Πρώτη γκέλα για την Πάφο πριν το ντέρμπι κορυφής!

Δημοσιεύθηκε 3.12.2022
Πρώτη γκέλα για την Πάφο πριν το ντέρμπι κορυφής!

Η πρώτη γκέλα της Πάφου στο πρωτάθλημα είναι γεγονός! Οι πρωτοπόροι έμειναν στο 1-1 στην έδρα τους με τον Ολυμπιακό για τη 13η αγωνιστική αγωνιστική του πρωταθλήματος κι είδαν τον ΑΠΟΕΛ να μειώνει στον πόντο τη διαφορά του, έξι μέρες πριν τον υποδεχθεί στο «Στέλιος Κυριακίδης» για το ντέρμπι κορυφής.

Οι μαυροπράσινοι μάλιστα είχαν βρεθεί μπροστά στο σκορ με γκολ του Ψύχα στο 58' μετά από τραγικό λάθος του Ζουνίνιο, όμως τρία μόλις λεπτά αργότερα ο Ζάιρο ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους. Η Πάφος πίεσε, ειδικά προς το τέλος, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε το γκολ της νίκης και κατέγραψε τις πρώτες της απώλειες στην έδρα της, καθώς και τις πρώτες της γενικότερα απέναντι σε ομάδα που δεν διεκδικεί πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως στο 24' ακυρώθηκε γκολ του Ζάιρο με υπόδειξη οφσάιντ στον Τάνκοβιτς ο οποίος είχε συμμετοχή στη φάση ενώ οι γαλάζιοι έχουν παράπονα και για άλλες φάσεις, όπως αυτήν του 78' (κεφαλιά Κβίντα, απόκρουση Μολ και «φωνές» πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή) κι αυτήν του 79' (ζήτησαν πέναλτι στον Βαλακάρι).

Με την τέταρτη της ισοπαλία στη σεζόν η Πάφος ανέβηκε στους 31 βαθμούς και απέχει πλέον μόλις έναν βαθμό από τον ΑΠΟΕΛ (κέρδισε με 2-1 τη Νέα Σαλαμίνα), τον οποίον θα φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική, ενώ μειώθηκε και η διαφορά της από την ΑΕΚ (+3) και κινδυνεύει να τη δει να μειώνεται και από τον Απόλλωνα στους δύο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρέμεινε χωρίς νίκη για έκτο σερί αγώνα ενώ με τον βαθμό που πήρε έφτασε τους επτά, παραμένοντας ουραγός αλλά ισόβαθμος πλέον με τον Ακρίτα.

Ο αγώνας

Όπως αναμενόταν η Πάφος μπήκε δυνατά στο ματς κι επιχείρησε να βρει γκολ από νωρίς, το οποίο πλησίασε σε τρεις περιπτώσεις. Ο Μολ είχε την απάντηση στην εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς (7') και στο σουτ του Σεμέδο (11'), ενώ ο Σουηδός στο 13' σούταρε μόλις έξω. Στο 21' φάνηκε πως οι πρωτοπόροι έφτασαν στο ζητούμενο, με τον Ζάιρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, όμως το γκολ ακυρώθηκε από το VAR (πήγε στο onfield review ο Αντωνίου) για οφσάιντ στον Τάνκοβιτς ο οποίος είχε εμπλακεί στη φάση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Πάφος... βραχυκυκλώθηκε και ναι μεν είχε την κατοχή, όμως δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η Πάφος όχι μόνο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό στην έναρξη της επανάληψης αλλά στο 68' έκανε... δώρο στον Ολυμπιακό, με τον Ζουνίνιο να κάνει τραγικό λάθος και με τον Ψύχα να φεύγει από το κέντρο... σε τετ-α-τετ με τον Άντος, τον οποίον πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 των μαυροπράσινων. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Ζάιρο επανέφερε την ισορροπία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από λάθος του Γκεριέρ. Μετά τα γκολ δεν υπήρχαν φάσεις κι η επόμενη ήρθε στο 78', με κεφαλιά του Κβίντα, που έφερε παράπονα καθώς οι γηπεδούχοι «φώναζαν» πως ο Μολ απέκρουσε μέσα από τη γραμμή, ενώ στο επόμενο λεπτό η Πάφος ζήτησε και πέναλτι για ανατροπή του Βαλακάρι, ο οποίος στο 90' έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

95' Εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι, έξω.

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με κεφαλιά του Βαλακάρι, έξω.

87' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Χέντρικς αντί Ιωάννου.

85' Μακρινό σουτ του Κβίντα, απέκρουσε ο Μολ.

79' Νέα παράπονα από την Πάφο για πέναλτι στον Βαλακάρι.

78' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με κεφαλιά του Κβίντα μετά από σέντρα του Τάνκοβιτς, αποκρούει με το γόνατο ο Μολ πάνω στη γραμμή. Ζητούν γκολ οι της Πάφου, δεν φαίνεται να πέρασε ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή.

-Χωρίς φάσεις εδώ και ώρα το παιχνίδι.

74' Δοκίμασε από πολύ μακριά ο Τάνκοβιτς, αστόχησε.

74' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Ντεσιρέ στη θέση του Κορομά.

72' Αλλαγή για την Πάφο, Βαλακάρι αντί Ζάιρο.

65' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Χριστοδούλου αντί Ψύχα.

63' Κίτρινη κάρτα στον Κορόμα.

61' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Πάφος με τον Ζάιρο! Μετά από λάθος του Γκεριέρ αυτή τη φορά, ο Βραζιλιάνος πέρασε τον Μολ και από πλάγια θέση πλάσαρε στα δίχτυα.

58' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Ολυμπιακός με γκολ του Ψύχα! Μετά από τραγικό λάθος του Ζουνίνιο έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Άντος και τον πλάσαρε εύστοχα.

56' Κίτρινη κάρτα στον Λιασίδη.

48' Κίτρινη κάρτα στον Πεχλιβάνη.

47' Κίτρινη κάρτα στον Κβίντα.

Δεύτερο ημίχρονο

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

41' Σουτ του Ντράγκομιρ, απέκρουσε ο Μολ.

24' Ακυρώνεται το γκολ της Πάφου με υπόδειξη οφσάιντ στον Τάνκοβιτς.

24' Πάει στο on-field review ο Μάριος Αντωνίου.

22' Εξετάζεται το γκολ από το VAR.

21' ΓΚΟΛ 1-0 η Πάφος με τον Ζάιρο! O Bραζιλιάνος άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Τάνκοβιτς, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ.

13' Σουτ του Τάνκοβιτς, μόλις έξω.

11' Δεύτερη φάση για την Πάφο με σουτ του Σεμέδο από πλάγια θέση, απέκρουσε με τα πόδια ο Μολ.

7' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ ο Μολ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΠΑΦΟΣ: Άντος, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Μπεσάρτ, Τάνκοβιτς, Σεμέδο, Ζάιρο (72' Βαλακάρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Λιασίδης, Μουκτάρης, Μπάρτι, Ιωάννου (87' Χέντρικς), Γκεριέρ, Νάνι, Δόσης, Ψύχας (65' Χριστοδούλου), Πεχλιβάνης, Κορομά (74' Ντεσιρέ).

ΣΚΟΡΕΡ: 61' Ζάιρο / 58' Ψύχας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 47' Κβίντα / 48' Πεχλιβάνης, 56' Λιασίδης, 63' Κορόμα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μάριος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με τρίτη απόδραση, η πίεση θα μειωθεί

Με τρίτη απόδραση, η πίεση θα μειωθεί

Με τρίτη απόδραση, η πίεση θα μειωθεί

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία