Ομόνοια: Τα κέρδη θα είναι πολλά

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 15.9.2022
Ομόνοια: Τα κέρδη θα είναι πολλά
Η Ομόνοια επιβάλλεται να υπερβάλει εαυτόν απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μέσα πό το αποψινό (19:45) παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Ομόνοια έχει πολλά να κερδίσει. Πρώτον και κύριο, είναι το βαθμολογικό κίνητρο. Ενδεχόμενο διπλό θα την επαναφέρει σε τροχιά πρόκρισης μετά από την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας. Να σημειωθεί πως και ο τρίτος συνεχίζει στην Ευρώπη, σε νοκ - άουτ αγώνα. Δεύτερο είναι το οικονομικό, μιας και η νίκη χαρίζει 630 χιλιάδες και η ισοπαλία 210 χιλιάδες. Και δεν είναι αμελητέα ποσά. Και τρίτο, μετά τα απανωτές ήττες, μία επιτυχία σε βάρος μίας πολύ ποιοτικής ομάδας που παίζει σε προηγμένο πρωταθλήμα, θα επαναφέρει την αισιοδοξία και τα χαμόγελα. Σαφώς και θα πρέπει η Ομόνοια να υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να πάρει κέρδος σε μία δύσκολη έδρα. Εμφανίσεις όπως αυτές με τον Απόλλωνα, πιθανόν να φέρουν και συντριβή, και έτσι οι παίκτες καλούνται να καταθέσουν ψυχή και πάθος. Είναι η στιγμή να «απαντήσουν» πρώτα στους εαυτούς τους και ακολούθως στον κόσμο πως μπορούν. Όπως το απέδειξαν με τη Γάνδη. Και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Μόλις ένα 20ήμερο.

Διάφορα σενάρια

Η επιστροφή του Νικόλα Παναγιώτου στην άμυνα είναι δεδομένη, αφού ο νεαρός ήταν τιμωρημένος απέναντι στον Απόλλωνα και είναι ξεκούραστος. Επιπρόσθετα, και η εικόνα της αμυντικής γραμμής είναι κάπως προβληματική. Σε περίπτωση που επιλεχθεί η τριάδα (3-5-2), τότε θα είναι μαζί με τους Μίλετιτς και Γιούστε. Αν ο Νιλ Λένον επιλέξει το 4-2-1-3, τότε παρτενέρ του θα είναι ο Γιούστε. Στη μεσαία γραμμή ο Ντίσκερουντ θεωρείται σίγουρος, με έναν εκ των Μπαρισού ή Κασάμα, ενώ μάλλον θα πάρει ανάσες ο Χαραλάμπους και στη θέση του θα παίξει ο Παπουλής. Οι Λέτσιακς (αριστερά) και Μάθιους (δεξιά) θα διατηρηθούν στα αμυντικά άκρα σε οποιοδήποτε σχεδιασμό. Τώρα, στην επίθεση, ο Ανσαριφάρντ θεωρείται σίγουρος για την κορυφή. Ο Μπρούνο Φελίπε σε περίπτωση που επιλεχθεί η τριάδα στην επίθεση θα κινείται από αριστερά, με τον Λοΐζου να κτυπά και αυτός την πόρτα της ενδεκάδας στο δεξί άκρο. Ερωτηματικό υπάρχει και στον άσο, όχι γιατί ο Φαμπιάνο είναι σε κακό φεγγάρι, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό παίζει συνέχεια τραυματίας και πιθανόν να προφυλαχθεί.

Είναι πάντως δύσκολες οι προβλέψεις στην ενδεκάδα, αφού είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια και κάποιοι παίκτες χρειάζονται ανάσες και κάποιοι άλλοι λεπτά συμμετοχής για να είναι σε εγρήγορση.

Δεν πήγε ο Μάταβζ

Στο αεροπλάνο για την Ισπανία μπήκε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ομόνοιας, ο Γκάρι Χούπερ, παρόλο που δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, και έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εντούτοις, αυτό δεν συνέβη με τον άλλον που είναι εκτός, τον Τιμ Μάταβζ. Ο Σλοβένος είναι φανερό πλέον πως δεν υπολογίζεται αφού αγωνίστηκε φέτος 24 λεπτά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ακρίτα και μόλις τέσσερα λεπτά στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον δεν είναι καν τρίτη επιλογή για την επίθεση, καθώς μετά τους Ανσαριφάρντ-Κακουλλή, ο Λένον προτιμά μέχρι και τον Μπέζους για την κορυφή παρά τον Μάταβζ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Άρρωστος - τρελός ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ»

«Άρρωστος - τρελός ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ»

«Άρρωστος - τρελός ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ»

Ήθελε «Αλφαμέγα» ή ΑΡΕΝΑ η Πάφος

Ήθελε «Αλφαμέγα» ή ΑΡΕΝΑ η Πάφος

Ήθελε «Αλφαμέγα» ή ΑΡΕΝΑ η Πάφος

Ζήτησε αλλαγή έδρας του τελικού η Πάφος FC

Ζήτησε αλλαγή έδρας του τελικού η Πάφος FC

Ζήτησε αλλαγή έδρας του τελικού η Πάφος FC

Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της

Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της

Έχασε το δικαίωμα, όχι την ψυχολογία της