Η μπάλα στη σέντρα - Αρχίζει η δράση στη Β' Κατηγορία!

Δημοσιεύθηκε 13.9.2024
Η μπάλα στη σέντρα - Αρχίζει η δράση στη Β

H μπάλα μπαίνει στη σέντρα για την έναρξη του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας τη σεζόν 2024-25, με το πρώτο παιχνίδι της πρεμιέρας να διεξάγεται σήμερα το βράδυ στις 19:00 στο κοινοτικό στάδιο Παρεκκλησιάς, με την ΑΕΖ να φιλοξενεί τον Ακρίτα Χλώρακας, δυο ομάδες που θέλουν να κυνηγήσουν την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια, όπου βρίσκονταν πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα.

Συνολικά, στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα λάβουν μέρος δεκαέξι ομάδες και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 15 αγωνιστικές και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση σε δύο γύρους. Στη δεύτερη φάση οι ομάδες, ανάλογα με τη βαθμολογική θέση τους, με το τέλος της 15ης αγωνιστικής, θα λάβουν μέρος σε δύο ομίλους. Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 και στον δεύτερο όμιλο οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-16. Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οι τρεις πρώτες ομάδες από τον πρώτο όμιλο θα εξασφαλίσουν άνοδο και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες τρεις θέσεις του δεύτερου ομίλου θα υποβιβαστούν.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Οι οκτώ αγώνες της πρώτης αγωνιστικής θα διεξαχθούν σε ένα τριήμερο. Πέραν του αγώνα της Παρασκευής, που θα προβληθεί και τηλεοπτικά από τη Cytavision, υπάρχουν προγραμματισμένοι τέσσερις αγώνες για το Σάββατο και τρεις για την Κυριακή. Το Σάββατο στο Μακάρειο, ο Διγενής Μόρφου θα υποδεχθεί τη Δόξα, η οποία μετά από 12 συναπτά χρόνια στην α’ κατηγορία, θα ζήσει την εμπειρία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, στο στάδιο Δημήτρης Χάματσος θα συγκρουστούν ΑΣΙΛ και Οθέλλος, στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας η τοπική ομάδα, Πέγεια, θα φιλοξενήσει την Αγία Νάπα, ενώ στη Δερύνεια η Αναγέννηση θα παίξει με την ΠΑΕΕΚ.

Δράση στο Μακάρειο θα υπάρχει και την Κυριακή, με τη ΜΕΑΠ να είναι η γηπεδούχος απέναντι στον Χαλκάνορα, ενώ στο στάδιο του Εθνικού Άχνας, ο ΕΝ Ύψωνα θα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΟ Αχυρώνα Ονήσιλο και στο «Αμμόχωστος Επιστροφή» ο Σπάρτακος Κιτίου εναντίον του Ολυμπιακού. Όλοι οι αγώνες της αγωνιστικής αρχίζουν στις 19:00.

1η αγωνιστική

Παρασκευή 13/09

19:00 ΑΕΖ - Ακρίτας Χλώρακας

Σάββατο 14/09

19:00 Διγενής Μ. - Δόξα

19:00 ΑΣΙΛ - Οθέλλος

19:00 Πέγεια - Αγία Νάπα

19:00 Αναγέννηση - ΠΑΕΕΚ

Κυριακή 15/09

19:00 ΜΕΑΠ - Χαλκάνορας

19:00 ΕΝ Ύψωνα - ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος

19:00 Σπάρτακος Κιτίου - Ολυμπιακός

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέρματα από αγώνες της Β

Τέρματα από αγώνες της Β' Κατηγορίας

Τέρματα από αγώνες της Β' Κατηγορίας

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μπήκε με το δεξί ο Ολυμπιακός

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μπήκε με το δεξί ο Ολυμπιακός

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μπήκε με το δεξί ο Ολυμπιακός

Τα γκολ στη Β΄Κατηγορία

Τα γκολ στη Β΄Κατηγορία

Τα γκολ στη Β΄Κατηγορία

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: «Θύμωσαν» οι γηπεδούχοι, στον Διγενή Μόρφου το ντέρμπι

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: «Θύμωσαν» οι γηπεδούχοι, στον Διγενή Μόρφου το ντέρμπι

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: «Θύμωσαν» οι γηπεδούχοι, στον Διγενή Μόρφου το ντέρμπι