Ο πιθανότερος αντίπαλος της Κύπρου αν πάει στα μπαράζ και το άλλο σενάριο

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 26.9.2022
Ο πιθανότερος αντίπαλος της Κύπρου αν πάει στα μπαράζ και το άλλο σενάριο

Όλα για... όλα θα τα παίξει η εθνική μας ομάδα το βράδυ της Τρίτης (27/9, 21:45) απέναντι στο Κόσοβο στην Πρίστινα, με στόχο το αποτέλεσμα με το οποίο θα αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου μας κι επομένως τα μπαράζ για την παραμονή στην τρίτη κατηγορία.

Μετά τη νίκη επί της Ελλάδας, η οποία μας... κράτησε ζωντανούς, χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο μας είτε νίκη, είτε ισοπαλία και ταυτόχρονα η Βόρεια Ιρλανδία να χάσει στη Ριζούπολη.

Στο απευκταίο σενάριο που δεν τα καταφέρουμε, θα αγωνιστούμε για δεύτερη σερί φορά στα μπαράζ της τρίτης κατηγορίας για παραμονή, μετά από αυτά του περασμένου Μαρτίου, στα οποία επικρατήσαμε της Εσθονίας κι αποφύγαμε τον υποβιβασμό στην κατώτατη κατηγορία.

Στα μπαράζ, τα οποία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024, θα αγωνιστούν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες των τεσσάρων ομίλων της τρίτης κατηγορίας. Οι ομάδες αυτές θα ταξινομηθούν με βάση της επιδόσεις τους (πρώτο κριτήριο οι βαθμοί, δεύτερο ο συντελεστής τερμάτων) και η καλύτερη εκ των τεσσάρων θα παίξει με τη χειρότερη κι οι άλλες δύο μεταξύ τους (1-4, 2-3).

Με εξαίρεση τον όμιλο της εθνικής μας, στους άλλους τρεις της κατηγορίας, η ομάδα που καταλαμβάνει την τελευταία θέση έχει «κλειδώσει». Πρόκειται για τη Λιθουανία (1ος όμιλος), τη Λευκορωσία (3ος όμιλος) και το Γιβραλτάρ (4ος όμιλος) το οποίο ναι μεν δεν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, όμως είναι και μαθηματικά τελευταίο.

Η Κύπρος, εάν εντέλει τερματίσει τέταρτη, θα είναι δεδομένα η καλύτερη από τις τελευταίες των ομίλων, επομένως για να βρούμε τον αντίπαλό μας στο σενάριο που παίξουμε στα μπαράζ, ψάχνουμε... τη χειρότερη. Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να βρούμε μπροστά μας το Γιβραλτάρ, ενώ υπάρχουν κάποιες πιθανότητες η χειρότερη τέταρτη να είναι η Λιθουανία.

Η κατάταξη των τέταρτων των ομίλων της τρίτης κατηγορίας:

1) Κύπρος 5 / Βόρεια Ιρλανδία 5 / Κόσοβο 6 *

2) Λευκορωσία 3

3) Λιθουανία 1 (2-14)

4) Γιβραλτάρ 1 (2-16) *

* Ο όμιλος δεν ολοκληρώθηκε.

Όπως βλέπουμε πιο πάνω η τελευταία ομάδα του 2ου ομίλου στον οποίον συμμετέχει η Κύπρος θα έχει είτε πέντε είτε έξι βαθμούς και δεδομένα θα είναι η καλύτερη από τις τέσσερις τέταρτες. Η Λευκορωσία ολοκλήρωσε τον 3ο όμιλο με τρεις βαθμούς κι επίσης δεν μπορεί να είναι η χειρότερη τέταρτη, καθώς η Λιθουανία, που επίσης ολοκλήρωσε τον όμιλό της (1ο), έκλεισε με έναν βαθμό. Το Γιβραλτάρ έχει επίσης έναν βαθμό, με χειρότερο συντελεστή τερμάτων από τη Λιθουανία (2-16 έναντι 2-14), αλλά δίνει απόψε (21:45) τον τελευταίο του αγώνα, φιλοξενώντας τη Γεωργία.

Όπως προκύπτει λοιπόν, εάν το Γιβραλτάρ ηττηθεί, που είναι το επικρατέστερο ενδεχόμενο, θα είναι η χειρότερη χώρα από τις τέσσερις τελευταίες των ομίλων της τρίτης κατηγορίας και άρα ο αντίπαλος της Κύπρου στην περίπτωση που τερματίσει τελευταία και οδηγηθεί στα μπαράζ. Εάν, όμως, το Γιβραλτάρ κάνει νέα έκπληξη (πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Βουλγαρία τον Ιούνιο) και πάρει έστω έναν βαθμό, τότε η χειρότερη τέταρτη (και αντίπαλος της τελευταίας ομάδας του ομίλου μας) θα είναι η Λιθουανία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)