Μετά την κορυφή, ο επόμενος στόχος του ΑΠΟΕΛ

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 15.12.2022
Μετά την κορυφή, ο επόμενος στόχος του ΑΠΟΕΛ

Στον ΑΠΟΕΛ από τη μία επιχειρούν να κρατηθούν προσγειωμένοι μετά το τρομερό σερί οκτώ νικών που τους ανέβασε στην κορυφή και τους κατέστησε στα μάτια των πλείστων φαβορί για τον τίτλο, από την άλλη, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά πως με τη φόρα, την αυτοπεποίθηση και το μομέντουμ που έχει αποκτήσει η ομάδα, έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την… προέλασή της και να αποκομίσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Κι αυτός, είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η οποία μετά την άνοδο στην πρώτη θέση, θα προσπαθήσει να εδραιωθεί σε αυτήν, ανοίγοντας τις αποστάσεις.

Αυτή η νέα «αποστολή» αρχίζει το βράδυ του Σαββάτου (17/12, 19:00) με το εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, το οποίο άπαντες στον Αρχάγγελο βλέπουν με πάσα σοβαρότητα και δίχως ίχνος υποτίμησης. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, όμως στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων ξέρουν πως ο αγώνας απέναντι στην πληγωμένη «Κυρία» κρύβει παγίδες κι ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να έρθει το ένατο διαδοχικό τρίποντο.

Επιπλέον, η ομάδα της Λευκωσίας έχει εις βάρος της την παράδοση των τελευταίων ετών με αντίπαλο την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, μετρώντας τέσσερα σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη, κάτι που ενδεχομένως να αποτελέσει επιπρόσθετο κίνητρο, σαφώς όμως δεν θα είναι το κυριότερο. Aυτό, είναι βεβαίως η διεύρυνση του νικηφόρου σερί και η παραμονή στην κορυφή, η οποία θα στείλει τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο του παιχνίδι στο νέο γήπεδο Λεμεσού με αντίπαλο τον Άρη (22/12) από θέση ισχύος για να κλείσει το 2022 ευρισκόμενος στην πρώτη θέση.

Μάλλον δύο οι αλλαγές

Σε ό,τι αφορά το πλάνο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, το πιθανότερο σενάριο είναι να περιλαμβάνει δύο αλλαγές σε σχέση με το μεγάλο διπλό στην Πάφο. Καταρχάς, ο Καρώ αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα για να καλύψει το κενό που αφήνει ο τιμωρημένος Κρέσπο, με τον ηγέτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ να καταγράφει την πρώτη του απουσία στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, στο αρχικό σχήμα θα επανέλθει και ο Κβιλιτάια, μετά το απρόοπτο που τον είχε αφήσει εκτός από το ντέρμπι κορυφής. Αυτό σημαίνει πως είτε ο Μπλουμ θα πάει στον πάγκο, είτε ο Γερμανός θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, αφήνοντας τον Εφραίμ εκτός. Δεν εκτιμάται πως θα γίνει κάποια άλλη αλλαγή, ιδίως από τη στιγμή που οι Δώνης και Φεράρι παραμένουν αμφίβολοι, όπως και ο Μορέιρα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ