Πέταξε ανεπανάληπτη ευκαιρία και υποβιβάστηκε η Ένωση!

Δημοσιεύθηκε 29.5.2023
Πέταξε ανεπανάληπτη ευκαιρία και υποβιβάστηκε η Ένωση!

Απίστευτη αυτοχειρία για την Ένωση! Η ομάδα του Παραλιμνίου δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Δόξας με την ΑΕΛ (1-1 με πέναλτι στο 95'), έχασε από την Ανόρθωση με 1-0 κι υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

Οι βυσσινί οι οποίοι ξεκίνησαν την τελευταία αγωνιστική με μειονέκτημα ενός βαθμού από την ομάδα της Κατωκοπιάς, χρειάζονταν να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Δόξα ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Και παρότι στο «Alphamega» η προσφυγική ομάδα έχανε από νωρίς, η ΕΝΠ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα στο «Α. Παπαδόπουλος», όπου με νίκη θα έμενε στην κατηγορία.

Το γκολ του Αντωνιάδη στο 53ο λεπτό είναι αυτό που υποβιβάζει την Ένωση, η οποία πάντως είχε αρκετές προϋποθέσεις και κάποιες καλές ευκαιρίες για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση, απέναντι σε μια μετριότατη στο τελευταίο ημίωρο Ανόρθωση.

Έτσι, η αντεπίθεση της Ένωσης, η οποία έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε ήταν στο -10 και βρέθηκε να διεκδικεί την παραμονή της μέχρι το τελευταίο λεπτό της σεζόν, έμεινε ημιτελής κι η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά πέφτει στη Β' Κατηγορία.

Ο αγώνας

Με κακό ρυθμό και ελάχιστες καλές φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση πλησίασε στο γκολ στο 24' με σουτ του Λαμί που κόντραρε στο χέρι του Κορέα (ζητήθηκε πέναλτι αλλά σωστά δεν δόθηκε) ενώ η Ανόρθωση απείλησε στο φινάλε, με κεφαλιά του Αντονίν στο 41' και τρομερή ευκαιρία του Κορέια στο 45+2', όπου ο Ντα Σίλβα έδιωξε στη γραμμή.

Οι βυσσινί μπήκαν στο β' μέρος «αγγίζοντας» το γκολ καθώς στο 46' ο Κοτσώνης με σουτ βρήκε το δοκάρι, όμως το σκορ το άνοιξε η Ανόρθωση, στο 53' με τον Αντωνιάδη έπειτα από γύρισμα του Φερέιρα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ένωση πίεσε πολύ την εστία των κυανολεύκων, έφτιαχνε συνεχώς προϋποθέσεις, «άγγιξε» το γκολ με τον Ντιαβαρά στο 86' αλλά δεν το βρήκε.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Αντωνίου, Κορέα, Αντωνιάδης, Κορέια, Αρτυματάς, Σαμπό, Γκερέρο (84' Μραζ), Φερέιρα (84' Αργυρού), Χριστοφή (60' Νινγκά), Αντονίν (69' Τζούλιου).

ΕΝΩΣΗ: Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Χριστοφή, Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Κοτσώνης (59' Λουσέρο), Κωνσταντίνου (59' Ντιαβαρά), Κατσιάρης (79' Μέιρα), Φερνάντεζ (59' Ρουσιάς), Λαμί (85' Πολυκάρπου), Βουτσένοβιτς.

ΣΚΟΡΕΡ: 53' Αντωνιάδης / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 7' Αρτυματάς / 5' Κοτσώνης, 30' Κωνσταντίνου, 44' Χριστοφή, 68' Λουσέρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Zufferli Luca

Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Paterna Daniele

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό