Συνέντευξη Δαμιανού στο «Γήπεδο»: «Ο Παπασταύρου έκανε κόλπο γκρόσο με τον Αναστασίου»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 14.4.2024
Συνέντευξη Δαμιανού στο «Γήπεδο»: «Ο Παπασταύρου έκανε κόλπο γκρόσο με τον Αναστασίου»

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ψάλτη

Ο Σάββας Δαμιανού μιλώντας στο «Γήπεδο» σχολίασε τη μάχη του πρωταθλήματος παραθέτοντας εμπεριστατωμένα την άποψή του για τις έξι ομάδες που συνθέτουν το α΄ γκρουπ. Τον ΑΠΟΕΛ που έχει ακόμη τον πρώτο λόγο, τι περιμένει να δει από την ΑΕΚ, την Ομόνοια που έρχεται με φόρα, τι φταίει στον Άρη, αν μπορεί να πάρει το κύπελλο η Πάφος και η διαχείριση στην Ανόρθωση.

4823243644755117 thumbnail preview

Ωστόσο ξεχώρισε η αναφορά του για την Ομόνοια και την κίνηση του προέδρου των πρασίνων. «Θεωρώ ότι ο Παπασταύρου με τον Αναστασίου έκανε κόλπο γκρόσο και δεν μιλώ μόνο προπονητικά. Ο Αναστασίου είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όμως δεν είναι θεός. Ο Παπασταύρου ισχυροποίησε τη θέση του προπονητή με το να είναι τώρα προπονητής και ακολούθως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού. Τώρα, κανείς δεν μπορεί να ησυχάσει γιατί ξέρουν όλοι ότι αυτός θα πάρει τις αποφάσεις. Είναι μία πολύ σοφή κίνηση. Πλέον οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλα κίνητρα. Οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να τα δώσουν όλα γιατί αυτός (σ.σ. ο Αναστασίου) θα αποφασίσει αν θα μείνουν. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα κινήτρων».

Πως το βλέπεις το πρωτάθλημα;

«Υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Βλεπουμε τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ να είναι τα πρώτα φαβορί, όμως η Ομόνοια με την παρουσία της σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ έρχεται με φόρα. Αν πάει με φόρα, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό που έδειξε στο κύπελλο είναι πως έχει την ποιότητα και τη σοβαρότητα. Ίσως τώρα να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.»

Ο ΑΠΟΕΛ παραμένει φαβορί;

«Παραμένει πρώτο φαβορί ο ΑΠΟΕΛ για μένα αλλά σε αρκετά παιχνίδια έχει τάσεις αυτοκτονίας. Βλέπω ότι υπάρχει κούραση λόγω του 4-3-3 σε κάποιους παίκτες. Η μη χρησιμοποίηση του Κβιλιτάια βάζει επιπλέον πίεση στους μέσους. Ο Κβιλιτάια είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικός στο να κρατήσει μπάλα με πλάτη ως πίβοτ. Αυτό λειτουργούσε πολύ βοηθητικά για την ομάδα. Οι κινήσεις του προπονητή είναι λογικές, όμως πρέπει να υπολογίσουμε και την κούραση, ιδίως των χαφ του. Χρειάζεται να πάρει βοήθειες που κάποιους παίκτες όπως ο Σατσιάς και ο Σαρφό. Ίσως οι επιλογές που κάνει κουράστηκαν. Χρειάζεται φρεσκάρισμα.»

4823243851371269 thumbnail preview (1)

Η ΑΕΚ μπορεί;

«Για μένα η ΑΕΚ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον ΑΠΟΕΛ και τον Άρη στην Αρένα. Θέλω να δω από την ΑΕΚ στα παιχνίδια που προηγήθηκε να κάνει μία διαχείριση από τις προσωπικότητες. Θέλω να δω αν θα μπορέσει η ομάδα να διατηρήσει το προβάδισμα σ΄ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Είναι σε αυτά τα ματς που μιλούν οι προσωπικότητες. Είναι το μόνο πράγμα που δεν είδα από την ΑΕΚ, όλα τα υπόλοιπα τα έχω δει σε πολύ μεγάλο βαθμό.»

Τι έφταιξε στον Άρη;

«Η προσωπικότητα του προπονητή φαίνεται στο γήπεδο. Βλέπουμε μία ομάδα που δεν είναι ήρεμη. Η νευρικότητα και η έντασή του μεταφέρονται στο γήπεδο. Βλέπουμε εύκολες κόκκινες κάρτες. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Άρη. Μπορεί εύκολα να σκοράρει τρία γκολ, όμως μπορεί εύκολα και να δεχτεί τρία γκολ. Αυτό μπορεί να σου κερδίσει ένα ματς, όμως δεν μπορεί να σου κερδίσει το πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Άρης ήταν πιο ήρεμος και φέτος έχασε την ισορροπία του ως ομάδα»

Πάφος και αστάθεια πάνε μαζί, έτσι;

«Η Πάφος αδικεί τον εαυτό της. Έχει ποιότητα, δεν έχει σταθερότητα. Φυσικά μπορεί να πάρει το κύπελλο. Το θέμα είναι ότι δεν ήταν σταθερή. Σε κάποια παιχνίδια ήταν εκπληκτική. Στο ματς του κυπέλλου είχε πολύ καλή απόδοση. Θα μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα, θα μπορούσε επίσης να μην δεχτεί γκολ»

4823244106801606 thumbnail preview (2)

Γιατί έμεινε τόσο πίσω η Ανόρθωση;

«Μπήκε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα, είχε φρεσκάδα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό που επηρέασε, θεωρώ, αν και σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο. Κανένας παίκτης δεν μπαίνει σ΄ένα ματς και να σκέφτεται αν είναι ή όχι πληρωμένος. Στην πορεία η Ανόρθωση δεν διατήρησε την έντασή της. Στον 2ο γύρο έπεσε αισθητά η απόδοσή της. Ομάδες που μπαίνουν με φρεσκάδα στο πρωτάθλημα θέλουν διαχείριση. Για μένα ο Γκαγιέγο είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Θεωρώ ότι άφησε έργο και δεν πέρασε απαρατήρητος. Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση, στο παιχνίδι με τον Άρη για παράδειγμα».

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Ο 15χρονος του πρωταθλήματος!

Ο 15χρονος του πρωταθλήματος!

Ο 15χρονος του πρωταθλήματος!

Με ανατροπή η Νέα Σαλαμίνα υπερέχει του Εθνικού

Με ανατροπή η Νέα Σαλαμίνα υπερέχει του Εθνικού

Με ανατροπή η Νέα Σαλαμίνα υπερέχει του Εθνικού

12η στροφή στο β΄ γκρουπ με τα βλέμματα στη μάχη των... σκόρερ και το τελευταίο «αντίο»

12η στροφή στο β΄ γκρουπ με τα βλέμματα στη μάχη των... σκόρερ και το τελευταίο «αντίο»

12η στροφή στο β΄ γκρουπ με τα βλέμματα στη μάχη των... σκόρερ και το τελευταίο «αντίο»