Το ποδόσφαιρο πηγή ζωής και έμπνευσης…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 30.1.2022
Το ποδόσφαιρο πηγή ζωής και έμπνευσης…

Στην Ολλανδία, ο Άγιαξ διέλυσε σε αγώνα κυπέλλου την ομάδα Γ' κατηγορίας Εξέλσιορ Μάασλαους με 9-0. Θα νόμιζε κανείς ότι το κύριο θέμα συζήτησης θα ήταν μετά τον αγώνα η βροχή από γκολ από μέρους του Άγιαξ.


Όμως, όχι, στο 89ο λεπτό συνέβηκε κάτι άλλο που συγκλόνισε τους Ολλανδούς ποδοσφαιρόφιλους, και όχι μόνο. Σε αυτό το λεπτό το ποδόσφαιρο έφυγε από τη μέση κι έδωσε τη θέση του στη ζωή, η οποία ήταν και η νικήτρια του αγώνα. Στο 89´ έγινε κάτι που θα μείνει για χρόνια χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων που το παρακολούθησαν και αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συνέβαινε στο γήπεδο.

Στο λεπτό εκείνο, ο προπονητής της Εξέλσιορ πέρασε στο παιχνίδι τον 20χρονο Ντέβιν Πλανκ, έστω και για ένα λεπτό. Ο Ντέβιν είχε διαγνωστεί με καρκίνο κι αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπείας του, επέστρεψε για λίγο κοντά στους συμπαίκτες του που του έδωσαν δύναμη για να συνεχίσει την προσπάθειά του με τον δεύτερο κύκλο της χημειοθεραπείας.

Όμως, δύναμη δεν του έδωσαν μόνο οι συμπαίκτες του, αλλά και οι παίκτες του μεγάλου Άγιαξ, οι οποίοι την ώρα της αλλαγής πήγαν στη γραμμή του γηπέδου κάνοντας πυραμίδα υποδοχής και χειροκροτώντας τον 20χρονο αντίπαλο παίκτη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης. Με το σφύριγμα της λήξης, δεν ήταν οι παίκτες του Άγιαξ που αποθεώθηκαν, αλλά ο Ντέβιν Πλανκ.

Εδώ το ποδόσφαιρο έγινε πηγή ζωής και έμπνευσης για έναν ποδοσφαιριστή και το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο Πλανκ και η ζωή πέρασαν με διαφορά στην πρώτη θέση. Οι Ολλανδοί έγραψαν άλλη μια όμορφη σελίδα στο ποδόσφαιρό τους…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ