Ομόνοια: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, αλλά όχι η πρόκριση

Δημοσιεύθηκε 15.2.2023
Ομόνοια: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, αλλά όχι η πρόκριση

Πλήγωσε πολύ την Ομόνοια η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (2-1) στον πρώτο προημιτελικό. Κυρίως επειδή με την εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο πίστεψε πως αυτό θα ήταν το παιχνίδι που θα της άλλαζε τη μοίρα και θα 'παιρνε τη νίκη με την οποία θα αποκόμιζε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Μπορεί να μην έχασε μεγάλο αριθμό ευκαιριών όμως το τριφύλλι ήταν καταφανώς ανώτερο από τον αντίπαλό του στο πρώτο μέρος. Δείχνοντας να το θέλει περισσότερο, έβγαλε πάθος, κέρδιζε τις μονομαχίες, περιόρισε σε μεγάλο διάστημα σε παθητικό ρόλο τον ΑΠΟΕΛ, ενώ βρήκε και το γκολ με τον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Ανσαριφάρντ.

Στο β' ημίχρονο όχι μόνο η εικόνα της δεν ήταν αντίστοιχη (επηρεασμένη, πιθανότατα, εν μέρει από την αποβολή του Σωφρόνη Αυγουστή) αλλά επιπροσθέτως έκαναν την... επανεμφάνισή τους τα λάθη της άμυνας και η αδυναμία της να «καθαρίσει» στις στατικές φάσεις του αντιπάλου, έκαναν τη ζημιά.

Ως εκ τούτου, η Ομόνοια έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια νίκη η οποία αφενός θα ανέβαζε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στο πράσινο στρατόπεδο, αφετέρου θα της έδινε αυξημένες πιθανότητες να πετύχει τον μεγάλο της στόχο και να προκριθεί στα προημιτελικά. Χωρίς, αυτό, να σημαίνει, πως έχει... αποκλειστεί.

Στον επαναληπτικό η Ομόνοια χρειάζεται απλά νίκη με ένα γκολ διαφορά κι ανεξαρτήτως σκορ για να στείλει τον αγώνα στην παράταση ή με δύο γκολ για να προκριθεί στα 90'. Κι αν κατορθώσει να επαναλάβει την εμφάνισή της του πρώτου ημιχρόνου, δικαιούται να πιστεύει πως θα τα καταφέρει.

Αναμφίβολα της δίνει ελπίδα το ότι ο αντίπαλος, παρότι είχε την ετικέτα του φαβορί, δεν έκανε ιδιαίτερα πράγματα στο γήπεδο, κάτι που πιστώνεται στους πράσινους. Ταυτόρονα, βεβαίως, ακριβώς το ότι ηττήθηκε από μια ομάδα που δεν έκανε ιδιαίτερα πράγματα, είναι άξιο προβληματισμού για την Ομόνοια. Θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά στις επόμενες δύο βδομάδες από τον Αυγουστή και τους συνεργάτες του ώστε να αποφευχθεί ανάλογο φαινόμενο στον επαναληπτικό και να καταφέρει η Ομόνοια όχι απλώς να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη, αλλά αυτή τη φορά να εξαργυρώσει την υπεροχή της, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ