Δυο Κύπριοι στον τελικό έντεκα χρόνια μετά... και πάλι ΑΕΛ-Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 26.4.2023
Δυο Κύπριοι στον τελικό έντεκα χρόνια μετά... και πάλι ΑΕΛ-Ομόνοια

ΑΕΛ και Ομόνοια θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό του κυπέλλου για τη σεζόν 2022-23. Μία από τις ιδιαιτερότητες είναι ότι στον πάγκο των δύο ομάδων βρίσκονται δύο Κύπριοι τεχνικοί. Ο Χρίστος Χαραλάμπους από πλευράς των γαλαζοκιτρίνων και ο Σωφρόνης Αυγουστή για τους πράσινους.

Κατά σύμπτωση η προηγούμενη φορά που δύο Κύπριοι διεκδίκησαν τον τίτλο ήταν και πάλι με φιναλίστ τις ίδιες ομάδες. Συγκεκριμένα, ήταν η σεζόν 2011-12 όταν η ΑΕΛ πήγε στον τελικό με καθοδηγητή τον Πάμπο Χριστοδούλου, ενώ η Ομόνοια με τον Νεόφυτο Λάρκου στην άκρη του πάγκου της.

Στον αγώνα αυτό που έγινε και πάλι στο ΓΣΠ, όπως θα γίνει και ο φετινός τελικός, με την Ομόνοια του Νεόφυτου Λάρκου να βγαίνει νικήτρια με 1-0 με τέρμα του Άλβες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνάντηση Κυπρίων τεχνικών είχαμε και τη σεζόν 2014-15 στον τελικό του ΓΣΖ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ. Στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας ήταν ανάμεσα στο τρίο που ανέλαβαν ως υπηρεσιακοί για το τέλος της χρονιάς Μαρίνος Σατσιάς μαζί με τους Γκουστάβο Μαντούκα και Γιώργο Κωστή, ενώ στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού ήταν ο Χριστάκης Χριστοφόρου. Τον τίτλο πήρε ο ΑΠΟΕΛ με νίκη 4-2.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ