Ήθελαν αλλά έμειναν στο μηδέν Άρης και ΑΠΟΕΛ... βάζοντας «φωτιά» στη μάχη για τον τίτλο

Δημοσιεύθηκε 23.4.2023
Ήθελαν αλλά έμειναν στο μηδέν Άρης και ΑΠΟΕΛ... βάζοντας «φωτιά» στη μάχη για τον τίτλο

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Άρη και τον ΑΠΟΕΛ, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0. Αποτέλεσμα αυτού η ομάδα της Λεμεσού διατήρησε την πρωτοπορία της στη βαθμολογία με 64 βαθμούς, με τους γαλαζοκιτρίνους να ακολουθούν με 63, αλλά και τις ΑΕΚ και Πάφο να πλησίασαν, καθώς έφθασαν στους 61 και 58 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο αγώνας στο στάδιο «Alphamega» κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τις δυο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους και τις ευκαιρίες για να ξεφύγουν από το μηδέν. Οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ως μεγαλύτερη ευκαιρία ένα δοκάρι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν αυτός που κρατούσε περισσότερο τη μπάλα, όμως ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε περισσότερο να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Τέσσερις φορές ολοκλήρωσε τις επελάσεις του το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μία του Αλεξέι Σπιλέφσκι, όμως καμία δεν ήταν εντός στόχου.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με περισσότερες επιθετικές διαθέσεις. Μετά από δύο λεπτά, ο Κακόριν μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Κρέσπο και στην επαναφορά ο Κακόριν βρήκε κενό χώρο και ενώ ήταν έτοιμος να τελειώσει τη φάση ανατράπηκε από τον Σαρφό.

Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση στο 48’ στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Μπέλετς, ο οποίος έκοψε την μπάλα. Ο διαιτητής όμως σφύριξε επανάληψη, μετά από ειδοποίηση από το VAR ότι ο Κρέσπο πάτησε περιοχή πριν από την εκτέλεση, έτσι η μπάλα στήθηκε ξανά στην άσπρη βούλα. Οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, όπως και το αποτέλεσμα, μιας και ο Μπέλετς απέκρουσε και πάλι στα δεξιά του τη μπάλα. O Σλοβένος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ γενικά κράτησε την εστία του όσες φορές χρειάστηκε.

Για τους γαλαζοκίτρινους η τεράστια ευκαιρία ήρθε στο 73’ όταν το ανάποδο που επιχείρησε ο Κβιλιτάια σταμάτησε στο δοκάρι.

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

90+4' - Ελάχιστα έξω έφυγε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καζού

77' - Από μακριά το σουτ του Μπράουν, έφυγε έξω

76' - Ο Στρούσκι πέρασε στην περιοχή με τον Μπεν να προσπαθεί με τακουνάκι να απειλήσει, όμως η μπάλα πήγε παράλληλα με την εστία

73' - ΔΟΚΑΡΙ. Με ανάποδο σουτ ο Κβιλιτάια σημαδεύει το δοκάρι.

64' - Νέα ευκαιρία για τον Άρη, ο Μπένγκτσον μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο

57' - Ο Μπέλετς σώζει ξανά την εστία του σε σουτ του Μπράουν

53' - Σουτ του Μπράουν έξω από την περιοχή, πήγε πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

48' - ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Ο Μπέλετς έκοψε την εκτέλεση του Κακόριν, όμως με απόφαση του VAR η μπάλα στήθηκε ξανά στη βούλα στο 50'. Ο τερματοφύλακας των γαλαζοκιτρίνων απέκρουσε ξανά την εκτέλεση!

47'- Δίνεται πέναλτι στον Άρη για ανατροπή του Κακόριν από τον Σαρφό.

46' - Μακρινό σουτ από τον Εντονγκαλά, δεν ανησυχεί τον Βανά Άλβες

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

- 58%-42% η κατοχή της μπάλας υπέρ των γηπεδούχων

- Τέσσερις τελικές ο ΑΠΟΕΛ, μία ο Άρης. Καμία δεν ήταν στο στόχο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο

34' - Νέα καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Εντονγκαλά έδωσε στον Φεράρι κι αυτός έκανε συρτή μπαλιά προς το κέντρο της περιοχής με τον Βιγιαφάνες να κάνει το πλασαριστό σουτ που βρήκε σε αμυντικό και πήγε σε κόρνερ

25' - Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, ο Σούσιτς έκανε τη μπαλιά με τον Κβιλιτάια να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του, όμως η κεφαλιά του πήγε πάνω από τα δοκάρια

23'- Μετά από κόρνερ ο Κακόριν έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει και στον Ντβάλι και να πηγαίνει σε νέο κόρνερ

17' - Μετά από κόρνερ ο Κρέσπο έκανε την κεφαλιά, ο Κακόριν έδιωξε προ του Ντάλσιο που ήταν φάτσα με την εστία

12' - Πρώτη τελική στον αγώνα, με την κεφαλιά του Εντονγκαλά να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Βανά Άλβες

1' - Έναρξη της αναμέτρησης

ΑΡΗΣ: Άλβες, Μποάκι, Μπρόρσον, Γιαγκό, Πηλέας, Μπέγκτσον (66' Γκομίς), Στρούσκι (66' Μαγιαμπέλα), Σόκε, Μπαμπίκα (88' Καζού), Μπράουν, Κακόριν (81' Στεπίνσκι).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Κονσταντίνοφ, Φεράρι, Ντβάλι, Βιγιαφάνες (45' Μπεν), Σαρφό (86' Εφραίμ), Ντάλσιο, Εντονγκαλά (66' Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (86' Μακέντα).

ΣΚΟΡΕΡ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11' Μπρόρσον, 64' Στρούσκι, 79' Mπαμπίκα / 14' Σούσιτς, 47' Σαρφό, 59' Κονσταντίνοφ

Διαιτητής: Di Bello Marco

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Prontera Alessandro

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ