρίνων δεν προϊδέαζε την τωρινή τους αγωνιστική κατάσταση. Όταν η ομάδα δεχόταν τρεις σερί ήττες (δύο από Γάνδη και από Ομόνοια), φτάνοντας τα πέντε διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (ισοπαλίες με Απόλλωνα, Ανόρθωση), που είχαν αποτέλεσμα, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, η ομάδα να βρίσκεται και σε κάκιστη θέση στο πρωτάθλημα (5β. και 8η θέση στην 4η αγωνιστική), η κουβέντα που κυριαρχούσε γύρω από τον ΑΠΟΕΛ ήταν... «ε, πώς να πάει για πρωτάθλημα παττισμένος και με απλήρωτους παίχτες;»

Στο σκηνικό αυτό συνέτειναν επίσης οι μεταγραφές που έγιναν και οι οποίες δεν είχαν ικανοποιήσει τον κόσμο (δεν αποκτήθηκε γκολτζής, για το αριστερό άκρο της άμυνας ήρθε παίχτης που θεωρούνταν στοίχημα, Πέτροβιτς, Γουίλσον, Τομανέ και Φετφατζίδης αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη δυσπιστία – μόνο ο πρώτος διέψευσε τις εκτιμήσεις), ενώ αρκετοί θεώρησαν πως η συμπεριφορά του Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος αντιμετωπιζόταν όπως τον τρελό του χωριού, καθώς και η πολύμηνη τιμωρία του για το περιστατικό στο «Α. Παπαδόπουλος», θα ήταν η... ταφόπλακα των ονείρων του ΑΠΟΕΛ για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αμ δε... Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς. Ο Σα Πίντο στηρίχθηκε, η βαριά ποινή του έφερε συσπείρωση, ο κόσμος ήρθε πιο κοντά στην ομάδα κι έγινε ο 12ος , αλλά πρώτος σε συμβολή παίχτης της, ο Ντομίνγκες από τον πάγκο κατάφερνε (με τις οδηγίες του προπονητή) να οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ από επιτυχία σε επιτυχία και, κάπως έτσι, ήρθαν αρχικά επτά διαδοχικά τρίποντα (συν η πρόκριση στο κύπελλο), ενώ συνολικά, μετά την τιμωρία του Πορτογάλου, οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν 13 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα!

Είναι μια ομάδα η οποία, ναι μεν δεν πετάει τα μάτια έξω με τις εμφανίσεις της, αλλά είναι καλοδουλεμένη, με πλάνο και με παίχτες παθιασμένους, που μοιάζουν να έβαλαν στοίχημα με τον εαυτό τους να στεφθούν πρωταθλητές…

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ