Ο Μπενζεμά και η εξήγηση του Αλάμπα για τη ψήφο του στον Μέσι

Δημοσιεύθηκε 1.3.2023
Ο Μπενζεμά και η εξήγηση του Αλάμπα για τη ψήφο του στον Μέσι

O Λιονέλ Μέσι ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το το 2022. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, για πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο, άφησε πίσω του στην τελική κατάταξη, τους Κιλιάν Μπαπέ και Καρίμ Μπενζεμά.

Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την εγκυρότητά των εν λόγω βραβείων, όπως και τη Χρυσή Μπάλα, με το επιχείρημα ότι τα κριτήρια δεν είναι αμιγώς αγωνιστικά, αλλά η τελική κατάταξη επηρεάζεται από την απήχηση που έχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές.

Εδω μάλιστα, συνηγορεί και η ανάγκη του Ντάβιντ Αλάμπα να… απολογηθεί με δημοσίευση, προς τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ, για την επιλογή του να ψηφίσει τον Λιονέλ Μέσι.

Με αυτή τη λογική, μοιάζει… αδικημένος ο Καρίμ Μπενζεμά. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησε την πρώτη του Χρυσή Μπάλα το 2022, χάρη στα τρομερά επιτεύγματά του εντός κι εκτός συνόρων Ισπανίας την περσινή σεζόν.

Σε αυτά τα επιτεύγματα, βάλτε το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ άλλων. Ο Μπενζεμά ήταν εκ των κορυφαίων παικτών των “Μερένγκες” σε αυτές τις διοργανώσεις. Δεν το λέμε εμείς… το μαρτυρούν τα νούμερά του.

O “Πιτσίτσι” της Λα Λίγκα

Ο 35χρονος επιθετικός αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2009, όταν αποκτήθηκε από τη Λυών. Πέρασε από πολλά κύματα η παρουσία του στους “Μπλάνκος”, όμως έχει πλέον μετατραπεί σε ηγέτη της ομάδας στην επίθεση και τα γκολ που έχει πετύχει έχουν χαρίσει τίτλους.

Για να κατακτήσει η Ρεάλ το πρωτάθλημα πέρυσι, χρειάστηκε ο Μπενζεμά να σκοράρει 27 γκολ και να γίνει ο νέος “Πιτσίτσι” (ένα βραβείο που δίνεται από την εφημερίδα Marca) στην κατηγορία. Τα 11 εξ αυτών των τερμάτων, ήταν τα πρώτα για την ομάδα του και μόλις 7 με εκτελέσεις πέναλτι.

Πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Εκτός από την κορυφαία επίδοση των γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Γάλλος φορ, ήταν πρώτος στη λίστα των σκόρερ και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε έως το τέρμα του δρόμου με τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το 14ο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Μπενζεμά πέτυχε 15 γκολ στην περσινή διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου (νυν της Μπαρτσελόνα) ο οποίος πέτυχε 13 και τον Σεμπαστιάν Αλέρ του Άγιαξ (νυν της Ντόρτμουντ) που έμεινε στα 11. Σε λιγότερα ματς και κατ’ επέκταση λεπτά συμμετοχής, φυσικά, αμφότεροι.

Κι αν δεν σας έπεισε ο αριθμός 15 για τα δεδομένα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αξίζει να αναφέρουμε το εξής επιμέρους στατιστικό: 10 από τα 15 τέρματα που σκόραρε ο επιθετικός της “Βασίλισσας”, ήταν στις νοκ-άουτ φάσεις, απέναντι σε Παρί Σεν-Ζερμέν των Λέο Μέσι και Μπαπέ, σε Τσέλσι (πρώην κάτοχος του τροπαίου) και Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έκανε 2 διαδοχικά χατ-τρικ, πετυχαίνοντας τρία γκολ στη ρεβάνς του “Μπερναμπέου” απέναντι στην Παρί (3-1) και άλλα τόσα στο πρώτο ματς με την Τσέλσι (1-3), στο Λονδίνο. Ένα πρόσθεσε στο επόμενο παιχνίδι με τους “Μπλε” στη Μαδρίτη (2-3 στην παράταση) και τρία στο σύνολο, έβαλε στις δύο αναμετρήσεις με τους “Σίτιζενς” στα ημιτελικά.

Η “συγγνώμη” του Αλάμπα

Ο Ντάβιντ Αλάμπα όπως έγινε γνωστό κάποιες ώρες αργότερα, μετά την ψηφοφορία και τη βράβευση, έδωσε την ψήφο του στον Λιονέλ Μέσι και όχι στον Καρίμ Μπενζεμά όπως θα περίμεναν πολλοί.

“Η εθνική ομάδα της Αυστρίας ψηφίζει για το συγκεκριμένο βραβείο ως ομάδα και όχι εγώ μόνος μου. Όλοι στο συμβούλιο έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και έτσι αποφασίζεται.

Όλοι γνωρίζουν, ιδίως ο Καρίμ Μπενζεμά, πόσο τον θαυμάζω για τις εμφανίσεις του και όπως συχνά έχω δηλώσει, είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο. Χωρίς αμφιβολία”, ανάρτησε στα social media ο Αυστριακός αμυντικός για να γλιτώσει, πιθανόν, το… κράξιμο από τον συμπαίκτη του!

Πηγή: sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ