Η Ομόνοια που είναι η μοναδική και η... φόρα με Αναστασίου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 12.4.2024
Η Ομόνοια που είναι η μοναδική και η... φόρα με Αναστασίου

Ούτε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της Ομόνοιας, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ίσως να μην πίστευε ότι η ομάδα του θα είναι η μοναδική στα μέσα Απριλίου που θα είναι γερά στη διεκδίκηση και των δύο εγχώριων τίτλων. Κι όμως, με τη βελτίωση που παρουσιάσουν οι πράσινοι, αγωνιστικά και ψυχολογικά, από τον καιρό που ανέλαβε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας ο Γιάννης Αναστασίου, καταφέρνουν να κρατιούνται γερά στο κόλπο.

Μετά την εμφαντική νίκη στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών του κυπέλλου απέναντι στον Άρη (3-0), μέσα στη Λεμεσό, είναι αγκαλιά με την τρίτη συνεχόμενη παρουσία τους στον τελικό της διοργάνωσης, ώστε να έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τα κεκτημένα (σ.σ. πήραν τον τίτλο στον συγκεκριμένο θεσμό τις προηγούμενες δυο χρονιές). Παράλληλα, η ομάδα της Λευκωσίας ευρισκόμενη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και τρεις από τη δεύτερη ΑΕΚ, διατηρούν ελπίδες για αναρρίχηση μέχρι και το ψηλότερο βάθρο της βαθμολογίας.

Η φόρα με Αναστασίου

Χαρακτηριστικό δείγμα της αλλαγής που έφερε στην Ομόνοια ο Γιάννης Αναστασίου είναι οι αναμετρήσεις απέναντι στον Άρη. Μία ομάδα που σε επτά σερί αγώνες οι τριφυλλοφόροι δεν κέρδισαν καμία φορά (πέντε φορές κέρδισε ο Άρης, δυο ισοπαλίες), με τον Ελλαδίτη τεχνικό βρήκαν τον τρόπο να διασύρουν την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Στο ντεμπούτο του 51χρονου προπονητή στον πάγκο επικράτησαν στο στάδιο «Alphamega» με 2-1, για να τριτώσει το καλό με τις δυο τριάρες μέσα σε λίγες ημέρες. Το περασμένο Σάββατο η Ομόνοια κέρδισε στο ΓΣΠ με 3-0 για το πρωτάθλημα και την Τετάρτη ήρθε νέα νίκη με το ίδιο σκορ στη Λεμεσό για το κύπελλο. Γενικότερα, υπό τις οδηγίες του Αναστασίου η Ομόνοια, σε σύνολο οκτώ αγώνων στις δυο διοργανώσεις, μετράει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Να τριτώσει το καλό

Πριν από τη ρεβάνς του κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη (17/04), η Ομόνοια καλείται να διατηρήσει τις πιθανότητές της για το καλύτερο, περνώντας νικηφόρα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» στον αγώνα της Κυριακής (14/04, 19:30) απέναντι στην Ανόρθωση. Οι πράσινοι θα επιδιώξουν την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία στις συναντήσεις με την «Κυρία» (σ.σ. αμφότερες ήταν στο ΓΣΠ), την οποία όμως δεν είχαν κερδίσει στις τελευταίες δυο επισκέψεις στο γήπεδό της. Συγκεκριμένα, είχαν χάσει στο στάδιο της Λάρνακας στον αγώνα του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, καθώς και στο μοναδικό συναπάντημά τους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην περσινή περίοδο. Είναι σημαντικό για την Ομόνοια να πάρει τους βαθμούς, όχι μόνο για να συνεχίσει το κυνήγι των προπορευομένων, αλλά και να διατηρηθεί στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, μιας και είναι μόλις έναν βαθμό πιο πίσω της ο Άρης.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Τσιλούλης συνδέεται με την Ομόνοια... αν πάει δανεικός!

Ο Τσιλούλης συνδέεται με την Ομόνοια... αν πάει δανεικός!

Ο Τσιλούλης συνδέεται με την Ομόνοια... αν πάει δανεικός!

Αισιοδοξία για Στεπίνσκι

Αισιοδοξία για Στεπίνσκι

Αισιοδοξία για Στεπίνσκι

Πλήγμα με Στεπίνσκι, «τρέχει» για τελικό!

Πλήγμα με Στεπίνσκι, «τρέχει» για τελικό!

Πλήγμα με Στεπίνσκι, «τρέχει» για τελικό!

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ