14 ομάδες; Σοβαρευτείτε!

Σε αυτό τον τόπο πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε αν θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας. Αλλιώς θα παραμείνουμε αυτοί που είμαστε, κάνοντας κάποτε ευρωπαϊκές υπερβάσεις κι έχοντας όμως παράλληλα ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Και η σοβαρότητα απαιτεί καθαρές και σταθερές αποφάσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και ιδιαίτερα στον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Αν βάζαμε τον κόσμο, όλων των ομάδων μαζί, να ψηφίσει, είμαι 100% σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα ψήφιζε 12 ή ακόμα και 10 ομάδες. Κι όμως, τα σωματεία αποφάσισαν να πάνε κόντρα στις ίδιες τις δικές τους αποφάσεις που προέβλεπαν 12 ομάδες για του χρόνου και θα παραμείνουν στις 14! Κατάντησε γελοίο κάθε χρόνο να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Να λέμε ότι μια σταλιά τόπος δεν έχει το δικαίωμα να κοροϊδεύει τους πάντες με 14 ομάδες στην Α κατηγορία και να ακολουθούν άλλες τρεις κατηγορίες. Καταντήσαμε πλέον να διαιτητεύει «κάθε καρυδιάς καρύδι» και να ψάχνουμε κάθε εβδομάδα ποιους θα βάλουμε στο γήπεδο και στο VAR.

Το ξέρω, οι προπονητές είναι υπέρ των 14, το ίδιο και οι παίκτες. Μας λένε ότι έχει περισσότερες δουλειές κι ότι αγωνίζονται περισσότεροι Κύπριοι παίκτες. Το επίπεδο δεν τους ανησυχεί, ούτε οι συνεχόμενες απολύσεις προπονητών, ούτε και οι αποδεσμεύσεις παικτών, ούτε και η οικονομική πανωλεθρία στην οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια το ποδόσφαιρό μας. Ατού λοιπόν, 14 ομάδες κι όπου μας βγάλει, αν θα μας βγάλει πουθενά. Και κλείνω με μια μικρή λεπτομέρεια, το πουγκί με τα χρήματα της Ευρώπης αδειάζει…