Ομόνοια: Ιδού πώς... δεν θα διαψευστεί ο Λένον

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 18.6.2022
Ομόνοια: Ιδού πώς... δεν θα διαψευστεί ο Λένον

Η αλήθεια είναι πως φαντάζει δύσκολο να μην «διαψευστεί» ο Νιλ Λένον για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ πριν από μια βδομάδα σε σχέση με τις θέσεις που θα ενισχυθούν στην Ομόνοια.


Ο προπονητής των πρασίνων είχε πει πως η ομάδα του χρειάζεται «έναν κεντρικό χαφ, έναν αριστερό αμυντικό, έναν άλλο παίκτη της μεσαίας γραμμής και έναν επιθετικό». Η συνέντευξη δόθηκε πριν από το «ναυάγιο» με τον Σέχου, επομένως δεν προκαλεί αίσθηση το ότι δεν μίλησε για δεξιό μπακ, όμως, αρκετοί... εκπλάγηκαν με το γεγονός πως από τη λίστα του «απουσίασαν» οι μεταγραφές κεντρικού αμυντικού και εξτρέμ.


Πρόκειται για δύο προσθήκες που θεωρούνταν βέβαιο πως θα γίνουν, όμως ούτε λόγο δεν έκανε ο Βορειοϊρλανδός για τις εν λόγω θέσεις. Υπενθυμίζουμε πως από το κέντρο της άμυνας αποχώρησε ο Χούμποτσαν (πολυθεσίτης, αλλά έπαιζε κυρίως στόπερ), ενώ από τα άκρα της επίθεσης έφυγαν οι Μποτεάκ, Ασάντε και Λοβέρα κι αποκτήθηκε μόνο ο Μπρούνο.


Με τα πιο πάνω δεδομένα, δικαίως απόρησαν αρκετοί Ομονοιάτες με τα λεγόμενα του Λένον. Yπάρχει, ωστόσο, τρόπος να επιβεβαιωθεί ο προπονητής; Με ποιον τρόπο μπορούν να καλυφτούν τα κενά;


Σε ό,τι αφορά τα άκρα της επίθεσης, εάν δεν αποκτηθεί άλλος παίκτης, οι πρωτοκλασάτες επιλογές θα είναι μόνο τρεις: Μπρούνο, Λοΐζου, Παπουλής. Εντούτοις, υπάρχουν επίσης στο ρόστερ τόσο ο Ζαχαρίου, όσο και ο νεαρός Σάββα, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ποιοτικές λύσεις. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν αποκτηθεί εξτρέμ, θα σημαίνει πως ο Λένον υπολογίζει και με το παραπάνω τους δύο ποδοσφαιριστές, των οποίων οι συμμετοχές και τα λεπτά αναμένεται να αυξηθούν.


Στο κέντρο της άμυνας, η Ομόνοια έχει πέραν από το δίδυμο των Γιούστε-Λανγκ και τον Παναγιώτου, ο οποίος πλέον μπορεί να θεωρηθεί πρωτοκλασάτη και ενδεκαδάτη επιλογή. Τρεις επιλογές για στόπερ, βεβαίως, δεν αρκούν για ομάδα με στόχο πρωταθλητισμού, ωστόσο εδώ μπορούν να μπουν δύο... αστερίσκοι.


Ο πρώτος, λέγεται... Κούσουλος. Ο αρχηγός βρίσκεται σε πορεία επιστροφής και νοουμένου πως για τις δύο θέσεις στα χαφ υπάρχουν οι επιλογές των Μπασιρού-Μιξ-Χαραλάμπους, ενδέχεται να καταγράψει αρκετές συμμετοχές στο κέντρο της άμυνας. Δεύτερος αστερίσκος, είναι η μεγάλη πιθανότητα ο αριστερός μπακ που θα αποκτηθεί να είναι παίκτης που αγωνίζεται και ως στόπερ. Με τον Λέτσιακς να αναμένεται να είναι και φέτος βασικός στα αριστερά, θα ήταν ό,τι καλύτερο για το τριφύλλι η εναλλακτική επιλογή που θα αποκτηθεί να είναι παίκτης... δύο σε ένα, προσφέροντας και στο κέντρο της άμυνας.


Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, γίνεται αντιληπτό πως ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί ο Λένον και δεν αποκτηθούν στόπερ και εξτρέμ, η Ομόνοια έχει τις λύσεις για να καλύψει τα κενά. Από την άλλη, πάντως, οι πληροφορίες επιμένουν πως θα αποκτηθούν τόσο κεντρικός αμυντικός, όσο και ακραίος επιθετικός και νοουμένου πως θα υπάρχουν και κενές θέσεις Καταλόγου Α', το σενάριο να... «διαψευστεί» ο προπονητής είναι ορατό.


Υπενθυμίζεται πως με την απόκτηση δεξιού μπακ, αριστερού μπακ, χαφ, μεσοεπιθετικού και επιθετικού, στην Ομόνοια θα μένει μία κενή θέση, όμως στο (αρκετά πιθανό) σενάριο να αποχωρήσει ο Ουζόχο, θα ανοίξει δεύτερη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ