«Ο Τζόκοβιτς δεν θα μηνύσει την Tennis Australia και θα επιστρέψει να παίξει το 2023»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 23.1.2022
«Ο Τζόκοβιτς δεν θα μηνύσει την Tennis Australia και θα επιστρέψει να παίξει το 2023»

O επικεφαλής της Τennis Australia, Γκρεγκ Τάιλι διέψευσε τις φήμες που θέλουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κινείται νομικά εναντίον του Τennis Australia και πρόσθεσε ότι ο Σέρβος θα επιστρέψει του χρόνου για να αγωνιστεί στο Australian Open.


Ο Τάιλι ο οποίος διατήρησε χαμηλούς τόνους μετά την απέλαση του Νο 1 τενίστα στον κόσμο, σε δηλώσεις του στην ABV TV επεσήμανε ότι ο Τζόκοβιτς δεν προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον της Τennis Australia: «Θα υπάρξουν πολλές φήμες για πολλά θέματα αλλά αυτή τη στιγμή συγκεντρωνόμαστε στο να διεξαχθεί όπως πρέπει το event και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να διοργανώνουμε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός».


Σε ερώτηση για το αν ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει για να αγωνιστεί του χρόνου, παρά το γεγονός ότι η απέλαση του βάσει της κείμενης νομοθεσίας της Αυστραλίας σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια, απάντησε κατηγορηματικά: «Ναι. Προφανώς αναγκαστικά μένει εκτός φέτος, αλλά πρόθεση του είναι να επιστρέψει. Στο τέλος της ημέρας είναι ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο και αγαπάει το Αustralian Open».


Το «παραθυράκι» που αφήνει η αυστραλιανή νομοθεσία στις περιπτώσεις απέλασης και απαγόρευσης εισόδου για τρία χρόνια είναι συμπόνιας ή εθνικού συμφέροντος, οπότε το σίριαλ θα συνεχιστεί έως το 2023, όταν και θα ξεκαθαρίσει οριστικά πώς θα ξεπεραστεί αυτός ο νομικός σκόπελος για τον Σέρβο.


Στη συνέντευξη του ο Τάιλι αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί η Τennis Australia αγνόησε τα γράμματα των ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών, οι οποίες ξεκαθάριζαν ότι «άτομα που έχουν νοσήσει με covid-19 και σκοπεύουν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να έχουν κάνει δύο δόσεις εγκεκριμένου εμβολίου δεν θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα εισόδου».



Ο Τάιλι απαντώντας διπλωματικά, υπονοώντας ότι από την πλευρά των υγειονομικών αρχών δεν υπήρχε σαφής θέση εξαρχής: «Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό. Ήμασταν στο ξεκίνημα της Όμικρον αναζητούσαμε σαφήνεια όμως υπήρχαν αντιφάσεις και μπερδεμένες πληροφορίες αντ' αυτού και συνεχίζουν έως και τώρα. Όταν αναζητάς σαφήνεια και τελικά κάποια στοιχεία της επικοινωνίας δεν είναι ξεκάθαρα οδηγούμαστε σε αυτό το γεγονός»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ