Αναγκασμένη να παίξει τα ρέστα της η ΑΕΚ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 1.4.2023
Αναγκασμένη να παίξει τα ρέστα της η ΑΕΚ
Αφού ξεκουράστηκαν, θέλουν να δώσουν... απαντήσεις στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ

Μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα θέλει να κάνει η ΑΕΚ, αρχής γενομένης από το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΑΠΟΕΛ, στην «Αρένα».

Η ομάδα της Λάρνακας προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, δύο στην Ευρώπη (από Γουέστ Χαμ) και δύο στο πρωτάθλημα (από Απόλλωνα και Άρη) και θέλει πάση θυσία… να γυρίσει τον διακόπτη, βάζοντας φρένο στον αγωνιστικό της κατήφορο. Το κίνητρο για την ΑΕΚ είναι τεράστιο, αφού με ενδεχόμενη νίκη πλησιάζει τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας στο -1 και προσδίδει νέο ενδιαφέρον στην κούρσα για τον τίτλο. Ιδιαίτερα οι δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα από τις ομάδες της Λεμεσού έχουν «πληγώσει» τους Λαρνακείς, που είδαν τη διαφορά να αυξάνεται στο +4.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη της ΑΕΚ στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ θα είναι αποτυχία. Το συγκρότημα του Όλτρα καλείται να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης που είχε μέχρι το τέλος του περασμένου Ιανουαρίου, όταν παρέμεινε αήττητο στο πρωτάθλημα για σχεδόν τέσσερις μήνες.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήλθε γάντι για τους κιτρινοπράσινους. Ενδεχομένως καμία άλλη κυπριακή ομάδα να χρειαζόταν τόσο πολύ τη διακοπή όσο η ΑΕΚ μετά από ένα ιδιαίτερα βαρυφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα και κυρίως μετά την τεσσάρα που δέχθηκε από τον Άρη (4-0), ένα αποτέλεσμα που ταρακούνησε ψυχολογικά την ομάδα και τον κόσμο της. Θυμίζουμε, ότι μέχρι σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν δώσει 45 επίσημα παιχνίδια (28 στο πρωτάθλημα, ένα στο κύπελο, 16 στην Ευρώπη), όσα καμία άλλη κυπριακή ομάδα. Επομένως, η διακοπή βοήθησε σωματικά και ψυχικά τους παίκτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.

Ο Γκιούρτσο θα είναι στην αποστολή του ντέρμπι, ενώ θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Λέδες και Τόμοβιτς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ