Φοβισμένη εθνική και ξεκίνημα με το αριστερό

Δημοσιεύθηκε 25.3.2023
Φοβισμένη εθνική και ξεκίνημα με το αριστερό

Με το αριστερό, τόσο σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα όσο και σε σχέση με την εμφάνισή της, έκανε πρεμιέρα στα προκριματικά του Euro 2024 η εθνική μας ομάδα, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από τη Σκωτία στο «Hampden Park» της Γλασκώβης.

Η Κύπρος, με τρομερά αμυντικογενές στήσιμο από τον Τιμούρ Κετσπάγια (5-3-1-1 με μόνο αμυντικούς χαφ στην τριάδα του κέντρου) ήταν εξαιρετικά παθητική και δεν μπόρεσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση σοβαρά την εστία του Γκαν, ενώ παρότι κατάφερε να περιορίσει σχετικά τους Σκωτσέζους και να μην τους επιτρέψει να φτιάξουν μεγάλο αριθμό ευκαιριών, δέχθηκε τρία γκολ, στο 21' από τον ΜακΓκίν και στο 87' και το 93' από τον ΜακΤόμινεϊ.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η εθνική μας λόγω (αυστηρής) αποβολής του Ιωάννου στο 95ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κατάμεστο ήταν το «Ηampden Park», με τους Σκωτσέζους να κάνουν sold out στο γήπεδο χωρητικότητας 52.000 θεατών, ενώ ανάμεσά τους ήταν και κάποιες εκατοντάδες Κύπριοι, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Γλασκώβη από διάφορα μέρη της Μ. Βρετανίας και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με την ιαχή «Κύπρος-Κύπρος».

Η εθνική μας, η οποία έχει ρεπό τη 2η αγωνιστική του ομίλου, θα ταξιδέψει την Κυριακή (26/3) για την Αρμενία, όπου την Τρίτη (28/3, 18:00) θα δώσει φιλικό απέναντι στην αντίστοιχη εθνική.

Ο επόμενος επίσημος αγώνας για την Κύπρο θα είναι στις 17 Ιουνίου εντός έδρας με τη Γεωργία, η οποία έχει ρεπό την 1η αγωνιστική. Ο άλλος σημερινός αγώνας του 1ου ομίλου θα αρχίσει στις 21:45 ανάμεσα σε Ισπανία και Νορβηγία.

Ο αγώνας

Η άκρως αμυντική ενδεκάδα που παρέταξε ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε ως αποτέλεσμα αφενός η εθνική μας να μην μπορεί να πλησιάσει καν την αντίπαλη περιοχή κι αφετέρου να περιορίσει τους Σκωτσέζους οι οποίοι αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις. Αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς μόλις στη δεύτερη τους φάση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν, όταν μετά από γύρισμα του Ρόμπερτσον από αριστερά και κόντρα στον Γκόγκιτς, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι και στον ΜακΓκίν ο οποίος εύκολα έγραψε το 1-0 (21'). Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τη Σκωτία να συνεχίζει να κρατάει μπάλα αλλά δίχως να απειλεί και την εθνική μας απ' την άλλη να είναι πλήρως παθητική. Η Κύπρος ολοκλήρωσε το ημίχρονο με μοναδικές τελικές τα εκτός περιοχής σουτ των Κάστανου (17') και Αρτυματά (27') ενώ η Σκωτία είχε στο 43' την τρίτη της φάση με σουτ του Άνταμς, όπου ο Δημητρίου κατέγραψε τη δεύτερη του απόκρουση (μετά από αυτήν του 13' στον Χίκεϊ).

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο πρώτο μισό της επανάληψης όμως ακολούθως οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές κι απείλησαν με Ρόμπερτσον (65'), Άρμστρονγκ (66') και σε φάση διαρκείας με τους Κρίστι-ΜακΤόμινεϊ (69'). Ο Κετσπάγια προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι από το ματς περνώντας στο 79' τους Τζιωνή και Λοΐζου, όμως πέραν από ένα σουτ του Κακουλλή στο 85' (πρώτη τελική της Κύπρου στο β' μέρος) δεν κατέγραψε άλλη αξιόλογη προσπάθεια. Αντιθέτως, στο 87' ήρθε το 2-0 από τον ΜακΤόμινεϊ το οποίο σφράγισε την ήττα για την εθνική μας, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 93' διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα

95' Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νικόλας Ιωάννου.

93' ΓΚΟΛ, 3-0 η Σκωτία με τον ΜακΤόμινεϊ. Με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Ρόμπερτσον.

89' Σουτ του Ρόμπερτσον, πάνω από τα δοκάρια.

87' ΓΚΟΛ, 2-0 η Σκωτία με τον ΜακΤόμινεϊ. Με πλασέ μετά από κεφαλιά-πάσα του Ντάικς.

85' Σουτ του Κακουλλή, μαζεύει ο Γκαν. Πρώτη τελική για την Κύπρο στο β' μέρος.

80' Αλλαγή για τη Σκωτία, Πάτερσον στη θέση του Χίκεϊ

79' Αλλαγές για την Κύπρο, Τζιωνής και Λοΐζου αντί Κάστανου και Γκόγκιτς.

76' Κίτρινη κάρτα στον Πόρτεους.

69' Φάση διαρκείας για τους Σκωτσέζους, σωτήρια κοψίματα από Γκόγκιτς και Ρομπέρζ στα σουτ των Κρίστι και ΜακΤόμινεϊ.

68' Αλλαγές για την Κύπρο, Κακουλλής και Χαραλάμπους στις θέσεις των Πίττα και Κυριάκου.

67' Αλλαγές για τη Σκωτία, ΜακΤόμινεϊ αντί Άρμστρονγκ και Κρίστι αντί Τζακ.

66' Σουτ του Άρμστρονγκ λίγο έξω από την περιοχή, μάζεψε ο Δημητρίου.

65' Επικίνδυνο γύρισμα του Ρόμπερτσον, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Χίκεϊ, έξω.

58' Αναγκαστική αλλαγή για τη Σκωτία, Ντάικς αντί Άνταμς.

53' Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου.

46' Αλλαγή για την Κύπρο, ο Ντ. Σπόλιαριτς στη θέση του Κούσουλου.

Δεύτερο ημίχρονο

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

43' Ευκαιρία μετά από ώρα για τη Σκωτία με σουτ του Άνταμς, αποκρούει ο Δημητρίου.

-Η εθνική μας κλείνει τους χώρους και δεν έχει δεχθεί καμία ευκαιρία μετά το γκολ, όμως απ' την άλλη παραμένει παθητική και δεν μπορεί να απειλήσει καθόλου.

32' Κίτρινη κάρτα στον Κάστανο για θέατρο.

27' Μακρινό σουτ του Αρτυματά ο οποίος πήγε να αιφνιδιάσει τον Γκαν βλέποντάς τον εκτός εστίας, άστοχο.

-Εξετάστηκε για οφσάιντ το γκολ, μέτρησε κανονικά. Πολύ οριακή φάση.

21' ΓΚΟΛ, 1-0 η Σκωτία με τον ΜακΓκιν. Μετά από γύρισμα του Ρόμπερτσον που κόντραρε στον Γκόγκιτς, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο άσος της Άστον Βίλα την έσπρωξε στα δίχτυα.

17' Εκτός περιοχής σουτ από τον Κάστανο, μαζεύει ο Γκαν.

-Ελέγχθηκε η φάση από το VAR, δεν γίνεται παρέμβαση για αποβολή.

14' Κίτρινη κάρτα στον Άρμστρονγκ για σκληρό φάουλ στον Κάστανο, ζητούν κόκκινη οι διεθνείς μας.

13' Σουτ του Χίκεϊ από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Δημητρίου.

-Το δεκάλεπτο συμπληρώθηκε με τη Σκωτία να κρατάει όπως αναμενόταν την μπάλα, όμως δεν έχει απειλήσει προς το παρόν τον Δημητρίου.

-Ξεκίνησε ο αγώνας. Καλή επιτυχία στην εθνική μας!

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Αντωνίου, Λαΐφης, Γκόγκιτς (79' Λοΐζου), Ρομπέρζ, Ν. Ιωάννου, Αρτυματάς, Κούσουλος (46' Ντ. Σπόλιαριτς), Χ. Κυριάκου (68' Χαραλάμπους), Κάστανος (79' Τζιωνής), Πίττας (68' Κακουλλής).

ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Ρόμπερτσον, Τίρνεϊ, Χάνλι, Πόρτεους, Άρμστρονγκ (67' ΜακΤόμινεϊ), Τζακ (67' Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, Χίκεϊ (80' Πάτερσον), ΜακΓκιν, Άνταμς (58' Ντάικς)

ΣΚΟΡΕΡ: 21' ΜακΓκιν / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14' Άρμστρονγκ, 76' Πόρτεους / 32' Κάστανος, 53' Ιωάννου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 95' Ιωάννου (2η κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Duje Strukan

Α' Βοηθός Διαιτητής: Bojan Zobenica

Β' Βοηθός Διαιτητής: Alen Jakšić

4ος Διαιτητής: Igor Pajac

VAR: Ivan Bebek

AVAR: Fran Jović

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα