Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Πέντε καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε 26.8.2023
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Πέντε καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Την μετακίνηση άλλων πέντε υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παίρνουν «κεφάλια» στην Ελληνική Αστυνομία μετά τα τραγικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είχαν ως αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση άλλων πέντε αξιωματικών από τις θέσεις ευθύνης τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο Ταξίαρχους και τρεις Αστυνομικούς Διευθυντές.

Θυμίζουμε ότι μια μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είχε ανακοινώσει την καρατόμηση επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας της ΕΛΑΣ, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η οποία ξεκίνησε μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ τουλάχιστον 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κλήθηκαν να απολογηθούν για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα αλλά και όσα προηγήθηκαν.

Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛΑΣ επιτρέπει τις μετακινήσεις όχι τις αποστρατείες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ