Έγινε σκόνη και θρύψαλα στο Κόσοβο η εθνική και «φλερτάρει» ξανά με υποβιβασμό 

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 27.9.2022
Έγινε σκόνη και θρύψαλα στο Κόσοβο η εθνική και «φλερτάρει» ξανά με υποβιβασμό 

Η σχετικά καλή εμφάνιση της Κύπρου στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια απέναντι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είχε συνέχεια αλλά αντιθέτως η εθνική μας έκανε μεγάλο πισωγύρισμα. Ο καθοριστικός αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στο Κόσοβο εξελίχθηκε σε εφιάλτη με την ομάδα μας να ηττάται με 5-1 και να τερματίζει στην τελευταία θέση του ομίλου.

Η εθνική μας οδηγείται έτσι για δεύτερη σερί φορά στα μπαράζ για την παραμονή στην τρίτη κατηγορία, την οποία θα διεκδικήσει με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, σε διπλούς αγώνες που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024 και στους οποίους ναι μεν είμαστε το φαβορί, όμως θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά από τον Τιμούρ Κετσπάγια ώστε να μην παρουσιάσει η ομάδα μας τα ίδια χάλια.

Το Κόσοβο πήρε πανάξια τη νίκη και θα μπορούσε να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο σκορ. Μουσλίγια (22'), Ρουντάνι (45+1'), Ρασάνι (46') και Μουρίκι (52') σκόραραν για τους γηπεδούχους οι οποίοι με το δεύτερο γκολ τους στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οδήγησαν την εθνική μας στην κατάρρευση, με αποτέλεσμα να δεχθούμε άλλα δύο στο ξεκίνημα της επανάληψης και να κινδυνέψουμε ακολούθως με άλλα δυο-τρία, για να δεχθούμε εντέλει το πέμπτο στο 84' από τον Μουρίκι. Λίγο νωρίτερα, ο Ρομπέρζ είχε ανοίξει λογαριασμό (στη δεύτερη του εμφάνιση με το εθνόσημο), μειώνοντας προσωρινά στο 81' για την εθνική μας.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η αδιάφορη Ελλάδα έκανε το καθήκον της και κέρδισε με 3-1 τη Βόρεια Ιρλανδία, κάτι που σημαίνει πως η Κύπρος θα πετύχαινε τον στόχο της και με ισοπαλία, όμως με την εμφάνισή της δεν είχε καμία ελπίδα να την πάρει. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τον όμιλο με 15 βαθμούς, το Κόσοβο τερμάτισε δεύτερο με εννέα, ενώ Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρος έμειναν στους πέντε, με την εθνική μας να τερματίζει τελευταία λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων (4-12 έναντι 7-10).

Ο αγώνας

Η εθνική μας λίγο έλειψε να μπει στο ματς με γκολ από τα... αποδυτήρια, με τον Λοΐζου να χάνει μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό καθώς νικήθηκε από τον Ουϊκάνι. Η φάση αυτή δεν έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας η οποία αντιθέτως κλείστηκε πίσω και δέχθηκε μπόλικη πίεση από το Κόσοβο. Στο επόμενο ημίωρο οι γηπεδούχοι απείλησαν έξι φορές και σε μία από αυτές άνοιξαν το σκορ, με γκολ του Μουσλίγια στο 22' με φαλτσαριστό πλασέ, έπειτα από διώξιμο του Κατελάρη με το κεφάλι (οι διεθνείς μας διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο στον αμυντικό μας, όμως σύμφωνα με το VAR δεν υπήρξε φάουλ). Η Κύπρος είχε στο 33' τη δεύτερη της φάση και πάλι με τον Λοΐζου, όμως στο τέλος του ημιχρόνου κι αφότου στο 40' ο Παναγή απέκρουσε τη δυνατή κεφαλιά του Μουρίκι, οι Κοσοβάροι έφτασαν στο 2-0, με τον Ρουντάνι στο 45+1'.

Το δεύτερο γκολ του Κοσόβου ύψωσε... βουνό μπροστά από την εθνική μας όμως αυτή αντί να μπει στο β' μέρος με μάτι που γυαλίζει δίνοντας τα όλα για την ισοφάριση, παρουσιάστηκε καταρρακωμένη. Απ' το ξεκίνημα (46') έγινε το 3-0 από τον Ρασάνι, ενώ στο 52' ήρθε και το τέταρτο γκολ, από τον Μουρίκι, ο οποίος «αποτελείωσε» την εθνική μας. Η συνέχεια του αγώνα ήταν πλέον τυπικής διαδικασίας, με το Κόσοβο να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ με Ρασάνι (57'), Μουρίκι (58'), Μουσλίγια (73'). Ο Ρομπέρζ στο 81' μείωσε για την Κύπρο σε 4-1, όμως ο Μουρίκι στο 84' επανέφερε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Tέλος αγώνα χωρίς καθυστερήσεις

89' Αλλαγή για το Κόσοβο, Κρασνίκι αντί Χαντεργκιονάι.

84' ΓΚΟΛ, 5-1 για το Κόσοβο με κεφαλιά του Μουρίκι μετά από μπαλιά του Ρασίκα.

83' Σουτ του Ρασίκα, μαζεύει ο Παναγή.

82' Αλλαγή για το Κόσοβο, ο Ρασίκα στη θέση του Ζένελι.

81' ΓΚΟΛ, 4-1 μειώνει ο Ρομπέρζ.

73' Απειλεί ξανά το Κόσοβο με Μουσλίγια, αποκρούει ο Παναγή.

72' Αλλαγή για την Κύπρο, ο Κακουλλής αντικαθιστά τον Σωτηρίου.

67' Σουτ του Αρτυματά, άστοχο.

65' Κίτρινη κάρτα στον Κριεζίου.

64' Αλλαγές για το Κόσοβο, Μπουτίκι στη θέση του Ρασάνι, Ντρέσεβιτς αντί Ραχμάνι.

59' Αλλαγές για την Κύπρο, Παπουλής και Γκόγκιτς αντί Τζιωνή και Κάστανου.

58' Κεφαλιά του Μουρίκι, έξω.

57' Ευκαιρία των Κοσοβάρων για πέμπτο γκολ, μόλις έξω το πλασέ του Ρασάνι.

52' ΓΚΟΛ, 4-0 το Κόσοβο με τον Μουρίκι να ευστοχεί στο τετ-α-τετ μετά από κάθετη του Μουσλίγια.

49' Σουτ του Κάστανου, μαζεύει ο Ουϊκάνι.

-Το Κόσοβο μάς έριξε τη... χαριστική βολή, τελείωσαν τα όνειρα για αποφυγή της τελευταίας θέσης και των μπαράζ.

46' ΓΚΟΛ, 3-0 το Κόσοβο με τον Ρασάνι, ο οποίος σκόραρε εύκολα μετά από σουτ του Μουρίκι στο δοκάρι.

46' Αλλαγές για την Κύπρο, Χριστοφή αντί Λοΐζου και Χαραλάμπους αντί Κυριάκου.

Τέλος ημιχρόνου

45+1' ΓΚΟΛ, 2-0 το Κόσοβο με τον Ρουντάνι ο οποίος μπήκε στην περιοχή, άδειασε δύο αντιπάλους του και πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

43' Κίτρινη κάρτα στον Αρτυματά.

40' Σπουδαία επέμβαση του Παναγή στη δυνατή κεφαλιά του Μουρίκι.

36' Διπλή ευκαιρία για το Κόσοβο, πρώτα ο Κατελάρης και μετά ο Παναγή αποσοβούν το 2-0.

33' Δεύτερη ευκαιρία για την Κύπρο μετά από αυτήν του πρώτου λεπτού, ο Λοΐζου μπήκε στην περιοχή, πήγε για το σουτ, έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Ρουντάνι

30' Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μουρίκι, μαζεύει σταθερά ο Παναγή.

28' Ευκαιρία για το Κόσοβο με τον Ζένελι να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει από καλή θέση, ευτυχώς αστόχησε.

-Ήταν καλύτεροι οι γηπεδούχοι κι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους.

22' ΓΚΟΛ, 1-0 το Κόσοβο. Με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ του Μουσλίγια μετά από κεφαλιά-διώξιμο του Κατελάρη. Διαμαρτυρήθηκαν οι διεθνείς μας για επιθετικό φάουλ στον αμυντικό μας, αλλά το VAR έκρινε κανονικό το γκολ.

20' Δέχεται πίεση η Κύπρος, δεν πατάει καλά στο γήπεδο.

-Ισοφαρίζεται σε 1-1 η Ελλάδα στο 18'.

-Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ελλάδα μάς κάνει τη χάρη κι ανοίγει το σκορ απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία! Εάν κερδίσει, τότε... βολευόμαστε και με ισοπαλία.

15' Πλασέ του Μουσλίγια, έξω.

13' Κεφαλιά του Μουρίκι, έξω.

9' Μεγάλη ευκαιρία για το Κόσοβο. Μετά από ενέργεια του Ρουντάνι ο Μουρίκι βρέθηκε σε θέση βολής, προτίμησε να πασάρει στον Ζένελι, αυτός έκανε κακή επιλογή, έξω η μπάλα.

7' Σουτ του Ρουντάνι, δεν ανησυχεί τον Παναγή, πολύ άστοχο.

5' Καθοριστικό κόψιμο του Ρομπέρζ στον Χαντεργκιονάι.

1' Τεράστια ευκαιρία για την Κύπρο στο πρώτο λεπτό! Γύρισμα του Ιωάννου από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Λοΐζου που σούταρε από καλή θέση, απέκρουσε ο Ουϊκάνι!

-Ξεκίνησε ο αγώνας. Καλή επιτυχία στην εθνική μας!

ΚΟΣΟΒΟ: Ουϊκάνι, Χαντεργκιονάι (89' Κρασνίκι), Ραχμάνι (64' Ντρέσεβιτς), Κριέζιου, Ρουντάνι, Φαζλίχι, Τσελίνα, Μουσλίγια, Ζένελι (82' Ρασίκα), Ρασάνι (64' Μπουτίκι), Μουρίκι

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ιωάννου, Αρτυματάς, Κυριάκου (46' Χαραλάμπους), Κάστανος (59' Γκόγκιτς), Τζιωνής (59' Παπουλής), Λοΐζου (46' Χριστοφή), Σωτηρίου (72' Κακουλλής)

ΣΚΟΡΕΡ: 22' Μουσλίγια, 45+1' Ρουντάνι, 46' Ρασάνι, 52' Μουρίκι / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 65' Κριεζίου / 43' Αρτυματάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστο Τόβερ (Εσθονία)

VAR: Τζιανλούκα Αουρελιάνο (Ιταλία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16