Οι... «μπέμπηδες» της Λίβερπουλ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 3.3.2024
Οι... «μπέμπηδες» της Λίβερπουλ

Τι κι αν αυτή την εποχή η ομάδα της Λίβερπουλ είναι αποδεκατισμένη από τραυματισμούς. Το γεγονός αυτό δεν πτοεί τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι στις ακαδημίες έχει έναν ολόκληρο «θησαυρό», τον οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιήσει. Στον πρόσφατο τελικό του Carabao Cup εναντίον της Τσέλσι, η Λίβερπουλ μετρούσε περίπου δέκα απουσίες, κυρίως βασικων. Τι έκανε ο Κλοπ; Εμπιστεύτηκε κι έριξε στη «μάχη» 18χρονα, 19χρονα και 20χρονα παιδιά από τις εφηβικές ομάδες της Λίβερπουλ, οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Στο βασικό σχήμα των «κόκκινων» συμπεριλήφθηκαν οι 20άρηδες Χάρβι Έλιοτ (δεξί εξτρέμ) και Κόνορ Μπράτλει (δεξί μπακ) και ο 21χρονος Ολλανδός μέσος Ράιαν Γκράβενμπεργκ. Ως αλλαγή, αγωνίστηκαν οι 19άρηδες Μπόμπι Κλαρκ (μέσος) και Τζέιμς Μακόνελ (μέσος), ο 18χρονος Τζέιτεν Νταν (επιθετικός) και ο 21χρονος Τζάρελ Κουάνσα (αμυντικός). Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς μόλις που πρόλαβαν να κάνουν μερικές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Κι όμως, επειδή το μάτι του Κλοπ «κόβει», αλλά κι επειδή οι παίκτες αυτοί πλημμυρίζουν από ταλέντο και ποιότητα, ο Γερμανός τεχνικός τους έδωσε την ευκαιρία να παίξουν σε έναν μεγάλο τελικό. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 10ο Λιγκ Καπ, ίσως από τους πιο γλυκούς τίτλους της σύγχρονης ιστορίας της (και στην προπονητική σταδιοδρομία του Κλοπ στο «Άνφιλντ»), επειδή ακριβώς η ομάδα αποτελείτο από πιτσιρικάδες των ακαδημιών της. Στον αγώνα κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης (28/2) εναντίον της Σαουθάμπτον, ο Κλοπ ξεκίνησε βασικό τον 18χρονο εξτρέμ, με κυπριακές ρίζες, Λούις Κούμας (διεθνής με την Ουαλία), ο οποίος μάλιστα σκόραρε. Τα άλλα δύο γκολ τα σημείωσε ο επίσης 18χρονος Νταν.

Στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητο για τις μεγάλες ομάδες, ειδικά σε τόσο κρίσιμους και μεγάλους αγώνες, οι προπονητές να εμπιστευτούν 18άρηδες και 19άρηδες ποδοσφαιριστές. Είναι μία από τις πολλές τεράστιες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα πρωταθλήματα και γενικά στην ποδοσφαιρική παιδεία και κουλτούρα των χωρών αυτών.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Έγραψαν ιστορία με 47 χρόνια διαφορά και θα μνημονεύονται για πάντα

Έγραψαν ιστορία με 47 χρόνια διαφορά και θα μνημονεύονται για πάντα

Έγραψαν ιστορία με 47 χρόνια διαφορά και θα μνημονεύονται για πάντα

Μείωση των ομάδων και τέσσερις γύροι…

Μείωση των ομάδων και τέσσερις γύροι…

Μείωση των ομάδων και τέσσερις γύροι…

Survivor

Survivor

Survivor