Ο Ολυμπιακός άγγιξε τον τίτλο, κερδίζοντας και στο ΣΕΦ τον ΠΑΟ

Δημοσιεύθηκε 7.6.2024
Ο Ολυμπιακός άγγιξε τον τίτλο, κερδίζοντας και στο ΣΕΦ τον ΠΑΟ

Η θερμοκρασία έπιασε ακραία νούμερα το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν υπερπροσπάθεια δύο βράδια μετά από το πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Stoiximan Basket League, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την νίκη με 92-86 για να κάνουν το 2-0 και να έχουν τρεις ευκαιρίες για το αποτέλεσμα που θα τους στέψει πρωταθλητές Ελλάδας για το 2024.

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζέια Κάναν, Νικόλα Μιλουτίνοβ ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, που έπαιξε σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, στηρίχθηκε από τον κόσμο του και βρίσκεται κοντά στον τρίτο τίτλο της χρονιάς μετά από το Super Cup και το Κύπελλο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τιμώρησε τα λάθη των αντιπάλων της, ήταν συνολικά ανώτερη και δίκαιη νικήτρια.

Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ ήταν οι δύο που προσπάθησαν περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, το βράδυ που ο Κέντρικ Ναν ήταν και πάλι πολύ άστοχος και αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ. Ο Εργκίν Αταμάν (αποβλήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι) πήγε σε μία ιδιαίτερη πεντάδα στο ξεκίνημα, είδε την ομάδα του να κάνει καλό πρώτο μέρος, αλλά και κακή τρίτη περίοδο που έκρινε το σαραντάλεπτο.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα της σειράς

Game 1: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84-89

Game 2: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 92-86

Game 3: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 10/6 στις 21:15

Game 4: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 12/6 στις 21:15 (αν χρειαστεί)

Game 5: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 14/6 στις 21:15 (αν χρειαστεί)

Ο MVP

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζέια Κάναν και Νικόλα Μιλουτίνοβ ήταν σε καταπληκτική βραδιά και δίκαια μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Ίσως ο Σέρβος να το αξίζει λίγο περισσότερο, καθώς κυριάρχησε και πάλι στις δύο ρακέτες, έφθειρε τους αντιπάλους του και έκανε και πάλι τη διαφορά με τον Μουστάφα Φαλ ανήμπορο να βοηθήσει. Κι ο Κάναν, βέβαια, έβαλε το σουτ από τη γωνία για το 82-74 στο 37'. Κι ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν καταπληκτικός. Άρα θα το μοιραστούν θέλουν δεν θέλουν.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Ντίνος Μήτογλου έχασε τη θέση του στην αρχική πεντάδα, έπαιξε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά και είχε μόλις δύο πόντους από 1/3 σουτ. Δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

0-8 οι ποντοι από τα λάθη του αντιπάλου στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται και τα τρία λάθη των γηπεδούχων. Στο ημίχρονο και οι δύο είχαν εκτελέσει 28 σουτ. Και οι δύο είχαν από 14 ριμπάουντ (10-4), σε ένα πραγματικά πολύ ισορροπημένο εικοσάλεπτο. Στο τέλος της βραδιάς ο Ολυμπιακός είχε βρει 23 πόντους από τα λάθη των φιλοξενούμενων, που έκλεισαν το ματς με 53% στα συνολικά σουτ, με 42 (έναντι 26) πόντων στη ρακέτα, αλλά και πάλι ηττημένοι.

Ο αγώνας

Με Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοβ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, με Σλούκα, Ναν, Παπαπετρου, Ερνανγκόμεθ, Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι στηρίχθηκαν στον ηγέτη τους και προηγήθηκαν με έξι (2-8), οι Πειραιώτες πηραν δύο μακρινά σουτ από τους φόργουορντ τους για την ισοπαλία. Η ειδικών συνθηκών πεντάδα του Παναθηναϊκού ίσως και να μπέρδεψε τους γηπεδούχους, οι δύο ομάδες απέφυγαν τα εύκολα λάθη, ο Σλούκας έβαλε τρίποντο για το 17-24 στο 9' και έφτασε τους οκτώ πόντους, όμως ο Αταμάν περίμενε κάτι περισσότερο.

Ο Τούρκος έβγαλε τον Σλούκα στο 12', όταν έβαλε για πρώτη φορά στο ματς τον Μήτογλου με το σκορ στο 25-26. Το οποίο σκορ ήταν πλέον πιο δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Όχι παντως για πολύ. ΜακΚίσικ και Γουίλιαμς-Γκος έβαλαν τεράστια σουτ για το 34-36 όταν όλα έδειχναν να λειτουργούν στην εντέλεια για τον Παναθηναϊκό, το σερί έφτασε στο 10-0 και στο ημίχρονο το 38-39 έμοιαζε δίκαιο για την συνολική εικόνα των δύο ομάδων στο εικοσάλεπτο. Σε κολασμένη ατμόσφαιρα με ακραία θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία ανέβηκε πολύ περισσότερο στην έναρξη του β' μέρους, όταν ο Ναν χρεώθηκε με τεχνική ποινή από την Τσαρούχα και έφτασε τα τρία φάουλ. Ο Σλούκας ανέβασε κι άλλο τα ντεσιμπέλ, πριν ο Κάναν βάλει τρίποντο, φλότερ και νέο τρίποντο για το 50-43 στο 23'. Ο κόσμος ξέσπασε με πραγματικά απίστευτη ορμή, ο Παπανικολάου κόπηκε στον αιφνιδιασμό, όμως η μπάλα έμεινε στον Ολυμπιακό κι αυτός έβαλε τρίποντο για το 57-46 στο 26' πριν ο Γουόκαπ σκοράρει κι αυτός από την περιφέρεια για το +14.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε, μείωσε στους επτά προς τα τέλη της τρίτης και μπήκε στην τέταρτη για την ανατροπή, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σφυροκόπησε. Πρώτα με τον Μιλουτίνοβ, στη συνέχεια με τον Πίτερς (66-55 στο 31') και αμέσως μετά με τον Γουίλιαμς-Γκος (70-60 στο 33'). Ο Ναν έδειχνε από τις γκριμάτσες του πως ήθελε να σημάντι την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, αστόχησε όμως σε τρίποντο με το σκορ στο 79-74 και αμέσως μετά ο Κάναν έβαλε το μεγάλο σουτ από τη γωνία για το +8. Που δεν μπορούσε να ανατραπεί και δεν ανατράπηκε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Τσολάκος, Αγραφιώτης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1 τρίποντο, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κάναν 16 (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή), Παπανικολάου 11 (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 15 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μιλουτίνοβ 17 (4/5 δίποντα, 9/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 19 (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης, Πετρούσεβ 7 (3/3 δίποντα), ΜακΚίσικ 4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 12 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ, 3 λάθη), Παπαπετρου 6 (1), Ν 13 (5/9 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 11 (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Γκραντ 10 (2), Λεσόρ 21 (9/10 δίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 λάθη), Γκριγκόνις 9 (2), Μήτογλου 2

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 18/29 δίποντα, 110/26 τρίποντα, 26/31 βολές, 29 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 11 επιθετικά), 16 ασίστ, 4 κλεψίματα, 14 λάθη, 19 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 23/35 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 10/13 βολές, 27 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 9 επιθετικά), 18 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 26 φάουλ

Πηγή: sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σπανούλης: «Η Εθνική ομάδα είναι για σπουδαια πράγματα και πρέπει να δώσεις την καρδιά σου»

Σπανούλης: «Η Εθνική ομάδα είναι για σπουδαια πράγματα και πρέπει να δώσεις την καρδιά σου»

Σπανούλης: «Η Εθνική ομάδα είναι για σπουδαια πράγματα και πρέπει να δώσεις την καρδιά σου»

Απαγόρευση εισόδου για οκτώ μήνες και βαρύ πρόστιμο για δυσφήμηση του αθλήματος

Απαγόρευση εισόδου για οκτώ μήνες και βαρύ πρόστιμο για δυσφήμηση του αθλήματος

Απαγόρευση εισόδου για οκτώ μήνες και βαρύ πρόστιμο για δυσφήμηση του αθλήματος

«Τελεία» στην καριέρα του έβαλε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ

«Τελεία» στην καριέρα του έβαλε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ

«Τελεία» στην καριέρα του έβαλε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε τον Αϊζάια Κάναν για τα επόμενα δύο χρόνια

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε τον Αϊζάια Κάναν για τα επόμενα δύο χρόνια

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε τον Αϊζάια Κάναν για τα επόμενα δύο χρόνια