Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 23.4.2024
Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της

Το να χαθεί ένα ντέρμπι είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κι όταν η εμφάνιση μίας ομάδας δεν είναι η αναμενόμενη, τότε οι πιθανότητες της ήττας πολλαπλασιάζονται. Κάτι τέτοιο ισχύει με την περίπτωση της Ομόνοιας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Αρένα.

Οι πράσινοι έκαναν ίσως τη χειρότερή τους εμφάνιση επί εποχής Αναστασίου στο πιο σημαντικό παιχνίδι, το οποίο ήταν ικανό να τους διατηρήσει ζωντανούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος, βρήκε τους τρόπους να σκοράρει και κατάφερε να πάρει τη νίκη, με το τριφύλλι πλέον να τίθεται οριστικά νοκ άουτ από τη μάχη του πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Είναι αλήθεια πως οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Οι 16 κερδισμένοι βαθμοί σε 8 αγώνες ντέρμπι ήταν μία εξαιρετική συγκομιδή, η οποία ήταν ικανή όχι μόνο να βάλει την Ομόνοια σε τροχιά Ευρώπης μέσω του πρωταθλήματος αλλά και να την καταστήσει το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Σε μία σεζόν που όπως εξελισσόταν, πριν από τα πλέι-οφ, αυτό ήταν τουλάχιστον ουτοπικό για να το πιστέψει κανείς. Κι όμως η ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει μία αντεπίθεση διαρκείας κερδίζοντας πέντε παιχνίδια. Ένα έληξε ισόπαλο και σε δύο ήρθε η ήττα. Στο μεσοδιάστημα, η Ομόνοια απέκλεισε τον Άρη από τα ημιτελικά του κυπέλλου με μία εμφαντική νίκη στο «Αλφαμέγα» και μία ισοπαλία στο ΓΣΠ.

Αυτή που πόνεσε περισσότερο

Όπως όλες οι ήττες, έτσι κι αυτή από την ΑΕΚ πονά. Διότι δεν χάθηκαν μονάχα τρεις βαθμοί αλλά και η ελπίδα ή το δικαίωμα τού να πιστέψει κανείς περισσότερο από ποτέ πως μπορεί τελικά η Ομόνοια να ολοκληρώσει με τον πλέον ιδανικό τρόπο μία μεγάλη ανατροπή.

Όμως, όπως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο πάντοτε υπάρχει η επόμενη μέρα. Και η αντίδραση ενός μεγάλου οργανισμού όπως η Ομόνοια έχει μεγάλη σημασία. Οι πράσινοι πρέπει να διατηρήσουν την πολύ καλή ψυχολογία εντός της ομάδας. Κάτι που αυτοί με τη δουλειά και τα αποτελέσματα πέτυχαν. Η ομάδα βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου και έχει τις μισές πιθανότητες να κατακτήσει τρίτο σερί τρόπαιο και τις πιο πολλές για να τερματίσει στην τρίτη θέση. Τα τρία παιχνίδια που απομένουν για το τέλος μίας… ρόλερ κόστερ σεζόν γι΄ αυτή την ομάδα πρέπει να κερδηθούν.

Τρίποντο για τον κόσμο

Στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ ο κόσμος της Ομόνοιας αναμένεται να δώσει μαζικά το «παρών» του. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου έχουν υποχρέωση να επιστρέψουν στα στάνταρ της απόδοσης που τους συνήθισαν οι φίλαθλοι και να τους χαρίσουν άλλη μία νίκη σε «αιώνιο» ντέρμπι, την τρίτη μέσα στη σεζόν. Άλλωστε ο Ομονοιάτης, όπως και σε κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, ήταν δίπλα στην ομάδα όχι μόνο στις καλές στιγμές αλλά και τις άσχημες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Άλλος... παίκτης με Αναστασίου

Άλλος... παίκτης με Αναστασίου

Άλλος... παίκτης με Αναστασίου

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

Η πρωτιά των σκόρερ είναι... για εσένα!

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΚΟΠ: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων των προηγούμενων αγωνιστικών

ΦΩΤΟΣ: Δράση από το Γέρι

ΦΩΤΟΣ: Δράση από το Γέρι

ΦΩΤΟΣ: Δράση από το Γέρι