Ο Τάνκοβιτς κράτησε ζωντανή την Πάφο και... «σκότωσε» την ΑΕΛ

Δημοσιεύθηκε 8.2.2023
Ο Τάνκοβιτς κράτησε ζωντανή την Πάφο και... «σκότωσε» την ΑΕΛ

Η Πάφος βρέθηκε κοντά στην τρίτη της διαδοχική απώλεια βαθμών και στο να χάσει εκ νέου έδαφος στη μάχη του τίτλου, όμως λυτρώθηκε από τον Τάνκοβιτς ο οποίος σκόραρε στο 78’ χαρίζοντάς τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ, στον αγώνα που διεξήχθη στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 23η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τους γαλαζοκίτρινους κι έψαξαν με περισσότερες αξιώσεις το γκολ, φτάνοντας δίκαια στην επιστροφή στα τρίποντα και τη 14η νίκη τους στη σεζόν, η οποία βάζει, μάλλον, ταφόπλακα στα όνειρα των Λεμεσιανών για την εξάδα.

Η Πάφος ανέβηκε στους 48 βαθμούς και κρατά την τρίτη θέση (κινδύνευε να τη χάσει από τον Άρη αν δεν κέρδιζε), ενώ μείωσε στο -1 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ και στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έχοντας παιχνίδι περισσότερο. Από την άλλη, η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να φτάσει σε δεύτερη σερί νίκη που θα την έβαζε στο κόλπο της εξάδας, έμεινε στο -4 από την έκτη Ομόνοια και τον έβδομο Απόλλωνα (έχουν αγώνα λιγότερο) και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, όλα δείχνουν πως δεν προλαβαίνει.

Για πρώτη φορά βασικός έπαιξε με τη φανέλα της Πάφου ο Μπρούνο Φελίπε (όπως κι ο Μπρούνο Ταβάρες, που βρίσκεται από το καλοκαίρι στην ομάδα) και για την ΑΕΛ οι Ντεγόεστ και Ρομό. Απρόοπτο με τον Μούριελ είχαν οι γαλαζοκίτρινοι, με τον Βραζιλιάνο πορτιέρο να μένει εκτός λόγω ενοχλήσεων. Για τον ίδιο λόγο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο ο Τεϊσέιρα ενώ αναγκαστική ήταν και η αλλαγή του Μιλιντσεάνου (69’). Σημειώνεται πως η ΑΕΛ δεν είχε κόσμο καθώς εξέτισε ποινή απαγόρευσης μετακίνησης.

Oι δύο ομάδες στρέφουν προσωρινά την προσοχή τους στο κύπελλο και στους πρώτους τους προημιτελικούς καθώς την Τρίτη (14/2, 18:00) η ΑΕΛ υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα και την Τετάρτη (15/2, 18:00) η Πάφος φιλοξενείται από τη Δόξα.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος ήταν ανώτερη από τους φιλοξενούμενους, κατέγραψε αρκετές τελικές προσπάθειες (επτά έναντι δύο της ΑΕΛ), όμως οι πλείστες ήταν ακίνδυνες (απόρροια της καλής αμυντικής λειτουργίας των γαλαζοκιτρίνων) και δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ καταγράφηκε στο 13’ όταν το σουτ του Τάνκοβιτς έπειτα από τακουνάκι του Χέσταντ και ωραία ντρίμπλα του Σουηδού πέρασε έξω, ενώ ο πολύ δραστήριος Μπρούνο είχε τέσσερις προσπάθειες που δεν έφεραν αποτέλεσμα, όπως ούτε και κάποια από τις δύο του Ζάιρο.

Η Πάφος κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό με την πρώτη της επίθεση στο β’ μέρος (46’), όμως το πολυπόθητο προβάδισμα δεν το πήρε, καθώς το γκολ του Παλάσιος ακυρώθηκε από το VAR (τρία λεπτά αργότερα…) με υπόδειξη για οφσάιντ. Με εξαίρεση το πέμπτο σουτ του Μπρούνο στο ματς, δεν καταγράφηκε καμία άλλη φάση στο πρώτο μισό της επανάληψης, όμως στο 78’ η Πάφος κατάφερε να βρει το «χρυσό» γκολ. Μετά από γύρισμα του Μπρούνο που κόντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Ζάιρο ο οποίος με έξοχο τακουνάκι έδωσε στον Τάνκοβιτς που με δυνατό σουτ νίκησε τον Ολιβέιρα για το 1-0. Στο 83' η Πάφος πλησίασε στο 2-0 όμως ο πορτιέρο της ΑΕΛ είπε «όχι» στον Βαλακάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

95' Κίτρινη κάρτα στον Βαλακάρι.

92' Αλλαγή για την Πάφο, Πελάτζιο αντί Ζάιρο.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Κολιάς στη θέση του Τσέρνιχ.

83' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με σουτ του Βαλακάρι, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ολιβέιρα.

81' Aλλαγή για την ΑΕΛ, Μπεραχίνο αντί Κοντινέλα.

78' ΓΚΟΛ, 1-0 η Πάφος με τον Τάνκοβιτς! Μετά από γύρισμα του Μπρούνο και κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Ζάιρο ο οποίος με τακουνάκι «σέρβιρε» στον Σουηδό που σούταρε νικώντας τον Ολιβέιρα.

73' Αλλαγή για την Πάφο, Μπετανκόρ αντί Ντράγκομιρ.

73' Σουτ του Ταβάρες, απελπιστικά άστοχο κι αυτό.

69' Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Χάσα στη θέση του Μιλιντσεάνου.

65' Αλλαγή για την Πάφο, Βαλακάρι αντί Χέσταντ.

53' Σουτ του Μπρούνο από πλάγια θέση, απελπιστικά άστοχο.

49' Ακυρώνεται το γκολ της Πάφου με υπόδειξη από το VAR για οφσάιντ. Σύμφωνα με το VAR η μπάλα πήγε στον Παλάσιος από τον Μπάιριτς κι ο Κολομβιανός ήταν εκτεθειμένος.

46' ΓΚΟΛ, 1-0 η Πάφος με τον Παλάσιος. Σκόραρε από κοντά μετά από κεφαλιά του Μπιλοβάρ ο οποίος δεν μπόρεσε να απομακρύνει.

46' Αλλαγή για την ΑΕΛ, Μπιλοβάρ αντί Τεϊσέιρα.

Δεύτερο ημίχρονο

39' Σουτ του Ζάιρο, σε ετοιμότητα ο Ολιβέιρα που μαζεύει.

36' Απειλεί η ΑΕΛ με γύρισμα του Μιλιντσεάνου, ο Παλάσιος δυσκόλεψε τον Ρομό ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως ήθελε τον Ίβουσιτς.

34' Τέταρτη προσπάθεια από τον Μπρούνο, δεν ήταν καλή, έξω το πλασέ του από πλάγια θέση κι ενώ είχε ελεύθερους συμπαίκτες.

30' Σουτ του Μπρούνο με το εξωτερικό, πέφτει στη γωνία του και μαζεύει ο Ολιβέιρα.

27' Εκτός περιοχής σουτ του Τσέρνιχ, άστοχο.

27' Διαγώνιο σουτ του Ζάιρο, λίγο έξω.

17' Σουτ του Μπρούνο, κόντραρε, κόρνερ.

13' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με τον Τάνκοβιτς ο οποίος μετά από πάσα του Χέσταντ με τακουνάκι ντρίμπλαρε έξοχα τον Τεϊσέιρα, μπήκε στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

11' Σουτ του Μπρούνο από πλάγια θέση, δεν βρήκε στόχο.

-Χωρίς φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Μπάιριτς, Παλάσιος, Κβίντα, Κανέ, Ντράγκομιρ (73' Μπετανκόρ), Ταβάρες, Μπρούνο, Χέσταντ (65' Βαλακάρι), Τάνκοβιτς, Ζάιρο (92' Πελάτζιο).

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Παντελή, Ντέγοεστ, Τεϊσέιρα (46' Μπιλοβάρ), Τζάλμα, Ζντραφκόφσκι, Κοντινέλα (81' Μπεραχίνο), Παπαφώτης, Τσέρνιχ (87' Κολιάς), Μιλιντσεάνου, Ρομό.

ΣΚΟΡΕΡ: 78' Τάνκοβιτς / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 95' Βαλακάρι / -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Mε προτροπή από... τη γυναίκα του η γκολάρα του Τάνκοβιτς!

Mε προτροπή από... τη γυναίκα του η γκολάρα του Τάνκοβιτς!

Mε προτροπή από... τη γυναίκα του η γκολάρα του Τάνκοβιτς!

Kαρσέδο: «Χαιρόμαστε για τον κόσμο μας, το περίμενε χρόνια»

Kαρσέδο: «Χαιρόμαστε για τον κόσμο μας, το περίμενε χρόνια»

Kαρσέδο: «Χαιρόμαστε για τον κόσμο μας, το περίμενε χρόνια»

Πάφος η 20ή που θα παίξει στον τελικό - Πήραν τίτλο οι 13 από τις 19

Πάφος η 20ή που θα παίξει στον τελικό - Πήραν τίτλο οι 13 από τις 19

Πάφος η 20ή που θα παίξει στον τελικό - Πήραν τίτλο οι 13 από τις 19

BINTEO: Η φοβερή γκολάρα του Τάνκοβιτς

BINTEO: Η φοβερή γκολάρα του Τάνκοβιτς

BINTEO: Η φοβερή γκολάρα του Τάνκοβιτς