Πλέι οφ Europa: Στο P1 η Ομόνοια, παίρνει αντίπαλο από P3 ή P4

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 26.5.2022
Πλέι οφ Europa: Στο P1 η Ομόνοια, παίρνει αντίπαλο από P3 ή P4

Η Ομόνοια με την κατάκτηση του κυπέλλου εξασφάλισε θέση (τουλάχιστον) στους ομίλους του Conference League και θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League διεκδικώντας την είσοδό της στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.


Το επόμενο... βήμα για το τριφύλλι σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό είναι να μάθει τον αντίπαλό του για τα πλέι οφ, κάτι που θα αργήσει να γίνει. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου, ενώ οι αγώνες των πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Αυγούστου.


Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς αντίπαλους της Ομόνοιας, το σκηνικό μπορεί να χαρακτηριστεί μπερδεμένο, καθώς από πέρσι μπήκαν στη ζωή μας -και στα πλέι οφ του Europa- τα... Priorities.


H UEFA μοιράζει τις 20 ομάδες των πλέι οφ του Europa League σε τέσσερα γκρουπ, εν ονόματι Priority 1, Priority 2, Priority 3 και Priority 4.


Στο P1 θα συμμετάσχουν οι επτά ομάδες που θα έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο του κυπελλούχου σε Βέλγιο, Αυστρία, Σκοτία, Ουκρανία, Δανία, Τουρκία και Κύπρο.


Στο P2 θα είναι οι έξι ομάδες που θα αποκλειστούν από τον τρίτο γύρο του Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών).


Στο P3 θα είναι οι πέντε ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο γύρο του Europa League στο μονοπάτι πρωταθλητών.


Στο P4 οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο γύρο του Europa στο μονοπάτι μη πρωταθλητών.


Η διαδικασία της κλήρωσης, λοιπόν, θα έχει ως εξής: Αρχικά δύο (από τις επτά) ομάδες του P1 θα κληρωθούν με τις δύο ομάδες του P4. Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες του P1 θα κληρωθούν με τις πέντε ομάδες του P3, ενώ οι έξι ομάδες του P2 θα κληρωθούν μεταξύ τους.


Με λίγα λόγια, η Ομόνοια, που θα βρίσκεται στο P1, θα πάρει αντίπαλο είτε από το P3 είτε από το P4, δηλαδή κάποια ομάδα που θα προκριθεί από τον τρίτο γύρο του Europa League (είτε από το μονοπάτι πρωταθλητών είτε από το άλλο).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ