Για να μείνει στο «παιχνίδι» της Ευρώπης

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 2.4.2022
Για να μείνει στο «παιχνίδι» της Ευρώπης

Το διπλό που θα τη διατηρήσει ζωντανή για τον τίτλο (με λίγες έστω πιθανότητες), αλλά προπαντός στο «παιχνίδι» της Ευρώπης, θα ψάξει στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικός και καθοριστικός είναι για τους κιτρινοπράσινους ο αγώνας της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στα βαθμολογικά δεδομένα του πρώτου γκρουπ, αφού ενδεχόμενη νέα ήττα (θα είναι η τρίτη διαδοχική) θα θέσει σε σοβαρή αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας, κάτι που πριν από μερικές εβδομάδες θεωρείτο δεδομένη.


Κι όμως, σε περίπτωση που η ΑΕΚ ηττηθεί στο «Στέλιος Κυριακίδης», θα νιώθει για τα καλά την καυτή ανάσα της Πάφου, η οποία θα την πλησιάσει στο -3, ενώ οι Λαρνακείς θα απωλέσουν και την 4η θέση σε περίπτωση νίκης της Ανόρθωσης στο αποψινό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως ο ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή είναι να διασφαλίσει πρωτίστως την έξοδό της στην Ευρώπη και μετέπειτα να κυνηγήσει, εάν μπορεί, κάτι καλύτερο.

Μόνο μία εντός έδρας ήττα

Ο Νταβίντ Μπαντία καλείται να κολυμπήσει από την αρχή στα βαθιά, αφού η αποστολή της ομάδας του θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Άλλωστε, η Πάφος στην έδρας της έχει μονάχα μία ήττα μέχρι σήμερα, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ μετρά δύο ήττες μέσα στην «Αρένα». Είναι χαρακτηριστικό πως η Πάφος FC είναι η ομάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας με τις λιγότερες εντός έδρας ήττες από οποιαδήποτε άλλη. Από δύο εντός έδρας ήττες έχουν Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, τρεις έχει η Ανόρθωση και τέσσερις ο Άρης.

Το πιο πάνω στοιχείο φανερώνει τη δυναμική που έχει φέτος η ομάδα της Πάφου μέσα στο «Στέλιος Κυριακίδης». Γι’ αυτό δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως για την ΑΕΚ θα συνίσταται με μια μίνι υπέρβαση εάν καταφέρει να επιστρέψει στη Λάρνακα το βράδυ της Δευτέρας με το πολύτιμο τρίποντο.

Για να πετύχει, όμως, μια ομάδα τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει στο πρωτάθλημα, χρειάζεται τέτοιου είδους υπερβάσεις. Και η ΑΕΚ απέδειξε πολλάκις φέτος ότι έχει την ποιότητα να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιαδήποτε έδρα. Ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Μπαντία αποτελεί και το γεγονός ότι η Πάφος είναι η ομάδα που τους πλήγωσε φέτος για πρώτη φορά μέσα στην «Αρένα» (ήττα 3-1 στην 14η αγωνιστική).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ