Εθνική: Με τσαμπουκά για να στείλει... άλλους στο Γιβραλτάρ

Δημοσιεύθηκε 27.9.2022
Εθνική: Με τσαμπουκά για να στείλει... άλλους στο Γιβραλτάρ

Έτοιμη για τον τελευταίο και πιο καθοριστικό αγώνα της στο Nations League είναι η εθνική μας ομάδα. Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το πρώτο σφύριγμα (21:45) του Κρίστο Τόβερ για την εκτός έδρας μάχη της Κύπρου με το Κόσοβο, η οποία θα κρίνει εάν η χώρα μας θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης ή αν θα χρειαστεί να δώσει αγώνες μπαράζ για να το πετύχει.

Η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί της Ελλάδας το περασμένο Σάββατο, στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο Γεωργιανός έφερε... νέο αέρα στην εθνική μας η οποία παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά στο Κόσοβο θα χρειαστεί οι διεθνείς μας να κάνουν ακόμη καλύτερη εμφάνιση, για να έχουν ελπίδες για το μεγάλο διπλό, το οποίο αν έρθει θα είναι το πρώτο της Κύπρου μετά από τρία χρόνια και 15 αγώνες.

Δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε το Κόσοβο και δη εκτός έδρας, όμως ούτε κι ακατόρθωτο. Παρά τα τεράστια άλματα που έκανε η εθνική της χώρας τα τελευταία χρόνια και το γεγονός πως διαθέτει παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα, δεν είναι τόσο μεγάλη η απόσταση που μας χωρίζει κι εάν οι ποδοσφαιριστές μας παρουσιαστούν με πάθος, συγκέντρωση κι ακολουθήσουν το πλάνο του προπονητή, ο στόχος θα είναι εφικτός. Οι διεθνείς μας θα πρέπει απ' την αρχή να μην δείξουν φοβισμένοι, να μπουν στο «Fadil Vokrri» με... τσαμπουκά και σε καμία περίπτωση να μην υπερεκτιμήσουν τον αντίπαλο, αντιθέτως καλούνται να δείξουν αποφασιστικότητα για το διπλό.

Ενδεχομένως να πετύχουμε τον στόχο μας και με ισοπαλία, εάν την ίδια ώρα η Ελλάδα κερδίσει στη Ριζούπολη τη Βόρεια Ιρλανδία, όμως από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βασιστούμε σ' αυτό το ενδεχόμενο, η εθνική μας είναι υποχρεωμένη να παίξει για τη νίκη, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες να... αποφύγει το Γιβραλτάρ και να του στείλει άλλους (είτε το Κόσοβο, είτε τη Βόρεια Ιρλανδία).

Η εθνική ομάδα της μικρής χερσονήσου ολοκλήρωσε το Nations League ως η χειρότερη από τις τέσσερις τελευταίες των ομίλων της γ' κατηγορίας κι ως εκ τούτου θα αναμετρηθεί στα μπαράζ με την τελευταία του ομίλου μας, η οποία ανεξαρτήτως των αποψινών αποτελεσμάτων θα είναι η καλύτερη εκ των τεσσάρων (στο άλλο ζευγάρι θα παίξουν Λιθουανία-Λευκορωσία). Τα μπαράζ παραμονής θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2024 κι όσο και αν φαίνεται σχεδόν σίγουρη η επιτυχία μας σε διπλές αναμετρήσεις με το Γιβραλτάρ, το ιδανικό θα είναι να μην μπούμε στην εν λόγω διαδικασία για δεύτερη σερί φορά, τόσο για να εξασφαλιστεί από τώρα η παραμονή μας, όσο και για λόγους... πρεστίζ και εικόνας της εθνικής μας αλλά και για να συνεχίσει να «κτίζει» αυτοπεποίθηση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα