Σενάριο για αφαίρεση εννέα βαθμών από την Τσέλσι!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 10.3.2022
Σενάριο για αφαίρεση εννέα βαθμών από την Τσέλσι!
Το «πάγωμα» κάθε οικονομικής δραστηριότητας της Τσέλσι μετά τις κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς καθιστά ορατό το ενδεχόμενο να τεθεί σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, εξέλιξη που θα σημάνει την αφαίρεση εννέα βαθμών από τη φετινή Premier League.

Το μέλλον της Τσέλσι προβλέπεται δυσοίωνο. Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να «μπλοκάρει» την περιουσία και τις δραστηριότητες του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έριξε στο καναβάτσο τους Μπλε, καθώς η διαδικασία πώλησης του συλλόγου «πάγωσε» και πλέον ο σύλλογος δεν μπορεί να πουλήσει εισιτήρια, να προχωρήσει σε μεταγραφές ή ανανεώσεις, ενώ ένας-ένας οι χορηγοί του αποστασιοποιούνται.


Ποιο μπορεί να είναι, λοιπόν, το χειρότερο σενάριο; Σύμφωνα με την «Daily Mail», με βάση το υπέρογκο μπάτζετ σε μισθούς και τις ήδη διογκωμένες απώλειες από την περσινή σεζόν, οι Λονδρέζοι ενδέχεται να υποχρεωθούν να τεθούν σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης μέχρι το τέλος της σεζόν, αν το «πάγωμα» εξακολουθεί να υφίσταται και το κλαμπ είναι ανήμπορο να καλύψει τις εκκρεμείς οφειλές του.


Σε αυτό το σενάριο, βάσει του κανονισμού που διέπει το αγγλικό ποδόσφαιρο, θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης εννέα βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα. Ποινή που πιθανότατα θα στοιχίσει στους Μπλε την έξοδο στο Champions League.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οποιεσδήποτε κυρώσεις προς την Τσέλσι θα εξεταστούν τον Μάιο, στο τέλος δηλαδή της σεζόν. Έτσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα ολοκληρώσει χωρίς βαθμολογικές αναταράξεις, αν και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για την επόμενη μέρα των Μπλε.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ