Πρώτος και καλύτερος στον όμιλο ο Κεραυνός, στους 16 του FIBA Europe Cup!

Δημοσιεύθηκε 30.11.2022
Πρώτος και καλύτερος στον όμιλο ο Κεραυνός, στους 16 του FIBA Europe Cup!

Σπουδαία πρόκριση για τον Κεραυνό!

Η ομάδα του Στροβόλου επικράτησε με 82-61 της βουλγαρικής Μπάλκαν για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης ομίλων του FIBA Europe Cup κι εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη (φάση των 16), παίρνοντας μάλιστα την πρώτη θέση.

Οι ερυθροκίτρινοι χρειάζονταν για να πάρουν την πρόκριση είτε νίκη με διαφορά άνω των εννέα πόντων, είτε οποιαδήποτε νίκη και να κέρδιζε η Λέβισε την Οπάβα στο άλλο ματς του ομίλου. Εντέλει, επιβεβαιώθηκαν και τα δύο σενάρια, με τον Κεραυνό να τερματίζει πρώτος, σε τετραπλή ισοβαθμία (όλοι με ρεκόρ 3-3 και εννέα βαθμούς)!

Ο Κεραυνός ξεκίνησε την πορεία του στον όμιλο με διπλό στη Σλοβακία επί της Οπάβα (89-77) κι έκανε το... 2-0 νικώντας στον Στρόβολο τη Λέβισε (77-68). Ακολούθως δέχθηκε τρεις σερί ήττες που τον έφεραν σε δύσκολη θέση (85-76 από Μπάλκαν στην παράταση, 79-74 από την Οπάβα, 86-80 από τη Λέβισε) όμως στο τέλος πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να περάσει στην επόμενη φάση.

Στον όμιλό του για τη φάση των 16 ο Κεραυνός θα έχει αντιπάλους τη νικήτρια του 1ου ομίλου (Σολέ ή Οραντέα) και τις δεύτερες του 1ου και του 7ου (Άνβιλ Βλότσλαβεκ).

Η ενημέρωση από την ΚΟΚ:

Μετά από μια θαυμάσια εμφάνιση, από το τέλος της 1ης περιόδου και ως την ολοκλήρωση του αγώνα, που έγινε στην αίθουσα «Κ. Παπαέλληνας», ο Κεραυνός νίκησε τη Μπαλκάν Βουλγαρίας με 82-61 και έτσι, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του FIBA Europe cup.

Στο καθοριστικό παιχνίδι, που ήταν για την 6η και τελευταία αγωνιστική για τη φάση των ομίλων, οι παίκτες του Κεραυνού, έπιασαν ψηλά στάνταρ απόδοσης, παρά το ότι είχαν άσχημο ξεκίνημα και έφθασαν πανάξια σε μιαν πρόκριση που φυσικά, έχει και θετική αντανάκλαση στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Κακό ξεκίνημα για τον Κεραυνό που βρέθηκε να χάνει στην αρχή με 10-2. Στη συνέχεια, μέσα από την άμυνα του, βρήκε ρυθμό ο Κεραυνός που μείωσε σε 14-10. Έπειτα η Βουλγάρικη ομάδα, είχε προηγηθεί με 20-14, για να μειώσει στη λήξη του χρόνου, με μακρινό τρίποντο ο Μπερνς σε 22-18.

Δυναμικό το ξεκίνημα του Κεραυνού στη 2η περίοδο και για πρώτη φορά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 26-24 (13`). Το συνολικό σερί για τον γηπεδούχο, έφθασε στο 17-2 (συμπεριλαμβανομένης της 1ης περιόδου) και έτσι στο 15`, το σκορ πήγε στο 32-24. Έπειτα η διαφορά πήγε στους (35-26) και με το τέλος του ημιχρόνου, ο Κεραυνός προηγήθηκε με 39-29. Σε όλη τη 2η περίοδο, η ερυθροκίτρινη άμυνα, δέχθηκε μόλις 7 πόντους.

Στο +16, ανέβασε τη διαφορά ο Κεραυνός, στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όταν προηγήθηκε με 49-33. Πλέον η Κυπριακή ομάδα, είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και φυσικά, όσον αφορούσε το θέμα πρόκρισης. Στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε στους 21 πόντους, όταν το σκορ έγινε 57-36. Με 6-0 σερί, η Μπαλκάν μείωσε σε 57-42 στο 28` και στο 30`, ο Κεραυνός είχε το προβάδισμα με 61-46.

Συναρπαστικές μονομαχίες έγιναν κατά την 4η περίοδο, από το ξεκίνημα της, μιας και η Μπαλκάν, έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και κατ` επέκταση, στην υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο οι παίκτες του Κεραυνού, έδειχναν ψυχικά αποθέματα και κρατούσαν σταθερά τη διαφορά πάνω από το +10, διαφορά που ούτως ή άλλως, θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα τους.

Στο 37` το σκορ ήταν 71-57, πάντα για τον Κεραυνό και παρότι η Μπαλκάν, έκανε μιαν ύστατη προσπάθεια αντεπίθεσης, η διαφορά ανέβηκε και άλλο για την Κυπριακή ομάδα, που πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση, κερδίζοντας με τελικό σκορ 82-61.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22, 39-29, 61-46, 82-61.

Κεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης): Abell 16, Burns 19 (2), Γονατάς, Thomas 9 (1), Γιαξής, Krubally 20, Μάρκου, Μιχαήλ 5 (1), Πασιαλής 2, Robinson 4, Στυλιανού 7 (1).

Μπαλκάν (Τόνι Ντέτσεφ): Δίπλαρος 8 (1), Γκρόζεφ, Ιβανόφ 11 (1), Suarez 16, Ζαχάριεφ 2, Δημητρόφ 7, Godfrey, Πισχίτοφ, Τοσκόφ 11 (1).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ξεκινά η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League

Ξεκινά η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League

Ξεκινά η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό!

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό!

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό!

Γιορτή καλαθόσφαιρας με χαμόγελα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Γιορτή καλαθόσφαιρας με χαμόγελα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Γιορτή καλαθόσφαιρας με χαμόγελα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Bγήκαν τα ζευγάρια για τα ημιτελικά του μπάσκετ

Bγήκαν τα ζευγάρια για τα ημιτελικά του μπάσκετ

Bγήκαν τα ζευγάρια για τα ημιτελικά του μπάσκετ