Η ΑΕΚ το πρώτο βήμα για τον τίτλο κόντρα στον Κεραυνό

Δημοσιεύθηκε 15.5.2024
Η ΑΕΚ το πρώτο βήμα για τον τίτλο κόντρα στον Κεραυνό

H Πετρολίνα ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έχοντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισε με 71-64 τον Κεραυνό και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League.

Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Κυριακή, 19 Μαΐου, στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας», ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί στις πέντε νίκες.

H Πετρολίνα ΑΕΚ έκανε αρχή με τρίποντο του Παντελή και δίποντο του Brown στο πρώτο λεπτό (5-0), ενώ στο 15' μετά από τρίποντο του Hollingsworth είχε προβάδισμα 13 πόντων (14-1). Οι «κιτρινοπράσινοι» διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου που έκλεισε με βολή του Hollingsworth (21-9).

Ο Κεραυνός κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους επτά πόντους (34-27) στο 16' μετά από σερί εννέα πόντων που ξεκίνησε και έκλεισε με δυο τρίποντα από τον Στυλιανού. Τα λέι απ από τους Σιζόπουλο και Bishop στη συνέχεια επανάφεραν τη διαφορά στους 11 πόντους (38-27). Η δεύτερη περίοδος έκλεισε με ένα καλάθι για την κάθε ομάδα, με τα δίποντα του Τίγκα για την ομάδα του Στροβόλου και του Brown για τους γηπεδούχους να διαμορφώνουν το 40-29 ως σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Oι φιλοξενούμενοι έκαναν αρχή με καλάθια των Τίγκα και Raynolds στα πρώτα δυο λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου (40-33), με την Πετρολίνα ΑΕΚ στο 29' να στέλνει τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (53-43) μετά τη βολή του Bishop. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Στροβόλου να μειώνει στους πέντε πόντους μετά από τρίποντο του Στυλιανού και δίποντο Crockett (53-48).

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε συναρπαστικά, με τον Κεραυνό να κάνει αρχή με σερί έξι πόντων και με τις βολές του Raynolds στο 32’ μπήκε για πρώτη φορά στο σκορ (53-54). Έπειτα ακολούθησε εναλλαγή στο σκορ, με τη διαφορά στο 37' να είναι στους δύο πόντους μετά το λέι από τον Σάιμον Μιχαήλ (63-61). Η ψαλίδα του σκορ άνοιξε στους επτά στο 39' μετά από πέντε συνεχόμενους πόντους Patton (68-61). Η ίδια διαφορά υπήρχε και στο φινάλε του αγώνα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 71-64 μετά τις δυο βολές του Παντελή, μισό λεπτό πριν από το τέλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-9, 40-29, 53-48, 71-64

Πετρολίνα AEK (Χριστόφορος Λειβαδιώτης)

Bishop 6, Hollingsworth 18 (2), Brown 13 (1), Παντελή 9 (1), Μαντοβάνης 3, Σιμιτζής 4, Σιζόπουλος 5, Λοϊζίδης, Patton 13

Kεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης)

Μιχαήλ 4, Στυλιανού 12 (4), Crockett 15, Raynolds 13, Taylor 7, Chandler 4, Πασιαλής 5 (1), Τίγκας 4

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Άλλα δύο χρόνια Λειβαδιώτης και Γρηγορίου

Άλλα δύο χρόνια Λειβαδιώτης και Γρηγορίου

Άλλα δύο χρόνια Λειβαδιώτης και Γρηγορίου

«Σειρήνες» από τη Γαλλία για τον Μιχάλη Κακιούζη

«Σειρήνες» από τη Γαλλία για τον Μιχάλη Κακιούζη

«Σειρήνες» από τη Γαλλία για τον Μιχάλη Κακιούζη

Πρωταθλητής ο Άτλαντας

Πρωταθλητής ο Άτλαντας

Πρωταθλητής ο Άτλαντας