Έτσι, δεν μπορούμε...

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 27.3.2023
Έτσι, δεν μπορούμε...
Τo εύρος της ήττας και η εμφάνιση της Εθνικής προκάλεσαν απογοήτευση

Η προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας για αποφυγή της τελευταίας θέσης του ομίλου στα προκριματικά του Euro 2024, είχε γίνει εξαιρετικά δύσκολη από τις 9 Οκτωβρίου 2022, μέρα κατά την οποία διεξήχθη η κλήρωση που μας έφερε αντιμέτωπους με την Ισπανία, τη Σκωτία, τη Νορβηγία του Χάαλαντ και τη Γεωργία του Κβαρατσχέλια. Κι από το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ακόμη δυσκολότερη. Όχι μόνο επειδή ηττηθήκαμε με 3-0 στη Γλασκώβη, αλλά και λόγω της κακής εμφάνισης της εθνικής, η οποία λειτουργεί... αποθαρρυντικά για τα οποιαδήποτε όνειρά μας.

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η αμυντικογενής προσέγγιση με την οποία παρέταξε την ομάδα μας ο Τιμούρ Κετσπάγια, όμως ενδεχομένως να μην περίμεναν πολλοί η ενδεκάδα να είχε μόλις δύο επιθετικογενείς παίκτες (Κάστανο και Πίττα), στο 5-3-1-1 που επέλεξε ο Γεωργιανός με τρεις αμυντικούς χαφ. Το στήσιμο της εθνικής, ίσως σε συνδυασμό με τα... μηνύματα που αυτό έδωσε στους διεθνείς, είχε αποτέλεσμα η Κύπρος να είναι πλήρως παθητική και φοβισμένη απέναντι σε μια ομάδα που μόνο φόβητρο δεν είναι κι ενδεχομένως μάλιστα να είναι από τους πιο βατούς αντιπάλους μας στον όμιλο. Οι διεθνείς μας δεν ήταν καθόλου απειλητικοί και το ότι το σουτ του Κακουλλή στο 85' που μάζεψε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν η πιο καλή μας φάση, λέει αρκετά... Απ' την άλλη, ο Κετσπάγια με το πλάνο του κατάφερε (σχετικά) να περιορίσει τους Σκωτσέζους οι οποίοι δεν έφτιαχναν εύκολα ευκαιρίες, όμως τι να το κάνεις όταν στις λιγοστές τους φάσεις η άμυνά μας τους επέτρεψε να σκοράρουν τρεις φορές;

Ξεκίνημα με το αριστερό, λοιπόν, για την εθνική μας στον κύκλο των προκριματικών για το Euro 2024 και ναι μεν η ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σκωτία δεν είναι αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο, ωστόσο το εύρος του σκορ και η εμφάνιση της ομάδας μας έφεραν απογοήτευση στο φίλαθλο κοινό. «Δεν μπορέσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που πιστεύω ότι μπορούμε», δήλωσε ο Κετσπάγια μετά τον αγώνα κι οφείλει στη συνέχεια να αποδείξουν αυτός κι η ομάδα του πως μπορούμε όντως καλύτερα...

Τα δεδομένα στον όμιλο

Στον άλλον αγώνα του Σαββάτου για την 1η αγωνιστική του ομίλου, στην οποία η Γεωργία είχε ρεπό, η Ισπανία επικράτησε με 3-0 της Νορβηγίας κι είναι στην πρώτη θέση μαζί με τη Σκωτία. Για τη 2η αγωνιστική, όπου είναι η σειρά της Κύπρου για ρεπό, θα γίνουν αύριο Τρίτη (28/3) οι αγώνες Γεωργία-Νορβηγία (19:00) και Σκωτία-Ισπανία (21:45). Επόμενη υποχρέωση για την εθνική μας στον όμιλο θα είναι ο εντός έδρας αγώνας της 17ης Ιουνίου με αντίπαλο τη Γεωργία για την 3η αγωνιστική, ενώ τρεις μέρες αργότερα (20/6) θα παίξουμε στη Νορβηγία με την παρέα των Χάαλαντ και Έντεγκαρντ.

Αύριο με Αρμενία

Δεν θα μείνει άπραγη η εθνική μας ομάδα στο ρεπό της από τη 2η αγωνιστική των προκριματικών, καθώς, όπως είναι υποχρεωμένη από την UEFA, θα δώσει φιλικό αγώνα. Αντίπαλος θα είναι η Αρμενία, χώρα στην οποία βρίσκεται από χθες Κυριακή η αποστολή της εθνικής μας (ταξίδεψε απευθείας από τη Γλασκώβη). Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Ερεβάν στις 18:00 ώρα Κύπρου και στο φιλικό ο Τιμούρ Κετσπάγια αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ή έπαιξαν λίγο στον αγώνα του Σαββάτου με τη Σκωτία, καθώς και να δοκιμάσει ενδεχομένως διάφορα πράγματα που έχει κατά νου ενόψει των αγώνων του Ιουνίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16