Mε τη γνωστή... συνταγή η ΑΕΚ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 13.6.2022
Mε τη γνωστή... συνταγή η ΑΕΚ

Μια νέα ισπανική παροικία δημιουργεί φέτος στην ΑΕΚ ο Τσάβι Ρόκα. Κάτι που είχε συμβεί και πριν από περίπου 6-7 χρόνια (Μουρίγιο, Καταλά, Τομάς, Λαρένα, Ιδιάκεθ) με πολλές επιτυχίες για την ομάδα της Λάρνακας. Το μεγαλύτερο μεταγραφικό μπαμ του φετινού καλοκαιριού αποτελεί μέχρι σήμερα η έλευση του Όιερ Σανχούρχο στην «ΑΕΚ Αρένα». Ο 36χρονος Ισπανός μέσος, που κουβαλά ένα πλούσιο βιογραφικό με παραστάσεις από τη La Liga, παρόλο που θα ξενιτευτεί για πρώτη φορά από τη χώρα του, δεν αναμένεται να νιώσει ιδιαίτερα άβολα στη νέα του ομάδα, καθότι θα συναντήσει αρκετούς συμπατριώτες του. Εκτός, λοιπόν, από τον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα, ο Σανχούρχο θα συναντήσει στην «Αρένα» τον συμπατριώτη του προπονητή Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος κουβαλά παραστάσεις από ομάδες που αγωνίστηκαν και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες της Ισπανίας. Θα συναντήσει, επίσης, τους συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές Άνχελ Γκαρσία, Ίσμαελ Κάσας (κι αυτός αποτελεί φετινή μεταγραφή), Μιγκέλ Γκονζάλεθ και Χαβιέρ Εσπινόσα, εφόσον βέβαια οι δύο τελευταίοι παραμείνουν και τη νέα χρονιά στο ρόστερ. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που θ΄ αποκτηθούν το τρέχον καλοκαίρι θα είναι επίσης ισπανόφωνοι.


Ενθουσιασμός για Σανχούρχο


Στο μεταξύ, μεγάλος είναι ο ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Όιερ Σανχούρχο. Οι φίλοι της ΑΕΚ ευελπιστούν ότι ο πολύπειρος μέσος θα ξεδιπλώσει την τεράστια ποιότητά του, με βάση το βιογραφικό που κουβαλά και θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα τους να υλοποιήσει τους υψηλούς της στόχους σε Κύπρο και Ευρώπη. Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League και θέλει ασφαλώς να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για παίκτη με μεγάλες παραστάσεις, αφού διετέλεσε και αρχηγός της Οσασούνα στη La Liga. Ο Σανχούρχο κατέγραψε πορεία πρωταθλητισμού τη σεζόν 2018-2019, όταν η Οσασούνα τερμάτισε στην πρώτη θέση της 2ης κατηγορίας της Ισπανίας, όπου κι εκεί το επίπεδο είναι ψηλό, πανηγυρίζοντας την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Σύμφωνα, δε, με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Σανχούρχο είχε επαφές με ομάδες που ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν μετά την αποχώρησή του από την Οσασούνα, όπως τη Σπόρτινγκ Χιχόν και τη Σαντατέρ, αλλά ο ίδιος επέλεξε την προοπτική της ΑΕΚ και το δέλεαρ του Τσιάμπιονς Λιγκ.


Τελική ευθεία


Στην ΑΕΚ, μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας περιόδου. Την Τετάρτη (15/6), οι Λαρνακείς μαθαίνουν αντίπαλο στον Β΄ προκριματικό γύρο του Champions League και την Παρασκευή (17/6) ξεκινούν προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Όλτρα. Από τις 26 Ιουνίου-6 Ιουλίου, η ομάδα μας θα μεταβεί στην Ουγγαρία και στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο «Caramell Premium Resort», όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ