Η ΑΕΚ μπερδεύτηκε στο 9΄, αγχώθηκε στο 73΄ και έχασε στο 75΄… 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 1.4.2024
Η ΑΕΚ μπερδεύτηκε στο 9΄, αγχώθηκε στο 73΄ και έχασε στο 75΄… 

Η ΑΕΚ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στη γεμάτη ΑΡΕΝΑ και το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ. Μετά την ήττα από τους γαλαζοκίτρινους, η απόσταση από την κορυφή έχει πάει στους 4 βαθμούς και η ερώτηση που ψάχνει μία απάντηση, είναι αν θα έχει ξανά μία τέτοια ευκαιρία η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν. Να κερδίσει δηλαδή και να ανέβει στη κορυφή της βαθμολογίας. Προφανώς τα αμέσως επόμενο αποτελέσματα των αγώνων, όχι μόνο της ίδιας της ΑΕΚ, θα δώσουν στους ΑΕΚτζήδες την απάντηση που ψάχνουν…

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ και τον Ραν Μπεν Σιμόν. Ο «καυτός» το τελευταίο διάστημα Τόνγκια άνοιξε μόλις στο 9ο λεπτό το σκορ και η ΑΡΕΝΑ «πήρε φωτιά». Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη και όσο περνούσε ο χρόνος (που ήταν αρκετός) η πλάστιγγα έγερνε προς τον ΑΠΟΕΛ κι ας δεν ήταν τόσο εύκολο να το καταλάβει κανείς. Ο Ραν Μπεν Σιμόν επέλεξε να διαχειριστεί από πολύ νωρίς το παιχνίδι. Ουσιαστικά είχε ένα ολόκληρο ματς μπροστά της η ΑΕΚ. Για να εκμεταλλευτεί την έδρα, το μομέντουμ, την εικόνα του ΑΠΟΕΛ και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ απλοποιώντας τα δεδομένα. Εκεί, στο 2-0, η διαχείριση θα ταίριαζε γάντι. Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε μετά το γκολ του Τόνγκια να μην βρίσκει αντίδραση ήταν αυτό που δεν «διάβασε» ο Ραν Μπεν Σιμόν. Ο μέσος ΑΕΚτζής, ο μέσος φίλαθλος θα περίμενε την ΑΕΚ να «πατήσει» πάνω στο 1-0, δεν το έκανε… Εκ του αποτελέσματος, το γκολ αυτό μπέρδεψε την ομάδα της Λάρνακας.

4812066714963141 GM0 8144

Αφού λοιπόν πέρασε αρκετή ώρα από εκείνο το σημείο και η ΑΕΚ είχε μία ντεμί εικόνα, δηλαδή δεν ήταν κακή μα ούτε και καλή, ο αντίπαλος πήρε τα πάνω του σταδιακά. Παρόλα αυτά, ήρθε η φάση του 73ο λεπτού όταν ο Τόνγκια έχασε μία ξεκάθαρη ευκαιρία. Επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση και το έκανε απελπιστικά άστοχα. Εκεί λοιπόν ήταν που το άγχος πήρε τη θέση του… μπερδέματος.

4812067035271340 ωββββ

Λένε ότι η καλύτερη στιγμή για να σκοράρεις είναι μετά από μία χαμένη ευκαιρία του αντιπάλου. Αυτό έκανε ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος στο 75ο λεπτό μετά από μία στημένη μπάλα έφερε το ματς στα ίσα και εκεί το ματς χάθηκε για την ΑΕΚ. Ο αντίπαλος βρήκε αυτή την σπίθα που έψαχνε με τον Τομανέ και στο τέλος έφτασε σε μία επική ανατροπή.

Ο Τομανέ το κανε ξανά σε ντέρμπι κορυφής!

Είναι δικαιολογημένη η κατήφεια, ακόμα και η μουρμούρα για την φάση του Τόνγκια, τον Ραν Μπεν Σιμόν κ.ο.κ. από τον κόσμο. Το θέμα είναι πλέον πως θα διαχειριστεί η ίδια η ομάδα τα συναισθήματα της μετά από αυτό αποτέλεσμα, όχι το πως θα το κάνει ο κόσμος. Και η ΑΕΚ έχει άλλα πέντε παιχνίδια για να απαντηθεί και αυτό το ερώτημα…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μιχαλάκης Στεργίδης, ξένοι και Κύπριοι…

Μιχαλάκης Στεργίδης, ξένοι και Κύπριοι…

Μιχαλάκης Στεργίδης, ξένοι και Κύπριοι…

Το ποδόσφαιρο μας θέλει αποφάσεις για το καλό του, όχι για το συμφέρον...

Το ποδόσφαιρο μας θέλει αποφάσεις για το καλό του, όχι για το συμφέρον...

Το ποδόσφαιρο μας θέλει αποφάσεις για το καλό του, όχι για το συμφέρον...