To μοναδικό σενάριο να γλιτώσουμε την τελευταία θέση με ήττα

Δημοσιεύθηκε 27.9.2022
To μοναδικό σενάριο να γλιτώσουμε την τελευταία θέση με ήττα

Τον τελευταίο της αγώνα στον όμιλο, με αντίπαλο το Κόσοβο στην Πρίστινα, δίνει η εθνική μας ομάδα (21:45), με στόχο το αποτέλεσμα με το οποίο θα γλιτώσει την τελευταία θέση του ομίλου και τα μπαράζ για την παραμονή.

Ως γνωστό, σε ό,τι αφορά τα... ρεαλιστικά σενάρια, η Κύπρος χρειάζεται είτε να κερδίσει, είτε να πάρει ισοπαλία και ταυτόχρονα η Βόρεια Ιρλανδία να ηττηθεί από την Ελλάδα στη Ριζούπολη.

Υπάρχει, ωστόσο, κι ένα σενάριο να πετύχουμε τον στόχο μας ακόμη και με ήττα, αν και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Αυτό θα γίνει αν ηττηθεί και η Βόρεια Ιρλανδία αλλά με τέσσερα γκολ περισσότερα σε σχέση με τη δική μας ήττα.

Δηλαδή, αν για παράδειγμα εμείς χάσουμε με 1-0, θα αποφύγουμε την τελευταία θέση αν η Ελλάδα κερδίσει τους Βορειοϊρλανδούς με 5-0.

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο χώρες ισοβαθμούμε στους πέντε βαθμούς αλλά η εθνική μας έχει χειρότερο συντελεστή τερμάτων, συγκεκριμένα 3-7 έναντι 6-7 της Βορείου Ιρλανδίας.

* Σε περίπτωση που η Βόρεια Ιρλανδία ηττηθεί με τρία γκολ περισσότερα από όσα θα ηττηθεί η Κύπρος, θα έχουμε την ίδια διαφορά τερμάτων, όμως η Κύπρος θα είναι τέταρτη λόγω χειρότερης επίθεσης.

* Το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι οι μεταξύ αγώνες, όμως αμφότερα τα ματς μας με τους Βορειοϊρλανδούς έληξαν ισόπαλα (0-0 εντός, 2-2 εκτός και δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ), έτσι το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων (κι ακολούθως η καλύτερη επίθεση).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-17

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-17

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-17

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)