Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά την πτώση του Χουάνκαρ μετά από κροτίδα που έσκασε κοντά του.
Η τύχη του αγώνα αναμένεται να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, μετά την κλήση των ομάδων σε απολογία και πάντα με γνώμονα το φύλλο αγώνα και τα όσα αναφέρει εκεί ο διαιτητής, αλλά και τη γνωμάτευση του γιατρού του ντέρμπι.
Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:
Διακοπή λόγω σωματικής βλάβης από ρίψη αντικειμένων
Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3 με τον τίτλο "Ρίψεις αντικειμένων", η ομάδα των οποίων οι φίλαθλοι προκάλεσαν προσωρινή διακοπή του αγώνα έρχεται αντιμέτωπη με πρόστιμο, ενώ αν η διακοπή είναι οριστική, τότε χάνει το ματς και δίνει 2 έως 4 παιχνίδια κεκλεισμένων.
"Εάν (σ.σ. η ρίψη αντικειμένων) είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες (3.000) ευρώ έως σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ".
"Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, (σ.σ. η υπαίτια ομάδα) τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.
Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές".
Κρίση για τη σοβαρότητα του τραυματισμού
Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 6 με τον τίτλο "Καθορισμοί", ο γιατρός του αγώνα είναι ο μοναδικός αρμόδιος για να κρίνει τη σοβαρότητα του τραυματισμού.
"Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο, κ.λπ.).
Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή".
Αποχώρηση/επανείσοδος ομάδας στον αγωνιστικό χώρο
Στην ίδια παράγραφο του ίδιου άρθρου, ο πειθαρχικός κώδικας περιγράφει τη διαδικασία για την αποχώρηση ή επανείσοδο ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.
"Κάθε απόφαση σε σχέση με την μη έναρξη ή την διακοπή ή την συνέχιση του αγώνα, την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και την επανείσοδο σε αυτόν, λαμβάνεται αποκλειστικά από τον διαιτητή του αγώνα και αιτιολογείται συνοπτικά στο Φ.Α.
Ομάδα που αποχωρεί από το γήπεδο, χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή, ασχέτως της σπουδαιότητας του λόγου που επικαλείται (πλην μόνο της περιπτώσεως που τα βίαια περιστατικά εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα έτσι που ο διαιτητής δεν πρόλαβε να διατάξει την διακοπή του αγώνα), τιμωρείται με τις ίδιες ποινές που τιμωρείται και η υπαίτια της διακοπής του αγώνα ομάδα, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου γ ανωτέρω".
Πηγή: sport24.gr
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.