Παπασταύρου: «Υπάρχουν ελπίδες για πρωτάθλημα - Έφτασε η στιγμή να αλλάξει η συμφωνία»

Δημοσιεύθηκε 31.10.2022
Παπασταύρου: «Υπάρχουν ελπίδες για πρωτάθλημα - Έφτασε η στιγμή να αλλάξει η συμφωνία»

Με τον Σταύρο Παπασταύρου έκανε πρεμιέρα η τρίτη σεζόν του «Total Green» (22:00). Ο πρόεδρος της Ομόνοιας είναι καλεσμένος στην εκπομπή των πρασίνων και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν το τριφύλλι.

Μεταξύ άλλων ο Παπασταύρου αναφέρθηκε στην απογοητευτική πορεία της ομάδας, στην αλλαγή προπονητή, στον προγραμματισμό, την κριτική που δέχεται ο Γρηγόρη, τη διαιτησία, τα επεισόδια αλλά και την τροποποίηση που ζήτησε στη συμφωνία με το σωματείο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπασταύρου...

Για τη νίκη επί της Ανόρθωσης: «Ήταν μια νίκη που έπρεπε να πάρουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον να χάνουμε παιχνίδια ειδικά στο ΓΣΠ. Πρέπει να τα κερδίζουμε όλα στο γήπεδο μας για να μπορέσουμε να μειώσουμε τη διαφορά που έχουμε. Έδειξε η ομάδα ότι το ήθελε, προσπάθησε, είδαμε κάτι παραπάνω σήμερα από τους παίκτες μας, είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη και την εμφάνιση. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, καταφέραμε να πάρουμε αυτό που χρειαζόταν».

Για τη βαθμολογική θέση: «Δεν αρμόζει στην Ομόνοια, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι. Για αυτό κάναμε κάποιες αλλαγές, να σταματήσουμε τις κακές εμφανίσεις και να βλέπουμε το μέλλον λίγο πιο καθαρά και καλά».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες για το πρωτάθλημα: «Υπάρχουν οι ελπίδες. Δεν θα 'ναι εύκολο, μείναμε αρκετά πίσω αλλά δεν χάθηκαν οι ελπίδες για το πρωτάθλημα. Πολύ δύσκολο αλλά νομίζω αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε όπως απόψε, καταλαβαίνω είναι ένα παιχνίδι, αλλά τα πρώτα δείγματα στις προπονήσεις με τον νέο προπονητή κι απόψε φαίνονται ενθαρρυντικά».

Για το αν γίνονται σκέψεις για αθλητικό διευθυντή: «Είναι στα πλάνα μας. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, ο αθλητικός διευθυντής δεν παίζει ποδόσφαιρο ειδικά στα μέσα της σεζόν για να πετυχαίνει οποιαδήποτε ομάδα πρέπει και ο προπονητής και οι παίκτες και ο κύκλος όσων δουλεύουν γύρω από τους παίκτες να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κάπου χάσαμε κάτι. Δεν θέλω να πω ποιος φταίει. ό,τι καλύτερο έχουμε, σαν ποιότητα υπάρχει στην ομάδα κι ελπίζουμε με τον νέο προπονητή να δείξουμε τι παραπάνω έχουμε να προσφέρουμε».

Για ενίσχυση της ομάδας του προγραμματισμού: «Είναι μέσα στα σχέδια. Ο τρόπος που δουλέψαμε φέτος είναι όπως δουλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν κάτι διαφορετικό. Υπάρχει η ομάδα προγραμματισμού που αναλύει τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν, βγαίνουν κάποιες αποφάσεις ανάλογα με το ζητούμενο για κάθε θέση και παρουσιάζονται στον προπονητή κι αν δεν αποφασίσει ο προπονητής ότι του κάνουν δεν έρχεται κανένας. Δεν έρχεται παίκτης χωρίς να τον εγκρίνει ο προπονητής».

Για την κριτική στον Γρηγόρη για τον προγραμματισμό: «Ο Δημήτρης ο Γρηγόρη η ευθύνη του είναι όταν αποφασίσει η τεχνική ομάδα ότι θέλουμε κάποιον παίκτη, αναλαμβάνει τη διαδικασία για να γίνει η διαπραγμάτευση. Ο Δημήτρης δεν έχει απόφαση ποιος θα έρθει και ποιος θα φύγει. Oποιαδήποτε κριτική γίνεται στον Δημήτρη για τους παίκτες είναι πολύ άδικη. Δουλεύει πολύ, πολλές νύχτες έμεινε ξάγρυπνος για τις μεταγραφές».

Για το ότι «χάλασαν» το πετυχημένο μοντέλο: «Το μοντέλο είναι το ίδιο. Κάποια πρόσωπα θα αλλάζουν αλλά το μοντέλο είναι ίδιο. Η διαφορά φέτος είναι ότι ξεκινήσαμε χωρίς αθλητικό διευθυντή. Υπήρχε ένας λόγος που το κάναμε, νιώθαμε ότι με τον προπονητή που φέραμε θα μας βοηθούσε παραπάνω στις επιλογές ποδοσφαιριστών. Αυτό ήταν και τίποτα παραπάνω. Διαφωνώ επίσης στο ότι επειδή είχαμε μομέντουμ θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για μας. Δεν βλέπω ευκολίες, οι άλλες ομάδες δυνάμωσαν, φαίνεται στο γήπεδο. Συμφωνώ ότι δεν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι οι άλλες ομάδες δεν είναι πιο δυνατές από πέρσι ή πρόπερσι».

Για το ότι η Ομόνοια είχε την ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες κι έγινε το αντίθετο: «Δεν θέλαμε, δεν έπρεπε να κυνηγούμε από πίσω και τόσο πίσω. Αλλά δεν νομίζω ότι στα πρωταθλήματα θα υπάρχει κάποια ομάδα που θα τα παίρνει σερί. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Θέλουμε κάποια ομάδα που θα διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να το κερδίζεις συνέχεια. Υπάρχουν οκτώ ομάδες που νιώθουν ότι μπορούν να το κερδίσουν. Δεν λέω ότι δεν έγιναν λάθη, έγιναν, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν φέρνεις δέκα παίκτες κάποιοι δεν θα βγουν, απλώς προσπαθούμε οι παραπάνω να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το ότι έθεσε στόχο να μπει η Ομόνοια στο Champions League: «Nαι, το είπα. Είπα ότι πρέπει να κτίσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια κι όχι για την επόμενη βδομάδα. Αυτό προσπαθούμε. Σίγουρα θα υπάρχουν αποτυχίες, δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε τα πάντα. Προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη προετοιμασία, τους καλύτερους παίκτες, τεχνικό τιμ για να πετύχουμε τους στόχους μας, ένας από αυτούς είναι να πάμε Champions League.

Αν η Ομόνοια είναι στελεχωμένη σωστά σε όλα τα επίπεδα: «Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και φαίνεται από τη θέση που είμαστε. Περιμέναμε πολύ καλύτερα και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Κάπου κάτι πήγε λάθος, προσπαθήσαμε να το εντοπίσουμε, κάναμε κάποιες διορθώσεις κι ελπίζουμε να μπούμε στον σωστό δρόμο».

Αν νιώθει πως τα λάθη διορθώθηκαν: «Κάποια διορθώθηκαν, κάποια θα διορθωθούν. Μάθαμε και θα συνεχίσουμε με πιο λίγα λάθη».

Για τους νεαρούς και την ακαδημία: «Παραμένει ίδια η φιλοσοφία, θέλουμε να επενδύσουμε στους Κύπριους. Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε όλους τους μικρούς στην Ομόνοια και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας οπότε δώσαμε κάποιους νεαρούς με υποσχετική, να πάρουν παιχνίδια, να δείξουν το ταλέντο τους κι ελπίζω να έρθουν πίσω πιο έτοιμοι και ώριμοι. Ο στόχος παραμένει, να εξελίσσονται και να βοηθούν την πρώτη ομάδα όπως κάνουν σήμερα κάποιοι».

Για τη διαιτησία, τους Κύπριους-ξένους ρεφ και τον Μάζιτς: «Νομίζω ο κ. Μάζιτς φέτος τουλάχιστον, έφερε πάνω αρκετούς νεαρούς Κύπριους διαιτητές που ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την κυπριακή διαιτησία. Δεν νομίζω ότι μόνο οι νεαροί μπορούν να τελειώσουν το πρωτάθλημα φέτος αλλά είναι μια καλή αρχή για να μπορέσουμε σε κάποια στιγμή να έχουμε μόνο Κύπριους. Σήμερα δεν είναι εφικτό και γι' αυτό υπάρχει ανάγκη και καλά κάνει η ΚΟΠ να φέρνει ξένους για να βοηθούν τους νεαρούς Κύπριους».

Για το ότι κάποιοι σκέφτονται το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων: «Πρώτα να πω ότι εάν συνεχίσουν αυτά τα επεισόδια βίας στα κυπριακά γήπεδα πρέπει να γίνει κάτι. Κάθε βδομάδα κινδυνεύουν ζωές οπαδών οποιασδήποτε ομάδας. Σε θέμα αν πρέπει να τιμωρήσουμε ή όχι κάποιους οπαδούς κάποιας ομάδας η απόφαση να βγει ανάλογα ποιοι δημιουργούν τα επεισόδια, δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε όλες τις ομάδες για οπαδούς κάποιων ομάδων που δημιουργούν βία. Η Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι μόνο να συλλαμβάνει, το κράτος να τους τιμωρεί παραδειγματικά. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το κακό, να έρθουν πίσω οικογένειες, μωρά, ηλικιωμένοι, να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα, στην Ομόνοια νομίζω το καταφέραμε, είναι καλό να βοηθήσει η πολιτεία και τις άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο».

Για το αν άργησαν να διώξουν τον Λένον: «Όταν δούμε τα αποτελέσματα και δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω αποφάσεις ή συμπεράσματα αν ήταν σωστή ή όχι, πήραμε την απόφαση όταν νιώσαμε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε πιο νωρίς ή όχι αυτό θα φανεί στο τέλος της σεζόν και σε ποια θέση θα τελειώσουμε».

Για την τροποποίηση της συμφωνίας που ζήτησε από το σωματείο: «Ζήτησα εδώ και αρκετούς μήνες να αλλαχτεί το μάνατζμεντ που έχουμε με το σωματείο γιατί για να μεγαλώσει η ομάδα, νιώθω ότι μεγάλωσε αλλά δεν είναι αρκετό αυτό που είμαστε σήμερα. Πρέπει να γίνουν αρκετές υποδομές, το «Ηλίας Πούλλος», ιδιόκτητο γήπεδο και να μεγαλώσουμε παντού. Και για να μπορέσω εγώ να επενδύσω τα λεφτά που χρειάζονται για να μεγαλώσει η Ομόνοια παντού, πρέπει να νιώθω κατοχυρωμένος ότι βάζω λεφτά κάπου, δημιουργώ και αξία και ικανοποιώ και τον κόσμο που θέλει διακρίσεις, τρόπαια, χαρές και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Αυτό ζήτησα από το σωματείο, αυτή η συμφωνία για να μην είναι προσωρινή, για να ξέρω κι εγώ πού πάω και να ξέρει κι ο κόσμος πού είμαστε, ζήτησα να πάρουν ένα ποσοστό μετοχών στην εταιρεία και να γίνει ένας συνεταιρισμός που να συνεχίσει για πάντα. Έτσι δεν θα υπήρχαν οι ανησυχίες του σωματείου και οι δικές μου ότι κάποια μέρα θα φύγω. Καταλαβαίνω ότι πέρσι ανησυχήσαμε τον κόσμο. Εξήγησα γιατί μίλησα με κάποιον άλλον να αγοράσει τις μετοχές. Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο σήμερα, δεν υπάρχει πλάνο να πουλήσω τις μετοχές. Για αυτό να γίνει ένας συνεταιρισμός με το σωματείο που να μείνει για πάντα είτε είμαι εγώ είτε κάποιος άλλος. Πρόσφερα στο σωματείο 10% της εταιρείας και 10% των μετοχών όταν κτιστεί ιδιόκτητο γήπεδο. Έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά, να είμαστε όλοι κατοχυρωμένοι, να ξέρουμε πού πάμε, το σωματείο να είναι μέτοχος, αν θέλει να πουλήσει κάποιες μετοχές του μπορεί να το κάνει. Και το ίδιο και με το γήπεδο. Για να μπορέσω να συνεχίσω να βάζω λεφτά στην Ομόνοια πρέπει να ξέρω ότι κτίζω κάτι. Δεν μπορώ για 15-20 χρόνια να βάζω λεφτά και μια μέρα να τους πω ελάτε τα κλειδιά. Η ιδέα, η ελπίδα είναι όταν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο, θα τελειώσουν και οι ανησυχίες όλων και του κόσμου για το πού πάμε και μαζί με το σωματείο να μεγαλώσουμε επίπεδο. Αυτό ζήτησα, το σωματείο δεν το δέχθηκε. Τους είπα ότι θα τιμήσω τη συμφωνία που έχουμε σήμερα και δεν θα μπορέσουμε να κτίσουμε στο Ηλίας Πούλλος αυτό που σχεδιάζαμε, ούτε το ιδιόκτητο γήπεδο που είναι ένα μεγάλο θέμα εδώ και 30 χρόνια. Δεν είναι τόσο δύσκολο, υπάρχουν οι χορηγίες του σωματείου, υπάρχουν λεφτά που μπορούμε να δανειστούμε και να βάλω τα υπόλοιπα, μπορεί να γίνει σε τρία χρόνια. Αλλά δεν μπορώ να βάλω τόσα λεφτά και να το δώσω πίσω, δεν είναι λογικό».

Για το γήπεδο: «Aν καταφέρουμε συμφωνία με το σωματείο, θέλουμε να κτίσουμε το γήπεδο στο Μακάρειο. Ο ΚΟΑ μας είπε περιμένει γνωμάτευση από νομικές υπηρεσίες. μετά πήραμε γράμμα από τον γενικό εισαγγελέα ότι δεν έχουν ιδέα τι τους ζητάμε. Περιμένουμε να μάθουμε τι γίνεται».

«Αυτή τη στιγμή μπαίνει στον πάγο, έχει έξι μήνες που συζητάμε με το σωματείο. Το Σάββατο μου είπαν ότι δεν συμφωνούν σε κανένα από τα σημεία που ζήτησα. Για να ξέρει ο κόσμος γιατί δεν προχωρούμε να βρούμε λύση στο Μακάρειο ή αλλού».

Για τον κόσμο της Ομόνοιας στο Μάντσεστερ: «Ήταν τρομερή η παρουσία των οπαδών στο Μάντσεστερ, δεν ξανάζησα κάτι τέτοιο. Είναι ένα να είσαι στην Κύπρο και να έρθεις γήπεδο αλλά αυτό που είδα στο Μάντσεστερ που ο κόσμος μαζεύτηκε από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ είναι απίστευτο, το είδε ο κόσμος όλος. Ο κόσμος της Ομόνοιας έκανε κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ ούτε από τους Ομονοιάτες ούτε από τους ξένους που το έζησαν, ήταν απίστευτο».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Ποτέ μου δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Εγώ θέλω να ανεβάσω την Ομόνοια επίπεδο. Να δώσω παραπάνω χαρές στον κόσμο, να δημιουργήσουμε κάτι που να είμαστε όλοι περήφανοι για τα επόμενα 20-30-50 χρόνια, να προσθέσουμε σε όλα αυτά που έγιναν. Και θέλω να βοηθήσει το σωματείο να καταφέρουμε τους στόχους μας. Δεν βλέπω μια βδομάδα, έναν μήνα, έναν χρόνο, βλέπω -όπως με τις δουλειές μου στην Αμερική- τα επόμενα 20-30 χρόνια. Αυτό θέλω να πετύχω, με τη βοήθεια του κόσμου, του σωματείου αν θέλουν να βοηθήσουν, για να κάνουμε κάτι παραπάνω από ό,τι έχουμε σήμερα. Κακά τα ψέματα, δεν μπορεί μια ποδοσφαιρική εταιρεία στην Κύπρο να ζει μόνο με αυτά που παίρνουμε έστω και όταν πάμε ομίλους. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και για να μπορέσει να μεγαλώσει οποιαδήποτε ομάδα πρέπει να κοιτάξει λίγο παραπάνω, να μεγαλώσουμε τα έσοδα, τις επιτυχίες, για να ανέβουμε επίπεδο. Εγώ έχω την όρεξη να το κάνω, έχω ό,τι χρειάζεται και οικονομικά και θα φέρουμε κόσμο να μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε, ελπίζω να πετύχουμε συμφωνία με το σωματείο για να μεγαλώσουμε. Και το ίδιο επιθυμώ για το σωματείο. Πρέπει και το σωματείο να μεγαλώσει, να βρίσκει μόνο του τα έσοδα που χρειάζεται, υπάρχουν χρέη που καταλαβαίνω πρέπει να πληρωθούν αλλά δεν μπορεί να περιμένει έσοδα μόνο από την εταιρεία για να ζήσει και να βγάζει τον χρόνο, πρέπει να βρεθούν κι άλλες πηγές εσόδων για να μεγαλώσει».

Tι να περιμένει ο κόσμος αν δεν προκύψει συμφωνία με το σωματείο και πώς θα επηρεαστεί η ομάδα: «Πριν τέσσερα χρόνια όταν έγινε η συμφωνία με το σωματείο για πολλούς λόγους που όλοι ξέρουν η συμφωνία ήταν για μένα άδικη αλλά υπήρχαν πολλοί και διάφοροι λόγοι που έπρεπε να γίνει όπως έγινε τότε που έγινε. Μετά από τέσσερα χρόνια και αρκετές επιτυχίες είναι καιρός να γίνει πιο δίκαιη η συμφωνία κι αυτό ζητώ. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε αλλά δεν είναι μόνο από το χέρι μου να βγάλω αυτές τις αποφάσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ό,τι συμφωνήθηκε στη συμφωνία που υπάρχει σήμερα θα το τιμήσω. Έδωσα παραπάνω από ό,τι έλεγε η συμφωνία, είχαμε δυσκολίες, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για την Ομόνοια και τον κόσμο της. Έφτασε η στιγμή για να αλλάξει η συμφωνία για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε είναι κρίμα για τον κόσμο, για όλους μας, γιατί θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω την ομάδα, να μην μπούμε σε έναν δρόμο με αποτυχίες. Να βελτιώσουμε τις πιθανότητες μας για επιτυχίες. Όσο πιο σωστά δουλεύουμε κι όσο πιο πολύ μεγαλώσουμε σαν ομάδα, τόσο καλύτερες πιθανότητες θα έχουμε για τις επιτυχίες που θέλουμε».

Η εκπομπή σε live streaming:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Παρακάμερα 20 λεπτών από την πρόκριση της Ομόνοιας

Παρακάμερα 20 λεπτών από την πρόκριση της Ομόνοιας

Παρακάμερα 20 λεπτών από την πρόκριση της Ομόνοιας

Δωρεάν προπονήσεις στην ακαδημία της Ομόνοιας για παιδιά 5-8 ετών

Δωρεάν προπονήσεις στην ακαδημία της Ομόνοιας για παιδιά 5-8 ετών

Δωρεάν προπονήσεις στην ακαδημία της Ομόνοιας για παιδιά 5-8 ετών

O «Καραβίδας» που λυπήθηκε τον Άρη, σχολίασε Ανόρθωση, Παπασταύρου και Πάφου

O «Καραβίδας» που λυπήθηκε τον Άρη, σχολίασε Ανόρθωση, Παπασταύρου και Πάφου

O «Καραβίδας» που λυπήθηκε τον Άρη, σχολίασε Ανόρθωση, Παπασταύρου και Πάφου

Ομόνοια: Τελευταίος ο ΑΠΟΕΛ αλλά δικό της το ρεκόρ - Ο προηγούμενος δεν τα κατάφερε

Ομόνοια: Τελευταίος ο ΑΠΟΕΛ αλλά δικό της το ρεκόρ - Ο προηγούμενος δεν τα κατάφερε

Ομόνοια: Τελευταίος ο ΑΠΟΕΛ αλλά δικό της το ρεκόρ - Ο προηγούμενος δεν τα κατάφερε