Με τεσσάρα στα «σβηστά» πάτησε εξάδα η Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 5.12.2022
Με τεσσάρα στα «σβηστά» πάτησε εξάδα η Ομόνοια

Όντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ανώτερη της αντιπάλου της αλλά χωρίς να φορτσάρει, η Ομόνοια επικράτησε με 4-0 της Καρμιώτισσας στο ΓΣΠ για τη 13η αγωνιστική και κλείνει τον πρώτο γύρο στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Τάντι με ένα ιδιαίτερο αυτογκόλ στο 23’ (λανθασμένη πάσα στον τερματοφύλακα) άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στην επανάληψη βελτιώθηκαν κι έφτασαν σε ευρεία νίκη χάρη σε τέρματα των Λέτσιακς (56’), Λοΐζου (58’) και Κακουλλή (86’).

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ομόνοιας επί της Καρμιώτισσας σε διάστημα τεσσάρων ημερών καθώς προηγήθηκε αυτή της Πέμπτης (1/12) για το κύπελλο, ενώ το τριφύλλι σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα επέστρεψε στα τρίποντα μετά τη βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, [ετυχαίνοντας την τρίτη του τεσσάρα στη σεζόν (προηγήθηκαν αυτές επί Ένωσης και Ολυμπιακού).

Η ομάδα του Γιανίκ Φερέρα έφτασε τους 19 βαθμούς, ξεπέρασε την Ανόρθωση και μπήκε στην εξάδα, ισοβαθμώντας μάλιστα με τον πέμπτο Απόλλωνα, ενώ μείωσε στο -12 από την κορυφή και στο -10 από τις θέσεις Ευρώπης. Η ομάδα των Πολεμιδιών, η οποία δέχθηκε την πρώτη της ήττα μετά από τρεις αγώνες και με τρίποντο θα έμπαινε αυτή στην εξάδα, έμεινε στους 15 βαθμούς και την ένατη θέση.

Επέστρεψε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή (ως αλλαγή) μετά το Μουντιάλ, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ αγωνίστηκε ο Κίτσος.

Ο αγώνας

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Ομόνοια ήταν μεν ανώτερη, αλλά αδυνατούσε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία, τη λύση για το τριφύλλι την έδωσε ένας παίκτης της Καρμιώτισσας. Μετά τις πρώτες φάσεις με Λέτσιακς (12’), Κασάμα (16’) και τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία με τον Λοΐζου (20’), οι πράσινοι πήραν προβάδισμα στο 23’ με αυτογκόλ του Τάντι, όταν επέστρεψε λανθασμένα την μπάλα στον τερματοφύλακα Κνόμπλοχ και η πάσα του κατέληξε… γκολ. Ο Λέτσιακς είχε άλλες δύο τελικές, με σουτ στο 37’ και εκτέλεση φάουλ στο 44’, όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ η Καρμιώτισσα έκλεισε το ημίχρονο χωρίς ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο β’ μέρος με σκοπό να «καθαρίσουν» το ματς κι αφότου πλησίασαν στο 48ο λεπτό με το σουτ του Κίτσου, απλοποίησαν τα πράγματα στο 56’, όταν ο Λέτσιακς μετά από λάθος του Καλτσά έκανε το 2-0. Νωρίτερα (54’) η Καρμιώτισσα είχε την πρώτη της φάση με τον Ελ Αλούχι, ενώ η κεφαλιά του Τάντι (62’) δεν ανησύχησε τον Ουζόχο. Οι πράσινοι συνέχισαν φορτσάτα και στο 68’ έφτασαν στο τρίτο γκολ με τον Λοΐζου ο οποίος σκόραρε με σουτ μετά από ασίστ του Ανσαριφάρντ και ωραία ντρίμπλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο νεαρός με κεφαλιά απέτυχε να διπλασιάσει τα γκολ του. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86’ από τον Κακουλλή έπειτα από ασίστ-μισό γκολ του Λέτσιακς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

91' Σουτ του Νεοφύτου, έξω.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

86' ΓΚΟΛ, 4-0 η Ομόνοια με τον Κακουλλή. Από κοντά έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλο γύρισμα του Λέτσιακς.

80' Αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Ανδρονίκου στη θέση του Ελ Αλουχί.

79' Αλλαγή για την Ομόνοια, Παναγιώτου αντί Μίλετιτς.

77' Κίτρινη κάρτα στον Νεοφύτου.

74' Αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Νεοφύτου αντί Μαλόνε.

74' Αλλαγές για την Ομόνοια, ο Μπεζούς στη θέση του Χαραλάμπους και Κακουλλής αντί Κίτσου.

70' Απειλεί ξανά ο Λοΐζου, η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Λέτσιακς έφυγε έξω.

68' ΓΚΟΛ, 3-0 η Ομόνοια με τον Λοΐζου. Μετά από κάθετη του Μιξ στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έδωσε με τη μία στα δεξιά για τον νεαρό ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε τον Αγγελή και με σουτ «καθάρισε» το τρίποντο.

63' Αλλαγές για την Ομόνοια, Κούσουλος αντί Κασάμα και Ανσαριφάρντ αντί Χούπερ.

62' Κεφαλιά του Τάντι, πάνω από τα δοκάρια.

59' Αλλαγές για την Καρμιώτισσα, Σελούτσκα αντί Τζανακάκη και Χατζηβασίλης αντί Κουλιμπαλί.

56' ΓΚΟΛ, 2-0 η Ομόνοια με τον Λέτσιακς! Μετά από λάθος του Καλτσά ο οποίος κατέβασε στην περιοχή χωρίς να διώξει κι ο Τσέχος που καραδοκούσε από κοντά σούταρε στα δίχτυα.

55' Σουτ του Μιξ, έβαλε το στοπ ο Χούμποτσαν.

54' Πρώτη ευκαιρία στο ματς για την Καρμιώτισσα με ωραίο σουτ του Ελ Αλουχί από το ύψος της περιοχής, λίγο έξω.

48' Σουτ του Κίτσου μετά από ωραία ενέργεια του Μάθιους, έξω.

46' Αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Ντούρις αντί Ζελάγια.

Δεύτερο ημίχρονο

-Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

44' Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λέτσιακς, λίγο έξω.

43' Κίτρινη κάρτα στον Μπεν Σαλάμ.

37' Σουτ του Λέτσιακς έξω από την περιοχή, άστοχο.

32' Κίτρινη κάρτα στον Κασάμα.

23' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια με αυτογκόλ του Τάντι. Μετά από λάθος πάσα του Λοΐζου ο αμυντικός της Καρμιώτισσας πήγε να πασάρει στον τερματοφύλακά του και... σκόραρε!

20' Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Λοΐζου και σουτ, αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του με το πόδι ο Κνόμπλοχ.

19' Κίτρινη κάρτα στον Ζελάγια.

16' Εκτέλεση φάουλ του Κασάμα, έξω.

12' Πρώτη φάση για το τριφύλλι με προβολή του Λέτσιακς μετά από γύρισμα του Κίτσου, μαζεύει ο Κνόμπλοχ.

-Κρατάει μπάλα και γυροφέρνει την περιοχή της Καρμιώτισσας η Ομόνοια, δίχως να έχει ακόμη απειλήσει.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους, Γιούστε, Μίλετιτς (79' Παναγιώτου), Λέτσιακς, Κασάμα (63' Κούσουλος), Μιξ, Χαραλάμπους (74' Μπεζούς), Κίτσος (74' Κακουλλής), Λοΐζου, Χούπερ (63' Ανσαριφάρντ).

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Κνόμπλοχ, Τάντι, Χούμποτσαν, Αγγελή, Τζανακάκης (59' Σελούτσκα), Μαλόνε (74' Νεοφύτου), Μπεν Σαλάμ, Ελ Αλουχί (80' Ανδρονίκου), Καλτσάς, Κουλιμπαλί (59' Χατζηβασίλης), Ζελάγια (46' Ντούρις).

ΣΚΟΡΕΡ: 23' Τάντι (αυτογκόλ), 56' Λέτσιακς, 68' Λοΐζου, 86' Κακουλλής / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32' Κασάμα / 19' Ζελάγια, 43' Μπεν Σαλάμ, 77' Νεοφύτου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανασίου Κυριάκος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Αντωνίου Μενέλαος

ΑVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Άρρωστος - τρελός ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ»

«Άρρωστος - τρελός ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ»

«Άρρωστος - τρελός ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ»

Ήθελε «Αλφαμέγα» ή ΑΡΕΝΑ η Πάφος

Ήθελε «Αλφαμέγα» ή ΑΡΕΝΑ η Πάφος

Ήθελε «Αλφαμέγα» ή ΑΡΕΝΑ η Πάφος

Ζήτησε αλλαγή έδρας του τελικού η Πάφος FC

Ζήτησε αλλαγή έδρας του τελικού η Πάφος FC

Ζήτησε αλλαγή έδρας του τελικού η Πάφος FC

Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της

Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της

Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της