«Άσφαιρα» τα... πολυβόλα μας!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 23.9.2022
«Άσφαιρα» τα... πολυβόλα μας!

Η μάχη για το «χρυσό παπούτσι» έχει τη δική του σημασία και μπορεί συχνά να ακούμε τους παίκτες να λένε «ας κερδίζει η ομάδα και δεν έχει σημασία ποιος θα το βάλει», όμως, ασφαλώς και το γκολ είναι μία... ένεση ψυχολογίας. Ειδικά για τους επιθετικούς.

Όμως, φέτος βλέπουμε πως… παραδοσιακά πολυβόλα του πρωταθλήματός μας, όπως ο Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ που την περσινή σεζόν πήρε το «χρυσό παπούτσι», ο Μπεράτ Σαντίκ της Δόξας (το κατέκτησε την περίοδο 2020-21), ο Νικολά Ντιγκινί του Απόλλωνα και ο Γκεόργκι Κβιλιτάια του ΑΠΟΕΛ δεν έχουν ακόμη βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό.

Ο αρχηγός και επιθετικός των κιτρινοπράσινων πέρσι τέτοια περίοδο είχε τέσσερα γκολ. Το γεγονός, όμως, ότι ο προπονητής της ΑΕΚ κάνει αλλαγές λόγω και της Ευρώπης έχει… αντίκτυπο στην αφλογιστία του επιθετικού από τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σαντίκ, από την άλλη, ήταν στα τρία γκολ, αλλά φέτος, παρόλο που η Δόξα έχει πετύχει τέσσερα τέρματα, δεν «έγραψε» σε κανένα το όνομά του. Όσον αφορά τους άλλους δύο, οι τραυματισμοί και ο λιγοστός χρόνος που πήραν δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν.

Φυσικά, και άλλοι επιθετικοί από άλλες ομάδες ψάχνονται. Σταθήκαμε, όμως, σε αυτούς τους τέσσερις, καθώς είχαν δείξει δείγματα γραφής τα προηγούμενα χρόνια.

Τετραπλή συγκατοίκηση

Τέσσερις παίκτες οδηγούν την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ τη φετινή σεζόν. Πρόκειται για τον Μπρούνο Φελίπε της Ομόνοιας, τον Ζάιρο της Πάφου, τον Νινγκά της Ανόρθωσης και τον Μπαμπίκα του Άρη. Από κει και πέρα, στα δύο γκολ βρίσκονται οι Τάνκοβιτς (Πάφος FC) και Μιγκελίτο της Νέας Σαλαμίνας. Το σίγουρο είναι πως φέτος, με τους «παραδοσιακούς» να… ψάχνονται, θα γίνει σκληρή μάχη και η οποία θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον και σε αυτή την «ειδική» κατηγορία των σκόρερ.

Μόνο έξι… κυπριακά

Έξι γκολ από Κύπριους παίκτες είδαμε έως τώρα σε αυτά τα 28 παιχνίδια από τα 65 γκολ που επιτεύχθηκαν σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές. Από ένα γκολ πέτυχαν οι Ιωάννης Πίττας (Απόλλων), ο οποίος πέρσι ήταν στα τρία γκολ, ο Παναγιώτης Ζαχαρίου (Ομόνοια), ο Γιάννης Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ), Ματίας Σπόλιαριτς (Άρης) και ο Βασίλης Δημοσθένους (Ακρίτας).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

«Θέλουμε φιλοξενούμενους οπαδούς, θα δούμε πως θα πάει ο τελικός»

«Θέλουμε φιλοξενούμενους οπαδούς, θα δούμε πως θα πάει ο τελικός»

«Θέλουμε φιλοξενούμενους οπαδούς, θα δούμε πως θα πάει ο τελικός»