Μπήκε με το δεξί στη νέα εποχή χάρη σε «δώρο» ο Απόλλωνας

Δημοσιεύθηκε 15.12.2022
Μπήκε με το δεξί στη νέα εποχή χάρη σε «δώρο» ο Απόλλωνας

Σαν σωστή φιλοξενούμενη η Δόξα έδωσε... δώρο στον Απόλλωνα στη γιορτινή του μέρα! Χάρη σε αυτογκόλ του Αντενόν στο 43ο λεπτό, η ομάδα της Λεμεσού μπήκε με το δεξί στη νέα εποχή, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 στο ιστορικό πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο νέο γήπεδο Λεμεσού, το στάδιο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Το κλίμα ήταν γιορτινό από νωρίς για τους κυανόλευκους, με τους οπαδούς τους να γεμίζουν τις εξέδρες (εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια πλην κάποιων VIP), έστω και... αργά, καθώς λόγω ταλαιπωρίας στις εισόδους, πολύς κόσμος άργησε να μπει, γεγονός που έφερε και 20λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη της αναμέτρησης.

Στα του αγώνα, ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να κάνει σπουδαία πράγματα και με τον Αντενόν να κάνει ότι δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί του, στέλνοντας την μπάλα άθελά του στα δίχτυα του Σισκόφσκι. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν κακή εικόνα και όχι μόνο δεν απείλησαν τους ανεβασμένους φιλοξενούμενους, αλλά κινδύνεψαν με την ισοφάριση, ιδιαίτερα στις φάσεις των Μπένι (59', 83') και Τιτζανί (82').

Χάρη στη νίκη στην πρεμιέρα του στο νέο του γήπεδο ο Απόλλωνας πήρε δεύτερο σερί τρίποντο κι ανέβηκε στους 25 βαθμούς, μειώνοντας στο -5 από την τετράδα και στο -8 από την κορυφή, με τους προπορευόμενους να μην έχουν παίξει ακόμη τους αγώνες τους για τη 15η αγωνιστική αλλά και με τους κυανόλευκους να «χρωστάνε» το παιχνίδι με την ΑΕΛ (ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε πως θα διεξαχθεί, ο Απόλλωνας καταθέτει έφεση και ζητά τους τρεις βαθμούς).

Από την άλλη, η Δόξα δέχθηκε δεύτερη διαδοχική ήττα και δέκατη συνολικά, μένοντας στους 11 βαθμούς κι ισοβαθμώντας με την Ένωση στην 11η θέση.

Ο αγώνας

O Aπόλλωνας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με τη Δόξα, όμως, να είναι με τη σειρά της επικίνδυνη όποτε πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή. Πίττας (8') και Κέρλα (10') είχαν τις πρώτες τελικές για τις ομάδες τους αλλά βρήκαν σε ετοιμότητα τους αντίπαλους τερματοφύλακες, ενώ ο Σαχάρ στο 23' πλησίασε στο γκολ με σουτ που πέρασε μόλις έξω. Στο 29' ακυρώθηκε (σωστά) γκολ της Δόξας για υπόδειξη οφσάιντ στον Στυλιανού (έδωσε την ασίστ στον Σόμπτζικ), ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψαν να σοκάρουν τους Λεμεσιανούς, όταν η κεφαλιά του αφύλακτου Καραμανώλη πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ντιγκινί τρία λεπτά αργότερα (42'), με το γκολ για τον Απόλλωνα να έρχεται εντέλει στο επόμενο λεπτό, με αυτογκόλ του Αντενόν μετά από γύρισμα του Χαμάς. Στις καθυστερήσεις ο Ντιγκινί με κοντινή κεφαλιά «άγγιξε» το 2-0.

Διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο μέρος, με τον Απόλλωνα να αγωνίζεται νωχελικά, να μην απειλεί καθόλου τη Δόξα (με εξαίρεση το ακυρωθέν γκολ του Ντιγκινί στο 56' λόγω οφσάιντ) και με την ομάδα της Κατωκοπιάς να ψάχνει την ισοφάριση, την οποία πλησίασε στο 59' με σουτ του Μπένι. Τα σουτ των Σόμπτζικ (62') και Χέντι (65') ήταν ακίνδυνα, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Δόξα απείλησε δις με Τιτζανί (82') και Μπένι (83').

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

95' Μακρινό σουτ του Ρέθιο, πολύ άστοχο.

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Ρέθιο αντί Σαχάρ.

83' Νέα ευκαιρία για τη Δόξα με σουτ του Μπένι, λίγο έξω.

82' Απειλεί η Δόξα, κόντραρε στα σώματα το σουτ του Τιτζανί.

77' Αναγκαστική αλλαγή για τη Δόξα, ο Φαουάζ στη θέση του Σόμπτζικ.

-Ο Απόλλωνας δεν έχει απειλήσει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και η Δόξα κρατά τις ελπίδες της για ισοφάριση.

70' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Ζράντι, Ίλιεφ και Φιλιώτης αντικαθιστούν Ντιγκινί, Χέντι και Μαυρίας.

65' Σουτ του Χέντι, μαζεύει ο Σισκόφσκι.

62' Αλλαγή για τη Δόξα, Τιτζανί αντί Αντενόν.

62' Σουτ του Σόμπτζικ, πολύ ψηλά.

60' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Χάμπος στη θέση του Κολ.

59' Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα με σουτ του Μπένι από την καρδιά της περιοχής μετά από ενέργεια και γύρισμα του Σόμπτζικ, πάνω από τα δοκάρια.

58' Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Χέντι, δυσκολεύεται αλλά μαζεύει ο Σισκόφσκι.

56' Ακυρώνεται γκολ του Απόλλωνα με υπόδειξη οφσάιντ στον Ντιγκινί, ο οποίος πήρε την μπάλα μετά από σουτ του Σαχάρ που κόντραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

55' Κίτρινη κάρτα στον Καραμανώλη.

46' Αλλαγή για τη Δόξα, Καργκμπό αντί Ιωσηφίδη.

Δεύτερο ημίχρονο

45+2' Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα να διπλασιάσει τα γκολ του, ο Ντιγκινί με κοντινή κεφαλιά αστόχησε για λίγο.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

43' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας! Με αυτογκόλ του Αντενόν με προβολή στην προσπάθεια του να διώξει μετά από γύρισμα του Χαμάς.

42' «Απαντά» στα δοκάρια ο Απόλλωνας με ωραία στριφτή κεφαλιά του Ντιγκινί μετά από μπαλιά του Πίττα!

39' Φοβερή ευκαιρία για τη Δόξα με κοντινή κεφαλιά του αφύλακτου Καραμανώλη στο οριζόντιο δοκάρι!

29' Ο Σόμπτζικ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ακυρώνεται το γκολ της Δόξας με υπόδειξη οφσάιντ στον Στυλιανού (που του έδωσε την ασίστ), σωστά.

28' Κεφαλιά του Χέντι, έξω.

23' Δεύτερη καλή φάση για τον Απόλλωνα με σουτ του Σαχάρ λίγο έξω από την περιοχή, μόλις έξω.

22' Δυνατό σουτ του Σαχάρ εκτός περιοχής, κόντραρε.

20' Σουτ του Πίττα, κακό, έξω.

16' Αναγκαστική αλλαγή για τη Δόξα, Στυλιανού αντί Ασαμόα.

10' Κεφαλιά του Κέρλα, μπλοκάρει ο Γιοβάνοβιτς.

8' Απειλεί ο Απόλλωνας, ο Σισκόφσκι αποκρούει το πλασέ του Πίττα. Οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι, δεν δίνει παράβαση ο Αντωνίου, σωστά.

3' Επικίνδυνο γύρισμα του Αλεσάμι, μάζεψε ο Σισκόφσκι προ του Χέντι.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (70' Φιλιώτης), Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Χαμάς, Σαχάρ (87' Ρέθιο), Κολ (60' Χάμπος), Πίττας, Ντιγκινί (70' Ζράντι), Χέντι (70' Ίλιεφ).

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Μέσκα, Αντενόν (62' Τιτζανί), Κέρλα, Καραμανώλης, Ιωσηφίδης (46' Καργκμπό), Ασαμόα (16' Στυλιανού), Μπένι, Βαγιέχο, Σόμπτζικ (77' Φαουάζ), Σαντίκ.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Αντενόν (αυτογκόλ) / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 55' Καραμανώλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ