«Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο πόσα θα ήταν τα χρήματα που θα λάμβανε το κράτος από το στοίχημα;»

Δημοσιεύθηκε 13.9.2024
«Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο πόσα θα ήταν τα χρήματα που θα λάμβανε το κράτος από το στοίχημα;»

Γραπτή δήλωση του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρου Νεοφυτίδη, για το θέμα της κατανομής του ποσοστού από το στοίχημα στον αθλητισμό:

«Ακούγοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ κ. Χάρη Λοϊζίδη στο περιθώριο της χθεσινής κλήρωσης του κυπέλλου, περί σεβασμού της Πολιτείας προς το ποδόσφαιρο θα ήθελα να εκφράσω την πάγια θέση του ΠΑ.Σ.Π. όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή του ποσοστού από το στοίχημα στον αθλητισμό.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να συμφωνήσω με τον αγαπητό Χάρη για το ποσοστό που παράγει το στοίχημα και τα 100.000.000 ευρώ που λαμβάνει το κράτος τον χρόνο. Κατά συνέπεια, εγείρεται το πολύ σημαντικό ερώτημα: Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο πόσα θα ήταν τα χρήματα που θα λάμβανε το κράτος από το στοίχημα;

Είναι εδώ που πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας και ειδικά το κράτος, ότι ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει. Με λίγα λόγια, το κράτος επωφελείται ένα τεράστιο ποσό χάρη στους πρωταγωνιστές του αθλήματος, αυτούς δηλαδή που αγωνίζονται κάθε σαββατοκύριακο και όχι μόνο. Όπως οι ομάδες, έτσι και οι ποδοσφαιριστές παράγουν στοίχημα, τόσο αγωνιζόμενοι στις ομάδες τους, όσο και ατομικά σε περιπτώσεις ειδικών στοιχημάτων.

Ως εκ τούτου, τι ποσοστό δικαιωματικά (αλλά και βάσει λογικής, αν θέλετε) πρέπει να λαμβάνει ο Σύνδεσμος μας, που αντιπροσωπεύει τους ποδοσφαιριστές, από το στοίχημα; Είναι, μήπως, θεμιτό, οι τομείς της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης των πρωταγωνιστών, οι οποίοι είναι συν τοις άλλοις, εκτεθειμένοι από τους κινδύνους του στοιχήματος, να μην επιχορηγούνται από τα 100.000.000 εκατομμύρια, κύριοι;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει αίτημα του ΠΑ.Σ.Π. στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2019 για παραχώρηση προς τον ΠΑ.Σ.Π. ενός μικρού ποσοστού για να μπορεί να χρησιμοποιεί το Red Button και να κάνει τις ενημερώσεις και την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών. Εδώ και 10 χρόνια επιβαρύνεται το κόστος ο ΠΑ.Σ.Π. αφενός για να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές από τα ύποπτα παιχνίδια και αφετέρου να βοηθήσει το κράτος και τις αρχές να εντοπίσουν τους μαφιόζους που λυμαίνονται το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γιατί; Διότι πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία του ίδιου του ποδοσφαίρου από τους αετονύχηδες. Δέον να σημειωθεί ότι τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο Σύνδεσμος που τους αντιπροσωπεύει, ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.

Καλούμε την Πολιτεία, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνό, να αναρωτηθούν πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο ΠΑ.Σ.Π. στην κυπριακή κοινωνία και να απονείμουν το δίκαιο και το σωστό στον καθένα. Η πολυεπίπεδη δράση του Συνδέσμου μας απέναντι σε διάφορα αρνητικά φαινόμενα που ταλαιπωρούν τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας πραγματοποιείται με δικά μας έξοδα. Ωστόσο, τόσα χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν σκέφτηκαν πώς μπορούν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας σε διάφορους τομείς. Ανάμεσα σε άλλα η δράση μας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Πρόγραμμα καταπολέμησης εθισμού στο στοίχημα.
  • Πρόγραμμα ενημέρωσης για αναβολικές ουσίες.
  • Εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαριστριών.
  • Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον ρατσισμό και τη βία.
  • Πρόγραμμα καταπολέμησης χειραγώγησης των ατόμων
  • Ανάπτυξη προγράμματος διπλής σταδιοδρομίας των ποδοσφαιριστών.

Για το δίκαιο αίτημά μας, αναμένουμε τη στήριξη τόσο της ΚΟΠ όσο και του ΚΟΑ, ώστε η χρηματοδότηση του αθλητισμού από το στοίχημα να συμπεριλαμβάνει και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος μέσω του Συνδέσμου τους».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για το... δέκα το καλό ο ΑΠΟΕΛ

Για το... δέκα το καλό ο ΑΠΟΕΛ

Για το... δέκα το καλό ο ΑΠΟΕΛ

Στην άκρη τα πανηγύρια... ενόψει ΑΠΟΕΛ

Στην άκρη τα πανηγύρια... ενόψει ΑΠΟΕΛ

Στην άκρη τα πανηγύρια... ενόψει ΑΠΟΕΛ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακόμη 15 οπαδούς της ΑΕΛ ψάχνει η Αστυνομία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακόμη 15 οπαδούς της ΑΕΛ ψάχνει η Αστυνομία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακόμη 15 οπαδούς της ΑΕΛ ψάχνει η Αστυνομία

Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για Νέα Σαλαμίνα

Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για Νέα Σαλαμίνα

Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για Νέα Σαλαμίνα