Την παίρνει από το χέρι

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.10.2023
Την παίρνει από το χέρι

Σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της Ανόρθωσης εξελίσσεται ο Τσίκο Μπάνζα, ο οποίος μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Δόξα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ένα γκολ και μία ασίστ κατέγραψε ο 25χρονος στη νίκη με 2-0, πετυχαίνοντας μάλιστα και σημαντικά προσωπικά επιτεύγματα.

Για πρώτη φορά στη θητεία του στην Κύπρο (σ.σ. προηγουμένως έπαιξε στη Νέα Σαλαμίνα) -τουλάχιστον στο επίπεδο της Α' Κατηγορίας- σκόραρε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια και για πρώτη φορά έβαλε το όνομά του και στις δύο κατηγορίες (γκολ - ασίστ). Ακόμα πιο σημαντικό για τον ίδιο και κυρίως για την «Κυρία» το ότι το πρώτο του γκολ συνοδεύτηκε και με τρίποντο. Στους άλλους δύο αγώνες που σκόραρε σημειώθηκε ισοπαλία με τη Νέα Σαλαμίνα (2-2) και η μοναδική φετινή ήττα από τον Άρη (3-2).

Για την Ανόρθωση η συνεισφορά του Τσίκο στην επιθετική δραστηριότητα του συγκροτήματος του Νταβίντ Γκαγιέγο έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτό το διάστημα, διότι τραυματίστηκαν οι Ανχέλ Γκερέρο (5 γκολ, 4 ασίστ) και Σέρχιο Καστέλ (4 γκολ, 1 ασίστ) που είχαν μονοπωλήσει στο σκοράρισμα στις αρχές της σεζόν για λογαριασμό της «Κυρίας».

Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο σκόρερ στον αγώνα με τη Δόξα Σέκου Γκασάμα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Ο 28χρονος Σενεγαλέζος με το γκολ που πέτυχε έβαλε το όνομά του για δεύτερο σερί παιχνίδι στη λίστα των στατιστικών, καθώς στον προηγούμενο αγώνα με τον Άρη είχε δώσει την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα της ομάδας της Αμμοχώστου.

Πεντάδα... εξετάσεων

Απομένουν άλλα πέντε παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, με την Ανόρθωση να επιδιώκει να χτίσει ένα νικηφόρο σερί. Με εξαίρεση τους πρώτους δύο αγώνες της χρονιάς όταν κόλλησε δύο νίκες -επί Εθνικού και Οθέλλου-, από τους έξι αγώνες που ακολούθησαν πήρε τρία τρίποντα (Καρμιώτισσα, ΑΕΛ, Δόξα) και ενδιάμεσα σε καθένα από αυτά είχε δύο ισοπαλίες (Νέα Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ) και μία ήττα (Άρης). Για το υπόλοιπο του πρώτου γύρου θα δώσει εναλλάξ αναμετρήσεις στην έδρα της και συγκεκριμένα θα ακολουθήσει τη σειρά με αντιπάλους: ΑΕΖ (εντός, 29/10), Πάφο (εκτός, 05/11), Ομόνοια (εντός, 10/11), Απόλλωνα (εκτός, 26/11) και ΑΕΚ (εντός, 02/12).

Από τον καιρό του Πάους

Είχαμε σημειώσει πριν από τον αγώνα της Ανόρθωσης με τη Δόξα το ενδεχόμενο να κάνει ρεκόρ οκταετίας η ομάδα της Αμμοχώστου και τα κατάφερε! Ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι που επικράτησε εκτός έδρας αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες κόντρα σε Οθέλλο (2-0), Καρμιώτισσα (3-1) και ΑΕΛ (3-1). Τελευταία φορά που είχε τέσσερα διπλά στη σειρά ήταν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου τη σεζόν 2015-2016. Με τον Αντρέ Πάους στον πάγκο της νίκησε κατά σειρά Πάφο (2-1), ΑΠΟΕΛ (2-0), Ερμή (2-0) και ΑΕΛ (1-0).

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ