Πήρε διπλό και πήγε στο +5 η Άρσεναλ

Δημοσιεύθηκε 25.2.2023
Πήρε διπλό και πήγε στο +5 η Άρσεναλ
Διπλό... ανάσα η Άρσεναλ, επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Λέστερ και βρέθηκε στο +5 από τη Σίτι. Βαριά ήττα για Νότιγχαμ, σημαντική νίκη η Λιντς, κάτω από τη ζώνη η Έβερτον.

H Άρσεναλ δεν έπεισε, αλλά πήρε διπλό που δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά και... μαξιλαράκι ασφαλειας. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 της Λέστερ και βρέθηκαν στο +5 από τη Σίτι.

Η ομάδα του Αρτέτα δεν εντυπωσίασε με την εικόνα της, ωστόσο δεν άφησε και τους γηπεδούχους σε κανένα σημείο του ματς να φανούν απειλητικοί.

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά, πίεσε και είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες στο 20λεπτο. Στο 25' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με υπέροχο σουτ του Τροσάρ, όμως το... VAR έβαλε φρένο στους πανηγυρισμούς, μιας και ο Γουάιτ κράτησε τον Γουόρντ στη φάση του κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα η Άρσεναλ ζήτησε πέναλτι, σε πτώση του Σάκα, χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση.

Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη , μιας και στο 46' ήρθε το γκολ νίκης. Ο Τροσάρ του πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Σούταρ και ο Μαρτινέλι ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση. Η Λέστερ δεν μπόρεσε να απειλήσει και ο Ράμσντεϊλ διατήρησε το 5ο του εκτός έδρας clean sheet!

Βαριά ήττα για τη Νότιγχαμ, ξέσπασε η Γουέστ Χαμ

Σε κακό απόγευμα βρέθηκε η Νότιγχαμ Φόρεστ και σε εξαιρετικό η Γουέστ Χαμ, η οποία νίκησε τους Ρεντς με 4-0 εντός έδρας. Η ομάδα του Μόγιες μπήκε εξ αρχής πολύ δυνατά στο ματς, αλλά μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο 70ο λεπτό, έχοντας σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες πριν από εκείνο το σημείο. Ο Ινγκς έκανε το 1-0 και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το πανέμορφο πλασέ του Ράις στο 78' κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0 και στο 85' ο Αντόνιο έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα. Με το τρίποντο αυτό τα Σφυριά ανέβηκαν στη 16η θέση, με τη Φόρεστ να παραμένει στη 13η στο +4 από την επικίνδυνη ζωνή.

Πήρε ανάσα στο ντεμπούτο του Γκράθια η Λιντς

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Χάβι Γκράθια στον πάγκο της Λιντς, με τα Παγώνια να επικρατούν με 1-0 της Σαουθάμπτον εντός έδρας και να... αναπνέουν, βρισκόμενα πλέον εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, στο +1 από την Έβερτον. Οι Άγιοι από την άλλη «βυθίζονται» μιας και παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 77ο λεπτό ο Ζούνιορ Φίρπο εκτελώντας ψύχραιμα εντός περιοχής.

Νέο σοκ και κάτω από τη ζώνη η Έβερτον

Η Έβερτον δε βρίσκει... ηρεμία και η 13η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα την έφερε ξανά κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού. Τα «Ζαχαρωτά» ηττήθηκαν 2-0 από την Άστον Βίλα και το έργο της παραμονής έγινε πιο δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι στο 61' πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Πίκφορντ είχε σούπερ επέμβαση στην κεφαλιά του Γουότκινς. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα από την ανατροπή του Γκουέγ στον ΜακΓκιν, ο Γουότκινς σκόραρε για 5ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος. Το γκολ του Μπουέντια στο 81' «σφράγισε» τη νίκη για τη Βίλα!

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ