Νίκησε τον Ιωνικό και πήρε αποστάσεις ο Αστέρας

Δημοσιεύθηκε 14.11.2022
Νίκησε τον Ιωνικό και πήρε αποστάσεις ο Αστέρας
Με γκολ του Σίτο στο 18' ο ανώτερος Αστέρας που έχασε αρκετές ευκαιρίες επικράτησε 1-0 του Ιωνικού, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και άφησε τους φιλοξενούμενους καθηλωμένους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες κατάφεραν να επικρατήσουν του Ιωνικού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 1-0 και έφτασαν τους 13 βαθμούς, παραμένοντας στη 9η θέση και στην διακοπή θα κάνουν την ανασυγκρότησή τους προκειμένου να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο στον 2ο γύρο. Οι Νικαιώτες από την άλλη με την ήττα αυτή έμειναν στους 7 βαθμούς και την τελευταία θέση μαζί με Λεβαδειακό και ΟΦΗ (παίζουν αυτή την ώρα μεταξύ τους) και σίγουρα στην διακοπή λόγω Μουντιάλ πρέπει να δουλέψουν για να παλέψουν στον 2ο γύρο για την σωτηρία τους.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με 4-4-2. O Παπαδόπουλος στο τέρμα, μπροστά του οι Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Τασουλής, δίδυμο στον άξονα ήταν οι Μουνάφο - Ιγκλέσιας, στα άκρα Ρεγκίς - Σίτο και δίδυμο στην επίθεση Τιλίκα και Μπενίτο

Από την πλευρά τους οι Νικαιώτες άρχισαν το παιχνίδι με 4-2-3-1. Ο Χουτεσιώτης στα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να ήταν οι Μύγας, Ρομαό, Σόουζα και Σάκιτς. Τσίμπσαχ και Φαντιγκά στον άξονα, με τους Λοβέρα, Άοσμαν και Σεμπά να ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.

Εξαιρετικό το ξεκίνημα στο ματς και γκολ του Σίτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ειδικά μέχρι το 25' είδαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στα 35 δευτερόλεπτα βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Σεμπά να αστοχεί στο τετ α τετ του με τον Παπαδόπουλο στέλνοντας τη μπάλα άουτ με πλασέ.

Στην συνέχεια ο Αστέρας ανέλαβε τα ηνία με τον Τασουλή στο 6' να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ στο 9' ο Χουτεσιώτης έδιωξε εξαιρετικά την προβολή του Μπενίτο. Συνέχεια ευκαιριών για τον Ιωνικό, με τον Μάντζη να βγαίνει απέναντι από τον Παπαδόπουλο ο οποίος έδιωξε και στην συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι έκαναν την κόντρα με τον Μπενίτο να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Χουτεσιώτη και τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να τον νικάει. Στο 18' ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σίτο μετά την σέντρα του Τιλίκα και το κακό διώξιμο του Μύγα να κάνει από κοντά το 1-0. Ουσιαστικά αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Νέα ευκαιρία Ιωνικού και γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ για Αστέρα

Δυνατά ξεκίνησε και το 2ο ημίχρονο, με τους Νικαιώτες να χάνουν και πάλι πρώτοι ευκαιρία με τον Σεμπά που έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ στο 47', ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι Αρκάδες σκόραραν με προβολή του Μπενίτο μετά την σέντρα του Τιλίκα, ένα γκολ που μετά από εξέταση του VAR που κράτησε 4 λεπτά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι από την στιγμή που ακυρώθηκε το γκολ προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά το πλασέ του Μάντζη στο 69' πέρασε λίγο άουτ, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος έδιωξε το σουτ του Μύγα. Αυτή ήταν η προτελευταία μεγάλη φάση του ματς, καθώς στο 80' ο Τιλίκα βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε εξαιρετικά. Το τέλος βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη σε ένα ματς που το 1-0 φαντάζει φτωχό σε σχέση με τις ευκαιρίες που υπήρξαν.

MVP: Θα βάλουμε τον Τιλίκα που μπορεί να μην σκόραρε αλλά από αυτόν ξεκίνησε το 1-0, ενώ έκανε και την εξαιρετική σέντρα στον Μπενίτο που σκόραρε, αλλά ήταν ελάχιστα οφσάιντ.

Στο ύψος του: Δεν γίνεται να μην βάλουμε τον Σίτο, ο οποίος με το γκολ του έκρινε την συνάντηση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε τον Άοσμαν που δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο ματς, παρότι υπήρξε σχετικά γρήγορος ρυθμός που σίγουρα τον βολεύει ως παίκτη.

Η «γκάφα»: Θα βάλουμε το παλσέ του Σεμπά στο πρώτα 35 δευτερόλεπτα, όταν μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα άουτ.

Το «στραγάλι»: Ο Περράκης δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ενώ στο γκολ που μέτρησε ο ίδιος και μετά ακυρώθηκε ως οφσάιντ δεν έφταιγε και γιατί μιλάμε για οφσάιντ, δηλαδή δουλειά βοηθού, αλλά και γιατί ήταν εξαιρετικά οριακό.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να πάρουν βαθμολογική ανάσα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο εύστοχους και να την κατακτούν. Συνολικά το παιχνίδι ήταν καλό με το 1-0 να είναι φτωχό σε σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Τασουλής, Τζουκάνοβιτς, Καστάνο, Ιγκλέσιας (78' Ντομίνγκεθ), Μουνάφο, Τιλίκα, Σίτο (85' Μπερτόγλιο), Κρέσπι (85' Άλβαρες), Μπενίτο (70' Μπαράλες).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς (77' Ελευθεριάδης), Ούγκο Σόουζα, Ρομαό, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Σεμπά, Λοβέρα, Άοσμαν (81' Ν. Ιωαννίδης), Μάντζης.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ